Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 15-10-2006

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van een dagje Legoland in Duitsland van Sandra en Enrico. Voorafgaand aan Spiel 2006 waren ze hier even langs gegaan. Sandra was er in haar jeugd wel eens geweest, maar dan in Denemarken. Het park in Duitsland is echt op jeugd gericht en ik schat in dat kinderen tot een jaar of 12 zich er zeker goed kunnen vermaken. Veel is natuurlijk in het Duits, maar filmpjes en dergelijke worden ook vaak alleen met muziek afgespeeld, dus dat is voor iedereen te begrijpen. Er zijn veel speelplaatsen in het park en een paar spannende rollercoasters om het compleet te maken.

 

De dag begon een beetje bewolkt en frisjes, dus besloten we voor een rustig tochtje door de jungle. In een legokarretje snelden we toch nog behoorlijk vlotjes tussen allerlei dieren door: natuurlijk gemaakt van lego!

 

Hier een overzicht van boven van een deel van het pretpark. In de verte zie je het kasteel liggen: dit bleek een onderdeel te zijn van een attractie met spookslot en achtbaan. De wachtrij was mooi aangekleed met wapenschilden en andere passende attributen, zoals dit boek. Zelfs het kastje waar het boek op ligt is van lego!

 

Maar waar komt al die lego dan vandaan? Uit de legofabriek... die natuurlijk onderhouden wordt door legomannetjes.

 

 

In de fabriek kregen we eerst een leuk filmpje van hoe een legomannetje het productieproces op gang houdt en daarna mochten we de 'fabriek' echt in. Hier werd ook inderdaad een kleine speciale 2006-oplage gefabriceerd, waarvan elke bezoeker er een steentje kreeg.

 

 

En dan weer naar buiten. Duidelijke borden geven de weg aan binnen het park. De autorijschool bleek een punt van herkenning: hier had Sandra in Denemarken haar rijbewijs ook nog in gehaald.

 


Heb je dit niet altijd willen doen? Rijden op een legopaard. Deze attractie was speciaal voor de kleintjes ontworpen en het zag er erg leuk uit.

Door het park heen staan er verschillende figuren die van lego gemaakt zijn. Zal deze smid de paardjes van hoefijzers voorzien?

 

 

Inderdaad is het legoŽn van al deze mensen, dieren en andere zaken echt handenarbeid. En waar lego gebruikt kan worden, zal ook niets anders voor in de plaats komen. Zo is de sokkel waar het hoofd van Einstein op staat ook van lego.

Ontwerpen worden op de computer gemaakt, zodat de bouwers van een tekening af het geheel op kunnen bouwen.

 

 

Maar hoe lang doe je daar dan over... en hoeveel steentjes heb je nodig? Ja, je leest het goed: over Einstein is 1500 uur gedaan en er zijn 330.000 legostenen voor gebruikt. Er wordt hier geen speciaal lego voor gebruikt: alles wordt gemaakt van regulier verkrijgbaar lego.

 


Het park beschikt ook over een speciaal waterland: hier kun je overal nat worden. In het begin van de dag was het hier niet druk, maar toen de zon door kwam en de temperatuur wat op liep, kon je dat hier wel merken.

De muziek geeft water en geluid, terwijl je bij de vliegboten de inzittende nat kunt maken: alleen wel oppassen, want als toeschouwer blijf je dan ook niet droog!

 

Natuurlijk ontbrak Lego Bionicle ook niet: een levensgrote versie stond er aan de ingang van een misselijkmakende attractie (letterlijk). Hier werd je in het donker in een tweepersoons zitje alle kanten op geslingerd. Hier zijn we maar niet in gaan zitten.

De haas kwamen we onderweg ergens tegen. Ik wil niet weten wat die van plan is!

 

 

En ten slotte lego miniland. Madurodam, maar dan met lego. Fantastisch wat je toch met die blokjes kunt doen. En ook hier geldt dat er alleen reguliere legostenen gebruikt zijn.

VenetiŽ, met echte varende boten en Italiaanse muziek.

 

 

Een mooi berglandschapje.

Bergbeklimmers worden gered door de helikopter.

 

 

De Allianz Arena: het nieuwe stadion van MŁnchen.

Binnen werd een wedstrijd gespeeld, compleet met gejuich en flitsers op de tribune. Buiten en onder het stadion stond het ook vol bezoekers en auto's.

 

 

Het park was tot 7 uur geopend: een mooie gelegenheid om de veranderende kleuren van dit stadion even te bewonderen. De eerste foto is met flits gemaakt, de tweede zonder. Een beetje bewogen, maar je krijgt hierdoor wel een idee van hoe het eruit ziet.

 

 

Maar ook Nederland ontbrak niet: molens, Amsterdamse grachten en natuurlijk onze trein.

 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor de tekst en de foto's.