Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Uitgevers > PS-Games

   Uitgever

Naam: PS-Games
 

Adres: Wethouder Den Oudenstraat 8, 5706 ST Helmond
 

Telefoon: 0492 538 487

Fax : 0492 509 897
 

E-mail: info@ps-games.nl
 

Website: http://www.psgames.nl/

PS-Games

Omschrijving: PS-Games begon in 1994 als distributeur van voornamelijk Engelstalige spellen voor spellenspeciaalzaken en stripboekenwinkels. Later werd er ook geleverd aan onafhankelijke speelgoedwinkels en boek- en tijdschriftenverkooppunten. Intussen is het assortiment uitgebreid met zelf uitgebrachte Nederlandstalige spellen. Hierbij zitten wat luchtige kaartspellen als Mamma Mia en Frank's Zoo, maar ook serieuze bordspellen als Warcraft en Civilization. Verder zijn er behoorlijk wat uitgevers die gebruik maken van het distributiekanaal van PS-Games. De leeftijdsgroep van de mensen waar de spellen van PS-Games populair bij zijn, ligt tussen de twaalf en veertig jaar. Gedurende het jaar worden op diverse evenementen demonstraties gegeven van bordspellen, kaartspellen en miniatuurspellen. Ze staan onder andere op het Spellenspektakel, de Elf Fantasy Fair  en het evenement Lowlands. Op deze manier streeft PS-Games er naar om de spellen zo toegankelijk mogelijk te maken voor een groot publiek.

de inpakbalie en een deel van het magazijn

Over de website: De website van PS-Games is erg toegankelijk en bevat een heleboel informatie. De spellen van het nieuwe seizoen zijn makkelijk te vinden en spellen die via hen gedistribueerd worden staan per uitgever op een rijtje. Het geheel is zeer verzorgd en erg overzichtelijk. Bij de 'downloads' zijn er ook mogelijkheden om spelregels op te vragen en te downloaden. Verder wordt deze site goed onderhouden, zodat het nieuws dat er op staat up-to-date is.

 

Bijzonderheden: In 2004 is er voor het eerst een uitgave van PS-Games genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs, namelijk De Grote Dalmuti. Later volgden ons andere Heersers der Woestijn en Pompen of Verzuipen.

 

Veel van de vertalingen voor de nieuwe spellen van PS-Games worden gemaakt in samenwerking met Ronald Hoekstra van Spelmagazijn. Enkele kleinere kaartspellen die vertaald zijn: Mamma Mia en Biggenrace. Maar ook grotere bordspellen als Keythedral, Warcraft en Het Spel der Tronen zijn voor een groot gedeelte met medewerking van Ronald vertaald.

 Spelbeschrijvingen: De onderstaande spelbeschrijvingen van PS-Games zijn in Spelmagazijn te vinden. Uiteraard zijn er nog veel meer spellen door PS-Games uitgegeven.

Terug naar uitgeveroverzicht

 

by Ronald Hoekstra - 2006

De hierboven vermelde tekst is mede gebaseerd op informatie van de website van PS-Games.
Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina.