Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 26-10-2003

Titel (5K) Verslag

Spiel, 26 oktober 2003

Zie ook het fotoalbum

De laatste dag alweer. Een uur eerder opgestaan om alles in te pakken. Het verliep echter zeer voorspoedig. Het passen en meten in de achterbak van de auto viel nog even tegen, maar ruim op tijd konden we het appartement min of meer schoon achterlaten. Dit keer konden we zelfs op P1 parkeren. Bijna kwam Bianca daardoor in de problemen, omdat nu bij ingang parkeergeld betaald moest worden. Gelukkig kon ze nog 4 euro bij elkaar schrapen. Daarna kon ze weer pinnen. Toen we binnen waren speelde ik met Jeroen en Monique een magnetisch spel. Je loopt met een dobbelsteen rond het bord en op bepaalde vakjes mag je proberen een magnetisch staafje te pakken. 50% kans dat je de magneet goed houdt en het staafje krijgt. Wie als eerste 5 staafjes van dezelfde kleur heeft, wint het spel. Na enkele beurten had ik het wel gezien en daar waren de anderen het wel mee eens. Daarna probeerden we Polterdice uit. Ook daar hielden we na enkele beurten mee op. Het bood te weinig om interessant te zijn.

Om 11.00u hadden we een afspraak bij Hodin. Kristel bracht ons in contact met de Franse uitgever Days of Wonder. We kregen te horen dat Hodin het assortiment van Days of Wonder gaat voeren in Nederland. Een verrassing, omdat we eenzelfde verhaal eerder van PS Games hadden gehoord. Days of Wonder bleek uiteindelijk voor Hodin gekozen te hebben. Het gaat om de spellen Pirate's Cove, Mystery of the Abbey, Gang of Four, The Queen's Necklace en Fist of Dragonstones. In ieder geval leuk om kennis gemaakt te hebben en leuk om te horen dat het werk van de spellenwebsite door de uitgevers wordt gewaardeerd. Met Kristel werd nog even nagepraat over het aanstaande Spellenspektakel.

Om 12.00u moest er echter worden aangetreden bij Corné voor het Wereld Kampioenschap Streetsoccer. Vorig jaar werd dat tijdens het Spellenspektakel gehouden en daar waren we de enige drie deelnemers samen met Corné. Nu kwamen er met enig hang- en vliegwerk 8 deelnemers, die een knock-out toernooi zouden gaan spelen. Corné deed zelf ook mee. Maar hoewel hij zijn eerste partij met 2-0 zou winnen, stapte hij toch uit, omdat de bezoekers van zijn stand te veel aandacht vereisten. Monique schakelde in de eerste ronde Jeroen uit, die daar niet blij mee was. Ikzelf speelde tegen een Duitser, die het spel net geleerd had. Al snel had ik een 2-0 voorsprong en dacht er te makkelijk over. Enkele slordigheden van mij brachten hem op 3-3. Gelukkig kon ik 4-3 scoren en kon het uiteindelijk afmaken, ondanks de hulp die Jeroen aan mijn tegenstander gaf. Ronald L wist ook zijn eerste ronde te winnen. In de halve finale moest ik tegen Monique. Ik keek al snel tegen een achterstand aan. Ik kon heel even nog aanpikken, maar mede door enkele tips van Jeroen, wist Monique overtuigend met 6-2 te winnen. Ronald L wist zijn halve finale ook te winnen, dus moest Monique tegen Ronald L in de finale. Monique had drie supporters achter zich staan (Jeroen, Bianca en ik), maar toch kwam ze op 2-0 achter, tot ongenoegen van Jeroen, die Monique enige niet zo slimme zetten zag maken. Toch kwam ze terug in de wedstrijd en scoorde nog 2-2. Tijd voor een verlenging. Het zat Monique niet tegen en uiteindelijk wist ze met 3-2 te winnen. De nieuwe wereldkampioen Streetsoccer ! Ronald L bleef enigszins teleurgesteld achter, want hij had zo graag eens ergens wereldkampioen in geweest. De stralende ogen van de trotse Monique maakten echter veel goed.

Bianca had ondertussen uitgevonden dat de Bohnaparte uitbreiding voor Bohnanza ook weer te krijgen was en met haar charmes wist ze voor Jeroen en mij een exemplaar los te krijgen. Geweldig ! De dag begon al te vorderen en ik wilde nog even een afscheidsrondje over de beurs maken. Ik nam afscheid van de anderen en maakte in mijn eentje nog een rondje. Ik wilde eigenlijk nog wat cadeautjes kopen, maar bij de desbetreffende stands was het wel erg druk. Ik had ook eigenlijk wel genoeg uitgegeven deze dagen en besloot in de auto te stappen voor de terugreis. Deze verliep heel voorspoedig. Alleen kreeg ik vlak voor de Nederlandse grens nog een flinke hoosbui. Het zat er helaas al weer op. Volgend jaar weer !!

Zie ook 23-10-2003, 24-10-2003 en 25-10-2003.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003