Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 11-12-2003

Titel (5K) Verslag

Bezoek Jumbo, 11 december 2003, deel 1

Zie ook deel 2.

Een maandje eerder dan normaal op bezoek bij Jumbo voor de nieuwtjes van komend seizoen. Omdat ik wat te vroeg was, liep ik nog even langs het scheepvaartmuseum voor een mooi plaatje. Ik was precies op tijd weer terug, waar de andere gasten inmiddels ook waren gearriveerd.

(19K)

Bij het Scheepvaartmuseum

Alle nieuwe producten werden, voor zover voor handen getoond. Uiteraard zaten daar veel kinderspellen tussen. Hieronder volgt een overzicht van de nieuwtjes, waar mogelijk voorzien van een foto. Betere foto's volgen zodra het echte materiaal klaar is. Deze beelden zijn dus afkomstig van demonstratiemodellen.

Electro Mini
Omdat de Electro serie nog niet echt een spel voor de allerkleinsten bevat, is Electro Mini ontworpen. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Je moet telkens een kaartje in op het apparaat leggen. Op basis van dit kaartje stelt de machine gesproken een vraag. In reactie daarop moet een ander kaartje worden neergelegd. De machine antwoord vervolgens of het kaartje goed is, of dat een ander kaartje moet worden gespeeld. De vragen gaan zowel over kleur als over vorm. De kaartjes lijken gewoon van karton, maar klaarblijkelijk zit er toch een magneetstrip in of zo. Prachtig gemaakt en handzaam. Leverbaar vanaf januari 2004 met een richtprijs van € 19,95.

Feestpakketten
Een nieuw idee in de serie kinderspellen zijn de feestpakketten. In dit pakket zit een complete set voor een kinderfeestje. Al het benodigde materiaal en spelregels voor diverse spellen zijn toegevoegd. Uitnodigingen, een grote deurposter, ballonnen, knutselmateriaal en ga zo maar door. Er wordt gestart met 2 pakketten, het Kabouter pakket voor kinderen vanaf 4 jaar en het Griezel pakket voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zit voldoende materiaal in voor 10 kinderen. De richtprijs voor de pakketten is € 27,50, dus dat is nog geen 3 euro per kind. De pakketten zijn samengesteld in samenwerking met de website Partijtje.nl. De pakketten worden verwacht in maart 2004.

(35K)

Het speelbord en de brandweerauto uit Taatuu Taatuu

Taatuu Taatuu - Het Brandweerspel
Een spel voor kinderen vanaf 4 jaar gebouwd rond een brandweerauto (oorspronkelijk een vuilniswagen). De spelers zijn brandweerman en moeten hun uitrusting bij elkaar sprokkelen: een bijl, een helm, een brandslang en een zuurstoffles. Op een klein bordje wordt rondgelopen met een dobbelsteen. Op sommige velden krijg je wat, op andere moet je wat inleveren. Als je op een brandje komt, moet de brandweerauto uitrukken. Rol de auto een aantal malen over tafel, zodat het vliegwiel in de auto goed draait en zet hem op het spelbord. De brandslang van de auto komt in een geultje, zodat de auto de weg blijft volgen. Als de auto bij jouw brandje stopt, verdien je twee voorwerpen, stopt hij bij een ander brandje, krijg je toch nog een voorwerp. Na even oefenen gaat het steeds beter en wordt het ook spannend of de auto bij jouw brandje stopt. Het spel wordt verwacht in april 2004 voor een richtprijs van € 19,95.

(27K)

Joris en de Draak
Dit is een spannend spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 5 jaar. Gezien de moeilijkheidsgraad denk ik eerder dat de leeftijdsgrens naar 6 jaar kan worden opgetrokken. De spelers lopen over kaartjes die in eerste instantie nog dicht liggen. Daarop staan bosranden, rivieren (waar je een brug over moet legge), bossen (waar je een kanskaart krijgt), geldzakken (waar je geld verliest) en munten (waar je geld wint). Aan de overkant van het bord bevindt zich ergens een grot met de draak. Voor geld dat je hebt gevonden kun je maximaal 3 wapens uit 4 kopen. Aangezien er 2 goed en 2 slecht zijn, heb je met 3 wapens in ieder geval 1 goede. De draak trekt 2 uit 3 drakenkaartjes en zo wordt bepaald of er 1 of 2 koppen wakker zijn. Heb je ten minste net zoveel wapens als dat er koppen wakker zijn, versla je de draak en krijg je de kroon. Deze moet je terugbrengen naar het kasteel. Onderweg proberen de anderen hem natuurlijk van je af te pakken door middel van een riddertoernooi op een apart bordje. Erg leuk uitgevoerd met grappige illustraties. Een pittig spel voor jonge spelers. 

(37K)

Een spelsituatie

(14K) (4K) (5K)

Het toernooiveld en twee wapens

Kroko Loko
Een spel in een klein doosje. Elke speler krijgt een kop en een staart van een krokodil. Er wordt met de dobbelsteen gegooid en die bepaald of er wordt gezocht naar een landdier, een waterdier of een luchtdier. Je draait één van de kaartjes om. Is het een goed dier, dan krijg je het kaartje als middenstuk voor je krokodil. Wie aan het eind van het spel de langste krokodil heeft, wint het spel. Een leuke Memory variant. Het spel wordt verwacht in maart 2004 met een richtprijs van € 8,00.

(18K)

BattleDome
Een flitsend flipperspel voor maximaal 4 spelers vanaf 4 jaar. Dit wordt verwacht in maart 2004 met een richtprijs van € 19,95.

Waar ben je ?
Een spel voor 2 spelers vanaf 5 jaar. Het lijkt een beetje op een kruising tussen Zeeslag en Wie ben ik ? Je moet je gezinsleden plaatsen in diverse kamers en de tegenstander moet raden waar door het stellen van vragen. Zolang je juiste vragen stelt, mag je doorgaan. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of er vrouwen op de bovenverdieping staan. Mooi uitgevoerd in stevig plastic. Verwacht maart 2004 met een richtprijs van € 14,95.

(26K)

Naar deel 2.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003