Spelmagazijn > Nederlands > Menu > FAQ's > Waar kun je spellen kopen?

Titel (5K) FAQ

Waar kun je spellen kopen ?

Het spel is nog verkrijgbaar
De algemene familiespellen kun je in de meeste speelgoedwinkels wel kopen. Je vindt er regelmatig ook een wat groter assortiment, maar de afwijkende spellen staan vaak bij een verkeerde categorie of op een onbereikbare plaats. (Zo vind je Elfenland vaak terug bij de kinderspellen.) Tevens zijn de meeste verkopers/sters niet bekend met deze afwijkende spellen en kennen ze alleen de algemeen bekende familiespellen zoals Monopoly en Risk.

Als je op zoek bent naar de betere spellen, dan kun je het beste terecht bij spellenspeciaalzaken. In Spelmagazijn ben ik begonnen met een winkeloverzicht van deze spellenspeciaalzaken, maar dat moet nog groeien. Bij deze speciaalzaken zijn de verkopers meestal een stuk deskundiger en kunnen ze gedegen advies geven. Vaak kun je een spel daar ook uitproberen. Als een spel niet op voorraad is, kunnen ze het vaak bestellen bij de leverancier.

Als de winkels niet in de buurt zijn kun je ook bij de vele spellenpostorder bedrijven bestellen. Deze kun je wel vinden bij de Winkeltour in Spelmagazijn.

Het spel wordt niet meer gemaakt
Als een spel niet meer gemaakt wordt ("out of print" is), dan moet je andere wegen bewandelen. Neem dan eens een kijkje bij de vele online veilingen (zoals eBay) of plaats een oproep in het Vlaams Spellenarchief of het Boardgames Prikbord. Je kunt ook naar de jaarlijkse spellenveiling tijdens de Ducosim Spellenbeurs of naar de tweedehands spellenbeurs tijdens Spiel in Essen gaan.

Links:

Naar FAQ's
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina