Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > De Uitdaging > De Uitdaging 3

Titel (5K) Evenement

Datum: 13 september 1997
Locatie: Amsterdam
Organisatie: Rutger & Ronald II

De Uitdaging 3

 

Dit zou mijn eerste Uitdaging worden als deelnemer. Henk-Jan kon helaas niet meedoen, maar gelukkig vond ik op het laatste moment Sacha bereid om samen mee te doen. De start was deze keer in Amsterdam en er waren een stuk of 12 deelnemers. We besloten het hele bandje eerst maar eens te beluisteren. We waren echter een paar vragen ver toen er om een parkeerbonnetje van 11 uur werd gevraagd. Dat wordt rennen. Heel langzaam verzamelden we enkele antwoorden, maar het schoot nog niet echt op. De organisatie bleek deze keer de Uitdaging in 3 bandjes te hebben gesplitst en om half 1 konden we deel 2 ophalen. We besloten de taken te verdelen, om zodoende in de beschikbare tijd de meeste zaken te kunnen regelen. Het derde bandje haalden we ook netjes op tijd, maar deze post bleek niet voor alle deelnemers even makkelijk bereikbaar. De tijd begon te dringen. De winkels gingen al bijna dicht, maar net op tijd vond ik nog de achterstand van Erik Breukink in de 12e etappe. Dan maar naar huis en op internet struinen. Sacha zoekt in de boeken en bekijkt ondertussen de film de Medicine Man op zoek naar de naam van de speciale visjes.

Willem was trouwens ook erg actief bezig. Een van de opdrachten was het meenemen van een bekeuring. Hij stapte op straat dus gewoon naar een agent toe en zei dat hij een bekeuring wilde. Ook moesten de heren in een rok verschijnen bij het eindspel. In een snackbar maakte de baliedame er eentje voor Willem... van 2 zeemleren lappen. De organisatie moest zelf ook nog het antwoord op de vraag vinden hoeveel snaren een ukelele heeft. Toen ze de winkel binnenliepen werd er vanaf de balie al geroepen dat het 4 snaren waren, terwijl ze nog niets hadden gevraagd.

Esther & Kees wonnen uiteindelijk het eindspel met een 5 hokjes voorsprong op Ronald I & Sacha. De derde plaats had ongeveer 25 hokjes achterstand op de winnaars. Enkele reacties: "Gaaf !" "Het is bijzonder frustrerend als je van zoveel opdrachten er maar zo weinig snel op kan lossen." "Om 11.01 uur een parkeerbon gehaald. Shit !". En een opmerking van de organisatie: "Wie houdt er nu ook rekening mee dat het ASA-logo is vernieuwd, Japans Japans niet meer is en dat haaien net als libelles... ach ja, ook beslissen is menselijk.". De winnaars van deze Uitdaging nemen ook de uitdaging aan om de volgende uitdaging te organiseren.

De teams moesten ook een verslagje schrijven als opdracht. Hieronder de resultaten.

Team Ron I en Sacha:
Nou, vanochtend begon: De wekker ging veel te vroeg. Ik was een beetje traag, dus toen ik er achter kwam dat ik echt weg moest, moest ik dus mijn haar nog kammen en mijn schoenen aantrekken. Het eerste was geen probleem, het 2e wel: schoenen vergeten bij het sportcentrum (op sportschoenen naar huis gegaan). Oke, dan maar andere schoenen en snel fietsen. Op het centraal station maar 5 minuten te laat. In de stationsrestauratie hebben we (Ron I en ik) naar de 1e reeks opdrachten geluisterd en daarna begon het racen. Het is bijzonder frustrerend als je van zoveel opdrachten er maar zo weinig snel op kan lossen. De rest van de dag bleef het racen en de resultaten bleven minimaal. Het 2e en 3e bandje bleken nl ook vol te staan met onmogelijke opdrachten. Bovendien was de ophaallocatie van het 3e bandje nogal buiten de route. Feit blijft dat we het wel op hebben kunnen halen en dat we daarna doodleuk doorgingen met racen. Op het moment dat ik dit schrijf gaat het oplossen en zoeken en verzamelen nog steeds door. Na deze uitdaging heb ik voorlopig even genoeg rare dingen gevaagd en opgezocht.

Team Monique en Hanneke:
Om 10.15 uur hadden we eindelijk Ronald en Rutger op centraal station bereikt. Hier kregen we het felbegeerde bandje. Heel lief werd ons een prettige dag gewenst en gezegd; tot vanavond. Toen begon de tocht. We hebben al snel het station achter ons gelaten en het eerste de beste koffiehuis (coffeeshop? –red-) binnengegaan. Koffie en thee met appelgebak besteld en begonnen het bandje af te luisteren. Om 5 minuten voor elf kregen wij de opdracht een parkeerkaartje van elf uur te bemachtigen. Dit is niet gelukt. Vervolgens zijn we het bandje verder gaan beluisteren. Erna zijn we gaan zien wat we waar konden vinden. Toen hebben we in de telefoonwinkel in de gouden gids het ASA-logo opgezocht en geteld hoeveel het er waren (hele hokjes –red-). Ook het adres en telefoonnummer van de Roti-kip hebben we hier kunnen achterhalen. Erna zijn we naar de Bijenkorf gegaan voor het BOB-bier. Daar bleek dat Bob wel champagne had, maar geen bier. Erna zijn we richting Leidsplein getrokken en onderwijl nog even een aantal vragen opgelost. Na het volgende bandje te hebben opgehaald zijn we ergens op een rustig stoepje gaan zitten en hebben het bandje weer afgeluisterd. Erna zijn we in een grote boekenzaak op zoek geweest naar een heleboel antwoorden en rare vragen. Toen het bijna drie uur was probeerden we Nes a/d Amstel te vinden, wat dus moeilijk ging. Toen we ook dit laatste bandje hadden was het half vijf. We hebben het bandje afgeluisterd, gegeten en zijn toen nog wat opdrachten gaan doen. En nu komen we naar jullie toe.
Groetjes Monique & Hanneke.

