Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 10-04-2004

Titel (5K) Verslag

5-jarig jubileum Roll the Dice, Veldhoven, 10 april 2004

Zie ook het fotoalbum.

Het was alweer 5 jaar geleden dat de vereniging Roll the Dice werd opgericht. Ter gelegenheid van dit jubileum een spellendag. Enrico en Sandra wilden wel meegaan, dus rond een uur of 11 arriveerde ik bij hen in Den Bosch. Rogier was ook aangekomen en dus vertrokken we naar Veldhoven. Toen we er aankwamen werd er in de zaal al druk gespeeld. Ook de dames van Hodin waren aanwezig, dus was er overal Ticket to Ride te zien en natuurlijk ook Pirate's Cove. 

de dames van Hodin
(klik op de foto voor een vergroting)

Na even te hebben gekletst, kwam de tafel met Ticket to Ride vrij. Wij schoven aan bij Lean. Het spel werd nog even kort uitgelegd, omdat niet iedereen het kende en er kon worden begonnen. Het waren vooral Enrico en Lean die op het scorespoor flinke voorsprong namen. Ik bungelde er wat achteraan en Rogier en Sandra, die het spel voor het eerst speelden, bleven achter. Ik ging voor veel bestemmingcoupons en dat kwam goed uit. Toen het eind van het spel was bereikt had Enrico 80 punten, al 10 punten voorsprong op Lean. Hij had ook nog eens de langste route en leek dus vrij zeker van de overwinning. Hij had echter niet verwacht dat ik heel veel bonuspunten had kunnen halen met de bestemmingcoupons. Dat waren er 62. Lean schrok er behoorlijk van, want zij had er maar 18. Eindstand: Ronald I 129, Enrico 118, Lean 88, Rogier 88, Sandra 79. Na afloop kwam Enrico er achter dat hij met 1 treintje teveel had gespeeld. Dat bleek nogal wat consequenties te hebben. Dan was het spel namelijk een beurt eerder afgelopen geweest en dan had ik een bonus van 22 niet gehad. Dat zou een verlies van 44 punten geweest zijn. Rampzalig. Ik was trouwens wel hard op weg naar een ideale route: de langste route met al mijn treintjes. We gingen voor een kort spelletje: Feurio! Opnieuw een nieuw spel voor Rogier. Sandra ging direct voor haar favoriete strategie: brandgangen graven en ze blokkeerde me direct. Later in het spel gebeurde het nog een keer en toen was het voor mij gebeurd. Ik bleef op een schamele 12 punten steken. Enrico leek wederom voor de winst te gaan, maar het was Sandra die de meeste punten haalde. Eindstand: Sandra (17/1+ 15/1=) 32, Enrico (7/1 + 14/1 + 11/2=) 27, Rogier (11/1 + 25/2=) 24, Ronald I (0 + 17/3 + 21/4=) 12. Sandra wilde graag de wereld redden met Terra. Er moest nog even worden gelezen in de spelregels om alles weer op een rijtje te hebben. Zoals verwacht maakten we geen schijn van kans, ondanks alle goede bedoelingen. Toen we verloren stonden de heren op 9 en Sandra op 5. Rogier en Sandra hadden nog 15 punten achterover gedrukt en Enrico en ik 6 punten. Een teleurstellend resultaat. Ik had zelf Versunkene Stadt meegenomen. 

Versunkene Stadt
(klik op de foto voor een vergroting)

De spelers moeten daarbij proberen schatten te vinden in een gezonken stad. Door middel van actiekaarten kunnen gebouwen en wegen boven water worden gehaald en kan er worden gelopen. Er moeten 11 schatten worden opgehaald uit de genummerde gebouwen. Er is echter ook een waterman, die alles weer laat zinken. Als een speelfiguur meezinkt, verliest hij alles schatten die nog niet op het droge waren. Het begin van het spel was vooral aftasten. Rogier ging als een speer en werd daarop hard aangepakt. De rest van het spel heeft hij daar tegen lopen vechten. Het spannendste was het eindspel. Enrico maakte daar het handigste gebruik van en wist dan toch eindelijk zijn overwinning binnen te halen. Eindstand: Enrico 10, Ronald I 9, Sandra 8, Rogier 7. Een alleraardigst spel, maar toch niet de verwachte topper. Ik stelde voor om Ra te gaan spelen. Ook dit was nieuw voor een aantal spelers, dus een uitleg was op zijn plaats. De monumenten strategie werd me min of meer opgedrongen, maar deze ging steeds beter. Ik haalde aan het eind met de monumenten zoveel punten, dat ik alleen daarmee waarschijnlijk bijna gewonnen zou hebben. Sandra kon het spel niet echt waarderen en vluchtte snel naar de weerwolven. Eindstand: Ronald I 58, Rogier 35, Enrico 29, Sandra 18. Op voorstel van Enrico speelde ik nog een spelletje Streetsoccer tegen Rogier. Enrico verzorgde de uitleg. Rogier had enigzins pech met de dobbelsteenworpen. Hoewel hij even vaak enen als zessen gooide, gooide hij ze op de slechtste momenten. Tot halverwege het spel kon hij de 1-1 nog handhaven, daarna was het snel gedaan. Het verlies bleef uiteindelijk beperkt tot 4-1. Inmiddels waren we zo'n beetje de laatsten en was het tijd om huiswaarts te keren. Rogier had tijdens de dag ook nog even meegedaan aan een Blokus toernooi dat hij had gewonnen. En ook werd er van de Roll the Dice leden nog een groepsfoto gemaakt. In totaal schijnen er ongeveer 80 spelers geweest te zijn. Een heel geslaagde dag, een prachtige locatie en een heel wisselend spelersgezelschap, van jong tot oud. Alleen jammer dat we voornamelijk met elkaar hebben gespeeld.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004