Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > The Benelux Gen Con

Titel (5K) Evenement

Naam: The Benelux Gen Con
 

Datum: wordt niet meer gehouden
 

Locatie: Wisselend Nederland en BelgiŽ
 

E-mail: customerservice@gencon.com
 

Website: www.gencon.com (in Europa)

The Benelux Gen Con

Omschrijving: De Gon Con Benelux is de Benelux-variant van de Amerkiaanse Gen Con Gamefairs die worden georganiseerd door TSR en Wizards of the Coast, in samenwerking met Intrafin en PS Games. De eerste was in Nederland, de tweede in BelgiŽ. In 2000 werd de Gen Con weer in Nederland gehouden. Helaas is vanaf 2001 de Gen Con Benelux nooit meer georganiseerd. In 2003 is echter het idee ontstaan om de bestaande Gen Con UK het ene jaar in Engeland en het volgende jaar In een ander land van Europa te houden. Helaas was de opkomst in 2003 in Engeland zo laag, dat de toenmalige sponsor besloten heeft om deze beurs in het geheel niet meer te organiseren. Er zijn zelfs heel even plannen geweest om het Spellenspektakel en de Gen Con samen te voegen, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan.

 

Bijzonderheden: In totaal is het 2 keer georganiseerd in Nederland. Hieronder vind je wat van mijn indrukken die ik er opgedaan heb terug.

1-2 augustus 1998
Voor de eerste maal in de Benelux een spellenweekend in Tiel georganiseerd door TSR, Wizards of the Coast en PS Games. Ik ben er op zondag heen
geweest. Goed bereikbaar met de auto (direct langs de snelweg gelegen, hoewel het aantal parkeerplaatsen tegenviel), maar toch een behoorlijke afstand van het station. De beurs was niet zo groot als ik verwacht had. De centrale hal was ingedeeld in 2 gangen met allerlei stands. De nadruk lag ook hier op de verzamelkaartspellen en ook roleplaying, maar gelukkig waren er ook stands met gewone bordspellen. Jumbo was er weer met voornamelijk Tycoon. In andere zalen werden toernooien gespeeld, voornamelijk Magic, Warhammer en Bloodbowl. Als je niet voor deze toernooien kwam, was het Spellenspektakel in Eindhoven meer de moeite waard. Daar waren meer stands waar je gewone bordspellen kon spelen.

Het aantal bezoekers viel me erg mee en zo te zien was ook het vrouwelijke geslacht wat meer aanwezig dan op andere beurzen. Opvallend was ook een groot aantal deelnemers afkomstig van buiten Nederland. Bij een van de stands heb ik het spel Charlemagne bij de ontwerper Gerard Mulder geprobeerd. Het was een mooie houten uitvoering (een gelimiteerde uitgave van 150 stuks). De 4 spelers proberen punten te verzamelen door mee te bouwen aan het kasteel van de koning. Elke ronde moet een probleem in het land worden opgelost. Er zijn horigen (vaklieden opleiden), ridders (dorpjes plunderen of verdedigen), kostbaarheden (ridders omkopen) en graan (dorpjes bouwen), waarmee je het probleem kunt oplossen, je eigen positie kunt verbeteren of de positie van de anderen kunt verzwakken. Het zit leuk in elkaar, al is het wel abrupt ten einde en de laatste ronde bepaalt (volgens mij) meestal de winnaar. Het spel wordt binnenkort in Duitsland uitgegeven.

(21K)

23-24 september 2000
Dit keer werd de beurs tegelijkertijd met de Stripdagen gehouden en wel in Den Bosch. Ook werd hier het Europees Kampioenschap Bordspellen voor teams gehouden, dat in de plaats is gekomen van de Intergame wedstrijden die altijd tijdens Spiel werden gehouden. Er streden 20 teams uit Engeland, Duitsland, BelgiŽ en Nederland voor de titel. Verder was er een Magic toernooi, wat handelaren, wat Pokemon en een Ducosim stand. Op zondag was er ook een grote spelotheek. Over het algemeen vond ik de conventie toch wat kaal.

Links:

 

Terug naar evenementenoverzicht

Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina