Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 11-12-2003

Titel (5K) Verslag

Bezoek Jumbo, 11 december 2003, deel 2

Zie ook deel 1.

(31K)

Volgende patiënt
In de serie van het Zakgeldspel en Een Tien voor Topo weer een educatief spel, dit keer van Kai Haferkamp. In diverse delen van het lichaam kunnen de spelers rondlopen. Ze proberen daar viruspolitie te verzamelen, onder andere door het beantwoorden van meerkeuzevragen. Als voldoende viruspolitie verzameld is, kan er worden geprobeerd een virus te vangen. Wie als eerste een bepaald aantal verschillende virussen heeft gevangen, wint het spel. De vragen zijn heel afwisselend. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd waarom er snot in je neus zit, maar ook wat je hoort als je een grote schelp tegen je oor houdt. Een van de mogelijke antwoorden bij deze laatste vraag is dan "de Spice Girls" ? Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar en wordt verwacht in februari 2004 voor een richtprijs tussen € 15,00 en € 20,00.

(28K)

Het spelbord

Jumbo Jet
Er wordt nog steeds heel vaak gevraagd naar Jumbo Jet en daar heeft Jumbo nu gehoor aan gegeven. Het spel wordt opnieuw uitgebracht in het nieuwe formaat doos, o.a. bekend van Odysseus en De Veilingmeesters van Amsterdam. Er is niet veel aan het spel gewijzigd. British Airways is vervangen door Virgin. Het spel wordt verwacht in het voorjaar van 2004 voor een richtprijs van € 24,95.

Piratenschat
De grootste verrassing zal Piratenschat worden. Dit spel wordt in Duitsland door Kosmos uitgegeven. Het spel is ontworpen door Kai Haferkamp. Op verzoek van de auteur worden de foto's en verdere informatie nog niet getoond. Dit spel wordt verwacht in maart 2004 in het formaat van de Catan doos met een richtprijs van € 24,95. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar.

Koko Kolder
Een party spel in de serie van Tik Tak Boem. Het is geschikt voor 3 tot 8 spelers vanaf 6 jaar. Er moeten series van 5 dezelfde apen worden gespaard. Telkens moet een kaart van de stapel worden gepakt en één van de handkaarten moet worden doorgegeven. Zodra iemand een setje heeft, slaat hij op de halve kokosnoot in het midden die allerlei apengeluiden produceert. Iedereen moet er dan snel op slaan. Hoe eerder je slaat, hoe eerder je een puntenkaartje mag kiezen. De speler die als laatste slaat krijgt dus het slechtste kaartje, soms zelf met strafpunten.

(21K)

Het spelmateriaal

Attraxion
Een denkspel voor twee spelers met magnetische stenen. De stenen hebben twee verschillende kleuren en worden op het spelbord "geplakt". Als de tegenstander echter aan de andere kant een steen plaatst, kan het zijn dat jouw steen wordt afgestoten en van het bord valt. Het is de bedoeling een rij witte stenen te maken en een rij gekleurde stenen aan jouw kant. Aangezien het bordje maar 4 bij 4 vakjes is, is dat een hele klus. Daarom heeft elke speler de beschikking over enkele powerstenen, die niet door de ander mogen worden weggedrukt. Dit spel wordt in het najaar van 2004 verwacht en is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar. De richtprijs is € 22,95.

(15K)

Het spelbord

Abalone
Sinds dit jaar voert Jumbo het welbekende spel Abalone. Aangezien het al in diverse handen is geweest, staan sommige winkeliers er nog huiverig tegenover. Jumbo wil deze klassieker echter niet verloren laten gaan. Met Gala koffie zal er een aktie worden gehouden, waarbij het spel te winnen is. In de showroom van Jumbo stond het prachtige grote exemplaar.

(14K)

De grote Abalone versie

Adel Verplicht
Goed nieuws voor de spellenliefhebbers. Jumbo brengt de klassieker Adel Verplicht in Nederland uit. Het spel is op verzoek van auteur Klaus Teuber nu ook geschikt gemaakt voor 6 spelers. Behalve de tekening op de doos is er bijna niets aan het spel veranderd. Het wordt al verwacht in febuari 2004 voor een richtprijs van € 24,95. Geschikt voor 3 tot 6 spelers vanaf 12 jaar.

(36K)

De nieuwe doos

Dan nog wat algemeen nieuws. Ook Jumbo is bezig met de elektronische bordspellen (zoals Ravensburger met King Arthur). Er komt een sprookjesspel voor 2 tot 4 meisjes vanaf 4 jaar. Door de speelpion op het spelbord te drukken wordt een gesproken opdracht gegeven. Bijvoorbeeld: Jij bent Assepoester die haar haar kamt". De speler moet dit uitbeelden en de anderen moeten dit goed- of afkeuren. Het spel is voorzien van het "smart" logo. De richtprijs is € 20,00. Er komt trouwens ook een sprekende puzzel. Als een stukje op zijn plaats wordt gedrukt, wordt meteen aangegeven of het op de goede plaats ligt of niet. Voor de allerkleinsten komt er een vloerspel van Winnie the Pooh met een lengte van 2,5 meter en voorzien van diverse pluchen beestjes. Het spel door ongeveer 15 minuten.

De serie WASGIJ puzzels is in Engeland een groot succes. Deze omgekeerde puzzels werden in Nederland onder de titel ELZZUP uitgebracht. Maar aangezien niet alle afbeeldingen uit Engeland ook in Nederland zijn uitgebracht, begonnen de nummers uit de pas te lopen. De complete serie wordt nu onder de naarm WASGIJ ook in Nederland uitgebracht. Daarnaast komen er nieuwe varianten, zoals Vroeger en Nu, waarin je een plaatje uit het verleden ziet, maar een de situatie van nu in elkaar moet puzzelen. Ook komen er Eye Witness puzzels. Deze zijn dubbelzijdig. Op de ene zijde zie je allerlei aanwijzigingen, terwijl op de achterzijde een line-up van de verdachten is. Je moet de dader aanwijzen, waarna je dat kunt controleren aan de hand van de oplossing in een gesloten envelop. 

Ook het Ajax spel komt weer terug, maar nu met actuele afbeeldingen van de spelers. Goed nieuws voor de fans dus.

Naar deel 1.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003