Team Jan, Davy en William:
Gaaf! (dit is een A-4-tje)

Team Wesley en Rikkie (Marinke):
Vanmorgen werden we door Ron II thuis opgehaald. Stipt 10.00 uur waren we bij het meetingpoint. Midden op de taxi-standplaats hebben wij het bandje afgeluisterd tot het begon te storten. Aan de andere kant van het CS hebben we een schuilplaats gevonden en hebben de rest van het bandje geluisterd. Om 11.01 uur een parkeerbon gehaald. SHIT! Via de Nieuwendijk en Kalverstraat naar AH, Gall & Gall, Fame, etc richting de boekhandel en van daar uit naar de Burger King. Nadat we het bandje kregen hebben we bij de Mac wat gegeten en het 2e bandje afgeluisterd. Toen via de boekwinkel (Jiskefet) op naar de HOEREN. Daar hebben we simpel, maar toch kostte het bij sommigen moeite om uit te leggen wat een kassabonnetje was (klanten op de wallen willen nooit een bonnetje! – red-). Toch is het ons gelukt. We besloten even een bezoekje te brengen aan het reisbureau, daar was het te druk, dus toen maar op ´t reisbureau bij Haarlemmermeerstation een folder over Schotland gehaald. Met de bus naar Nes. Niet dus. Liften werkte niet, Taxi te duur, geen fiets bij de hand. Dan maar wat vragen oplossen op het Plein ´60, even een boete halen, etc. Daarna met de bus naar huis, lekker wat biertjes gedronken + patat + kroket. Het bandje werd bezorgd (is ook een uitdaging: zorgen dat het bandje naar jou toe komt –red-) en we konden weer verder. Nu zijn we nog bezig dus de rest vertellen we nog.
Doei, Wes + Rikkie.

Team Roy & Michael:
Om 7.15 uur ´s ochtends werd ik wakker. Ik smakte eens luidruchtig om de smaak uit mijn mond, alsof er 3 weken geleden een rat in was gestorven te verdrijven. Mijn kater nog nauwelijks verdreven, keek ik op mijn wekker en schrok. Michael zou nl over een kwartier bij mij voor de deur staan. Vlug nam ik mijn ontbijt tot mij, terwijl ik haastig de krant doorbladerde. Ik keek door het raam en zag hoe Michael aankwam rijden. Haastig pakte ik mijn spullen en stapte in. Zo vertrokken wij naar Amsterdam-Rai, alwaar wij de auto parkeerden, alvorens de metro richting Amsterdam centraal station te nemen. Hier aangekomen zagen wij hoe de organisatie en de andere deelnemers al op ons stonden te wachten. Met het bandje spoedden wij ons naar de Bijenkorf waar wij dit beluisterden onder het genot van koffie met appelgebak. Nadat we waren weggejaagd door het onbeschofte personeel besloten we de hulp te zoeken op straat. Na het bezoek van af en toe cafe´s en slijterijen waren wij ervan overtuigd dat wij nu werkelijk alles van drank af wisten. Wij besloten nu naar de BK te gaan om het 2e bandje op te halen en iets te eten. Na een bezoek aan de internet coffeeshop en de bibliotheek besloten wij het 3e bandje op te halen. Waarvan de antwoorden bedacht werden tijdens een etentje bij een veel te luxe chinees. Hierna moesten we snel naar De Kwakel wat een rit door de middle of nowhere waarbij wij werden gevolgd door een witte Opel Kadett van de concurrent.

Nog een woord van de organisatie:
We hopen dat jullie een leuke dag gehad hebben, want daar ging het in feite om. Dat en natuurlijk de kick om dingen te weten te komen of voor elkaar te krijgen waarvan je van te voren niet zou denken dat je dat allemaal zo snel kon. Wij hadden in ieder geval ook een leuke dag met het voeren van duiven, ontlopen van kaartcontroleurs, fietsers aanrijden en tellen van het aantal keren dat het pontje overvoer. We hopen dat bij een volgende keer antwoorden die nu misschien wel of niet helemaal correct beantwoord werden, dan misschien nog meer dan nu op hun waarde geschat zullen worden. Wie houdt er nu ook rekening mee dat het ASA-logo is vernieuwd, Japans Japans niet meer is en dat haaien net als libelles... Ach ja, ook beslissen is menselijk. Oh ja, ontzettend bedankt voor het meedoen!!!! Tot ziens in het voorjaar van 1998 in Rotterdam als het winnende team van Esther en Kees er een nieuwe Uitdaging van proberen te maken.
Rutger en Ronald.

Winnaars: Esther & Kees


 

Andere Uitdagingen in Spelmagazijn:

Terug naar De Uitdaging

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2009