Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 20-12-2003

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Enrico en Sandra, 20 december 2003

Enrico en Sandra hadden van hun verjaardag ook een spellendag gemaakt. Ze hadden de zaal in Den Bosch gehuurd (maar dat was blijkbaar niet voor iedereen even duidelijk, want sommigen stonden voor een dichte deur bij het huis van Enrico en Sandra). De dag begon om 13.00u. Het was vanwege de kerstinkopen razenddruk bij het winkelcentrum en een parkeerplaatsje vinden was dan ook erg lastig. De gasten werden verwelkomd met diverse vlaaien, maar daarna moest er natuurlijk direct gespeeld worden. Ik zorgde meteen voor de uitleg van Finstere Flure en schoof natuurlijk zelf aan. Drie van de deelnemers gingen de ene kant op, ik ging samen met Nancy de andere kant op. Wij kwamen direct in de problemen, maar wisten met enig manoeuvreerwerk de anderen ook de in problemen te brengen. De groep stoof uiteen en een spannend steekspel begon. Rogier had als eerste iemand naar buiten, maar zijn tweede mannetje liet lang op zich wachten. Zowel Frans, Nancy als ik konden in dezelfde beurt het tweede mannetje naar buiten brengen. Helaas was ik net geen startspeler meer. Alleen Tamara wist geen tweede mannetje naar buiten te brengen. Eindstand: 1) Frans, 2) Nancy, 3) Ronald I, 4) Rogier, 5) Tamara.

(27K)

Waarschijnlijk het meest gespeelde spel van de dag: Blokus.

Het was tijd voor een nieuw scenario van Dungeons & Dragons. Rogier zou invallen voor het personage van Lody. Het avontuur begon lastiger te worden dan de twee voorgaande en het gaf nu dus ook kansen voor mij als KerkerMeester. Toch blijft het nog goed te doen als iedereen goed samenwerkt. Rogier zorgde ervoor dat een reeds verslagen monster weer tot leven werd gewekt. Dit tot ongenoegen van Jeroen en Sandra, maar toch genoegen van Vincent die zo weer extra toverpunten kon verdienen. Halverwege het avontuur ging het iets te gemakkelijk, waardoor de avonturiers onvoorzichtig werden. Dit werd Rogier bijna fataal. Maar door goed samenspel kwam alles nog op zijn pootjes terecht en werd het avontuur goed afgesloten.

Tijd voor iets korts en luchtigs: Times to Remember. Het ene team bestond uit Peter, Sandra en Monique. Samen met Jeroen vormde ik het andere team. In eerste instantie ging het gelijk op, maar met een tussensprintje namen we een voorsprong. Het jaartal waarin Neeskens naar Barcelona ging wist ik volgens mij exact en dat bleek goed te zijn. Nu waren we onze 1-klip ook kwijt. Alleen de 2-klip nog. Jeroen wilde het correcte antwoord geven op een vraag, maar door mijn twijfels kozen we toch voor een verkeerd antwoord. De volgende vraag wist ik gelukkig ook vrij zeker en we pakten de overwinning. Het andere team had de 1- en de 2-klip nog over.

Voor het eten speelden we nog een spelletje Blokus. Er werd flink geblokkeerd en niemand slaagde er in om alles kwijt te raken. Uiteindelijk wist Monique te winnen. Eindstand: Monique -7, Jeroen -8, Ronald I -9, Tamara -13. Nu was het tijd om wat te eten. Tomatensoep of groentensoep, een broodje kroket of frikadel, bolletjes met kaas of worst en een door Sandra gemaakte salade. Iedereen liet het zich goed smaken en er werd lekker bijgekletst, onder andere over de Uitdaging.

(26K)

Ook Finstere Flure was zeer regelmatig te zien.

Na het eten was het tijd voor het klapstuk: een grote Carabande baan, bestaande uit 3 complete sets en een action-set. Maar liefst 11 van de gasten sloten zich aan om mee te doen. Dit betekende dat een ronde wel een half uur zou duren. Er werden drie rondes gespeeld. Er werd gestart op verjaardagsdatum, wat betekende dat de beide jarigen als laatste zouden starten. Roland startte als eerste en had een superstart. Hij liep snel uit, terwijl de anderen elkaar in de weg lagen. Halverwege de eerste ronde raakte Roland in de problemen en konden anderen zich bij de kopgroep aansluiten: Enrico, Jeroen, Tamara en ik. We lieten Roland achter en ook Tamara had moeite om aan te klampen. De kop wisselde voortdurend. Op een gegeven moment wist ik een tweetal bochten voorsprong te nemen, maar halverwege de laatste ronde verspeelde ik die voorsprong weer. Het werd nog spannend. Inmiddels hadden we ook bijna Sandra ingehaald en zij zou de beslissing in de hand hebben. Ik zelf moest proberen tussen Sandra en de vangrails bij de finish door te komen. Dat lukte niet, waardoor Enrico vlak achter me kwam te liggen. Ik moest een klein tikje zijwaarts maken om weer vooruit te komen en probeerde dus Enrico te blokkeren. Via de vangrail kon hij er echter langs en pakte de overwinning. Eindstand: 1) Enrico (als 10e gestart), 2) Ronald I (9), 3) Jeroen (3), 4) Tamara (8), 5) Jeroen B (5), 6) Monique (4), 7) Vincent (2), 8) Armand (7), 9) Rogier (6), 10) Roland (1), 11) Sandra (11). De jarigen zijn dus eerste en laatste geworden.

(28K)

Het klapstuk: 3 Carabande sets en een action set en 11 deelnemers.

Tot slot van de avond nog Talking Stones met 6 spelers. Ik had als enige ervaring met het spel en dat was te merken. Na twee rondjes stond ik op 14 punten, ruimschoots voldoende voor de overwinning, maar het ging vooral om de gezelligheid. Eindstand: Ronald I 14, Erik 10, Rogier 8, Jeroen B 6, Roland 5, Vincent 3. De dag was alweer voorbij. Een heel geslaagde verjaardag wat mij betreft. De terugreis door de storm was erg inspannend, maar verliep verder goed.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003