Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 14-02-2004

Titel (5K) Verslag

Spellenpret, 14 februari 2004

Het was alweer een tijd geleden dat Remco en Sarah van de onlangs gesloten website Spellenkast bij mij op bezoek waren geweest. Er werd een datum geprikt en als vierde speler werd Roger uitgenodigd. Hij moest op het laatste moment helaas ziek afzeggen. Ronald L werd zijn vervanger. Na een heerlijk Hoornse "broeder" te hebben geproefd werd begonnen met een licht kaartspelletje: Crazy Derby. De eerste ronde was een prooi voor Remco. Ook in de tweede ronde was Remco veruit de beste. Ik zelf had in de tweede ronde telkens heel andere kaarten dan de andere drie en scoorde slechts 11 punten. In de derde ronde scoorde ik echter wel het meeste, vlak daarop gevolgd door Ronald L. Remco was nu laatste. Had hij voldoende voorsprong voor de winst ? Eindstand: Remco 116, Ronald L 114, Sarah 96, Ronald I 94. Het volgende spel dat op de lijst stond was Dschunke. Voor de drie spelers die het spel niet kenden was het erg wennen. Hoe kun je nu veel geld verdienen en op welke manier ? De eindbonus bleek van groot belang te zijn. Ronald L viste hierbij achter het net, terwijl ik daar erg veel op scoorde. Eindstand: Ronald I 77, Remco 64, Sarah 53, Ronald L 39. Het spel was de spelers erg goed bevallen. Dat zal zeker vaker op tafel komen. Remco en Sarah hadden Streetsoccer wel eens gespeeld, maar waren er niet echt enthousiast over. Toch wilden ze een poging wagen. Ronald L trad aan tegen Sarah en ik nam het op tegen Remco. Zowel Sarah en ik hadden de pech veel lage getallen te gooien. Bij Sarah was het wel heel extreem en ze was geen partij voor Ronald L. Mijn partij tegen Remco verliep erg spannend, maar toch wist hij 2-1 te scoren. Ik kreeg in de laatste beurten nog 2 kansen op een doelpunt, maar gooide de benodigde 4 of hoger helaas niet. Sarah vond het spel nog steeds niets en er werd dan ook besloten het "toernooi" niet verder te spelen. 

(38K)

Sarah en Ronald L bij De Bruggen van Shangrila

Het volgende spel op de lijst was op het laatst toegevoegd: De Bruggen van Shangrila. Het werd een spannend spel, waarbij Ronald L op een gegeven moment niets meer kon. Sarah ging erg goed, maar werd door Remco op advies van beide Ronalds tegengewerkt. Daarmee stelde ik de overwinning zeker. Voor de tweede plaats werd het nog erg spannend. Eindstand: Ronald I 25, Remco 21, Sarah 20, Ronald L 20. Opnieuw een spel waar Remco en Sarah niet echt enthousiast over waren, maar wat ze toch nog eens een kans wilden geven: Cartagena. Ik verzamelde gedurende het spel een heleboel flessen en bewaarde deze voor het eindspel. Toen de tijd rijp was, zette ik ze in en sprintte naar voren. De volgende beurt kon ik het uitmaken. Sarah probeerde nog roet in het eten te gooien door een pion weg te halen en tevens zoveel mogelijk pionnen binnen te halen, om in ieder geval maar tweede te worden. Haar laatste twee pionnen lagen echter zo ver achter, dat ze die nooit meer naar binnen had gekregen. Ik wist inderdaad te winnen en Sarah had haar tweede plaats. Eindstand: Ronald I 6, Sarah 4, Remco 2, Ronald L 2. Het volgende grote spel op de lijst was Tadsch Mahal. Ronald L was erg bedreven in dit spel en wist met zijn olifanten steeds meer punten te scoren door veel goederen te verzamelen. Hij liep steeds verder weg en de strijd spitste zich toe op de tweede plek. Ik zag het verschil steeds groter worden en besloot veel kaarten te verzamelen voor een serie. Dat was echter niet voldoende voor de tweede plaats. Het werd zelfs tenauwernood maar een derde plek, vlak voor Sarah. Een erg leuk spel, maar je hebt niet echt het idee met het thema bezig te zijn. Eindstand: Ronald L 71, Remco 53, Ronald I 37, Sarah 35. Ondertussen was het eten aangekomen. Ronald L at niet mee, want er stond thuis nog een heerlijke maaltijd op hem te wachten. De anderen lieten de shoarma heerlijk smaken. 

(50K)

Remco en Sarah bij Tadsch Mahal

Daarna was er nog wel tijd voor een kort spelletje. Ik haalde Flaschenteufel tevoorschijn. Dat bleek een heel listig spelletje. Remco scoorde de eerste ronde meteen maar liefst 50 punten. Ronald L bleef met de fles zitten. De tweede ronde kreeg ik de fles, maar de derde en vierde ronde was deze weer voor Ronald L. Sarah begon inmiddels in te lopen op Remco. Toen ze ook de vierde ronde punten scoorde was de overwinning voor haar zeker. Toch nog gelukt vandaag. Eindstand: Sarah 95, Remco 78, Ronald I 41, Ronald L 9. Ronald L moest nu toch echt naar huis. Remco wilde graag Modern Art eens proberen. Dat was geen probleem. Als keukenhandelaar had hij best kijk op de waarde van kunst en dat bleek. De eerste ronde was erg kort en Sarah scoorde daar aardig was. Maar daarna was het voor haar gedaan. De strijd ging tussen Remco en mij en had was moeilijk te zien wie er voor lag. De laatste ronde moest de beslissing brengen. Eindstand: Remco 420, Ronald I 410, Sarah 203. Ter afsluiting van de avond nog Kardinaal & Koning. Het was duidelijk te merken dat ik ervaring met het spel had, want ik liep gemakkelijk uit naar een voorsprong. En ook met de raadsheren kwam het goed. Maar toch was het spel Remco en Sarah ook goed bevallen. Ik had nog ergens de uitbreiding liggen die zij helaas niet hadden kunnen bemachtigen, dus kon ik ze daar blij mee maken. Eindstand: Ronald I 77, Sarah 55, Remco 44. Daarmee was de heel geslaagde spellendag ook weer ten einde, helaas. 

(41K)

Sarah bij Kardinaal & Koning

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004