Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 23-10-2003

Titel (5K) Verslag

Spiel, 23 oktober 2003

Spiel is helaas weer achter de rug. Een record aantal van 150.000 bezoekers bezocht deze grote spellenbeurs in Duitsland. Dit keer voor het eerst 4 dagen geweest. Hieronder volgt een verslagje van mijn belevenissen. Ik hoop dat ik alles nog weet te herinneren.

Zie ook het fotoalbum.

Donderdagmorgen vroeg vertrokken en nabij Arnhem kwamen Jeroen en Monique voorbijrijden, zodat we gezamenlijk de tocht door Duitsland konden vervolgen. Wat later dan gepland kwamen we aan in Essen, waar we nog ongeveer een half uur in de rij moesten staan voor toegangskaarten. Daarna kon het feest beginnen. We besloten eerst een snelle toch door alle zalen te maken en bij de tweedehands markt te kijken. Deze was een stuk kleiner dan voorgaande jaren, maar toch was er nog voldoende te vinden. 

Nadat we de eerste ronde hadden volbracht en al diverse bekenden hadden getroffen besloten we onze gereserveerde spellen op te halen: Rail Road Dice en Kogge. Het was maar goed dat we Rail Road Dice hadden gereserveerd, want het was de eerste dag al uitverkocht. Het was erg druk voor een donderdag, waarschijnlijk omdat Spiel dit jaar weer in de schoolvakantie viel. Angela van Plenary Games was erg tevreden met haar eerste bezoek aan Spiel. Ze had op donderdagmorgen al meer exemplaren van Fresh Fish verkocht dan in vier dagen op een beurs in Amerika. 

Tevens werden vandaag diverse abonnementen van tijdschriften verlengd. Een mooie gelegenheid. Er kwam niet zo veel van spelen. We probeerden onder andere het kaartspel Flaschenteufel van Bambus. Dat bleek een alleraardigst spelletje zijn. Het is kaartspel waarbij slagen moeten worden gehaald. De hoogste kaart wint normaal gesproken een slag, behalve als je onder de huidige waarde van de fles komt. Dan krijg je de slag en de fles. De speler die aan het eind van het spelletje de fles heeft, scoort strafpunten, de rest scoort bonuspunten. Er worden een aantal spellen gespeeld, totdat iemand een vastgesteld aantal punten heeft gehaald.

(19K) (19K)

Karsten Hartwig, auteur van Lucky Loop en Jens Kappe, auteur van Rail Road Dice (foto's: Sandra Pellegrom)

De dag werd afgesloten met de aankoop van diverse spellen. Daarna werd het appartement in Essen opgezocht. Het bleek groter dan verwacht en de spellen konden worden uitgestald. Monique verzorgde snel een maaltijd met aardappelpuree, boontje en goulash en daarmee kwamen we weer op krachten. De avond werd gevuld met enkele spelletjes. Als eerst Scream Machine. De spelers bouwen attracties in een pretpark om daarmee bezoekers te lokken. Het werd een spannende strijd, die Jeroen in de laatste beurt in zijn voordeel wist te beslissen. Eindstand: Jeroen 26, Monique 22, Ronald I 21.

Daarna Pingvinas. In dit spel springen de spelers met pinguins van ijsschots naar ijsschots om vissen te vangen. Ik had als eerste door dat dit een heel listig spelletje was, wat daarna ook door de andere kon worden beaamd. Jeroen wist een groot gebied voor zichzelf te reserveren, Monique viste veel grote visbergen op en ik deed van alles een beetje. Het was duidelijk dat Jeroen zou gaan winnen. Eindstand: Jeroen 43, Ronald I 28, Monique 28.

Tot slot van de avond Bonobo Beach. In dit spel strijden de spelers om de beste plekjes op het strand. Het spel verliep een beetje vreemd, omdat eerst bijna alle negatieve tegels naar voren kwamen. Ik werd al snel diep in de negatieve score geduwd. Er was nog één ontsnappingsmogelijkheid en die probeerde ik zorgvuldig op te bouwen. Monique had het echter door en pikte het plekje in. Daarmee verzekerde ze zich van een grote score. Jeroen wist in de laatste beurten mij nog net voor te blijven. Eindstand: Monique 43, Jeroen 9, Ronald I 2. Het spel liet door het rare verloop een beetje gemengde gevoelens achter. Inmiddels waren we best gesloopt en leek het verstandig het bed op te zoeken.

Zie ook 24-10-2003, 25-10-2003 en 26-10-2003.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003