Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > De Uitdaging > De Uitdaging 1

Titel (5K) Evenement

Datum: 31 augustus 1996
Locatie: Amstelveen, Amsterdam, Mijdrecht, Utrecht
Organisatie: Ronald I & Rutger

De Uitdaging 1

 

Tezamen met Rutger organiseerde ik deze Uitdaging. De doelgroep was de Wilde Vaart van de Admiralengroep, maar ook wat oudere leden en als gastteam Karin & Lisette deden mee. Het was een proef om te zien of het concept een beetje klopte.

Flink wat deelnemers, omdat het gecombineerd werd met een andere activiteit. De start was tegelijkertijd in verschillende plaatsen. Henk-Jan begon in Amstelveen, Wesley & Frans begonnen in Amsterdam, Johan & Marjolein hadden als startplaats Mijdrecht, terwijl Mirjam & Marinke in Utrecht werden afgezet. Daar waren ook Karin & Lisette aanwezig. Ronald II begon in Hoofddorp, waar ook Nathalie & Maarten mochten starten. Tot slot Barbara & Pim en Sandra & Menno, zij begonnen in Uithoorn. Deze eerste versie was wat korter dan de volgende Uitdagingen en duurde van 10 uur tot 16 uur. Het meebrengen van een collecte-envelopje was voor velen erg moeilijk, terwijl een collectie van 10 verschillende gloeilampen moeiteloos ging. Ook de complete (en gelegde !) puzzel van ten minste 100 stukjes was geen probleem (hoewel een team 1 stukje door midden moest breken om de 100 te halen).

Henk-Jan won met een ruime voorsprong van zo'n 25 punten met een eindscore van 121 deze Uitdaging. Karin & Lisette werden zeer goed tweede, te meer omdat zij een beetje in het nadeel waren, omdat zij als enige niet bij hun huis langs konden gaan. Nathalie & Maarten werden knap derde. De deelnemers waren allemaal erg enthousiast. Een leuke bijkomstigheid was dat ik voor mede-organisator Rutger in het geheim een kleine versie van de Uitdaging had gemaakt met vergelijkbare vragen, zodat hij zelf ook aan de slag moest. Na afloop van deze Uitdaging bleek dat vooral het beoordelen van de antwoorden veel tijd in beslag nam, dus daar moest een oplossing voor verzonnen worden.

Winnaar: Henk-Jan


 

Andere Uitdagingen in Spelmagazijn:

Terug naar De Uitdaging

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2009