Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelers > Enrico

Titel (5K) Spelers Informatie

Introductie

Op 16 december 1970 werd de wereld verblijd met de geboorte van Enrico. Tegenwoordig brengt hij zijn tijd door op een accountantskantoor, met studie, met Sandra (zie ook elders op de site) en uiteraard met spelletjes. Als hij nog wat tijd over heeft probeert hij ook nog spelletjes te bedenken (Monte Rosa).

Favoriete spellen

Enrico is best kritisch: spellen moeten niet te lang duren, de limiet ligt zo ongeveer bij anderhalf uur. Verder moeten de spellen niet te gecompliceerd zijn, maar moet er wel degelijk pit in zitten. Dit houdt voor hem in dat er best een geluksfactor in het spel mag zitten, maar dat de invloed van de spelers de doorslag moet geven over wie er wint. Het maakt voor hem niet uit of het bordspellen of kaartspellen zijn die op tafel komen, als het spel maar uitnodigt om vaker gespeeld te worden.

Huidige favorieten

De Kolonisten van Catan (met alle uitbreidingen erbij!) voldoet perfect aan zijn beschrijving van een goed bordspel, net als Puerto Rico. La Città is misschien wel het meest ondergewaardeerde spel, terwijl het toch fantastisch is. Sternenschiff Catan is een erg goed spel voor twee spelers. Bang!, 6nimmt (in het Nederlands Take 5!), Der Ausreisser en Korsar zijn erg leuke kaartspellen voor ongeveer 6 personen.

Minst favoriete

Tja, dat zijn dus de echte geluksspellen (monopoly en allerlei ganzenbord-varianten). Ook houdt hij niet van ‘ingewikkelde’ oorlogsspellen (Civilisation), kennisspellen (triviant vind ik echt verschikkelijk!), en spellen waarbij ik heeeel ver vooruit moet denken (schaken, stratego, de bruggen van Shangri-la).

Beste herinnering

De beste herinnering is voor hem altijd de terugblik op de gezellige dag/avond als hij ’s avonds (of ’s nachts) weer naar huis rijdt, zelfs als hij helemaal niets gewonnen heeft (komt zelden voor…): gewoon een dag gedaan wat hij zelf leuk vindt, waarbij er steeds weer met anderen gespeeld wordt.

Opmerkingen

Tien jaar geleden werd je niet voor vol aangezien als je spelletjes speelde. Spelletjes waren in de ogen van velen voor kinderen. Nu word je niet voor vol aangezien als je nog nooit de Kolonisten van Catan hebt gespeeld. Een wereld van verschil en dat begin je nu ook in de winkels te merken: er komen meer aanbieders van spellen en nog even en de eerste succesvolle lichting van de nieuwe-generatiespellen wordt ingehaald door de tweede lichting. Dan zullen de eerste spellen (hopelijk) ook in Nederland goedkoper gaan worden. Hierdoor zullen er misschien nog wel meer mensen gaan spelen…

En staat inmiddels een verslag van de vakantie van 2004 in Spelmagazijn. Ook van het bezoek aan Legoland in 2006 is er een fotoalbum gemaakt.

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn

Terug naar spelers overzicht
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2009