Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 04-10-2003

Titel (5K) Verslag

Spellenpret, Sassenheim, 4 oktober 2003

Lody en Caroline organiseerden op 4 oktober 2003 de eerste Spellenpret in Sassenheim. In de aula van een school was een geschikte ruimte met voldoende tafels en stoelen. Ronald I arriveerde tegen 11.00u en de eerste spelers waren al aanwezig. Op enkele tafels stonden diverse spellen uitgestald. Er werd besloten om met wat korts te beginnen: Korsar. Brigit, Klaas en Lody deden met Ronald I mee. Lody en Klaas begonnen voortvarend en haalden het ene schip na het andere binnen. Daarna werd het spannender en kwamen ook de grotere schepen naar voren. Het was Ronald I die als eerste door zijn kaarten heen was en met zijn laatste kaart nog een groot schip wist binnen te halen. Toch bleek Lody de meeste punten te hebben verzameld. Eindstand: Lody 30, Ronald I 25, Klaas 21, Brigit 15. Omdat er nog niet al te veel spelers waren gekomen, werd er voor nog een kort spelletje gekozen: Drahtseilakt. Na de eerste ronde werd het echter drukken en werd besloten te stoppen. Eindstand: Ronald I 0, Brigit 6, Caroline 7, Lody 11, Klaas 12.

(26K)

Forum Romanum

Ronald I stelde voor om Blokus te gaan spelen. Marcel had ergens gelezen dat er bonuspunten te verdienen waren als je al je blokjes kwijt kon en als je zou eindigen met het kleinste blokje. Dat was volgens Ronald I nog niet echt van belang bij het spel met beginnende spelers. Koen had het spel de vorige keer van Ronald I gewonnen en hij wilde graag weer meedoen. Brigit was de vierde speler. Iedereen ging snel naar het midden en toen liep het spel snel vast. De enigen die nog konden leggen waren Ronald I en Marcel. Beiden wisten al hun stukken te plaatsen en Marcel wist zelfs te eindigen met het kleinste stukje. Hij haalde dus alle bonuspunten binnen. Eindstand: Marcel 20, Ronald I 15, Brigit -31, Koen -44. Koen ging wat anders doen en de anderen speelden Morgenland. Brigit had erg veel moeite om te onthouden waar welk fiche werd neergelegd. Het spel kabbelde een beetje voort tot de laatste ronde. Marcel had een heleboel toverspreuken en begon daarmee de boel tot leven te wekken. Ronald I was het met één van de spreuken niet eens en kon deze blokkeren. Het leek erop dat Marcel ten minste twee artefakten uit het paleis zou kunnen halen en daarmee de winst grijpen. Brigit had echter ook nog een toverspreuk in petto en wist Ronald I en Marcel de toegang tot het paleis te ontzeggen. Een extra ronde was dus noodzakelijk. Eindstand: Ronald I 7 (3), Marcel 6 (0), Brigit 5 (0).

Ronald I wilde graag Die Fürsten von Florenz spelen. Brigit en Caroline schoven aan. Ronald I verzorgde de uitleg voor Brigit. Ondertussen kwamen Frank (van Spel-Info) en Claudia binnen. Frank wilde ook graag meespelen. Hij de regels enkele malen gelezen, maar het spel nog nooit gespeeld. Net toen het spel begon kwam ook Rutger nog binnen en hij schoof aan. Rutger had goed gezien dat het met 5 spelers lastig is om aan voldoende personen te komen en koos voor de bouwmeesterstrategie. Ervaren speler Ronald I wist zich te voorzien van maar liefst 3 jongleurs, maar hij kwam maar niet aan voldoende personen en bleef op 4 steken. Daarmee kon hij natuurlijk niet de winst pakken. Frank wist aan maar liefst 7 personen te komen, maar toch wist ook hij de winst niet te pakken. Ronald I draaide in zijn laatste beurt Rutger nog een loer door het laatste gebouw te kopen dat Rutger nog nodig had. Ronald I, Rutger en Brigit scoorden nog wat punten met Prestigekaarten. Toen de eindscore bekend werd, bleken Rutger en Caroline gezamenlijk gewonnen te hebben en beiden hadden nog precies 100 florijnen over. Eindstand: 1) Caroline 54 (100) / Rutger 54 (100), 3) Brigit 50 (100), 4) Frank 50 (100), 5) Ronald I 45 (0). Daarna een spelletje Alles im Eimer. Frank was de eerste die al zijn emmertjes zag verdwijnen, gevolgd door Ronald I. Rutger, Claudia en Brigit deelden de overwinning. Eindstand: Rutger 3, Brigit 3, Claudia 3, Ronald I 0, Frank 0. Er was nog even wat tijd voordat de Chinese maaltijd zou arriveren, dus zou Frank Knatsch uitleggen. Het was voor hem al lang geleden, naar later bleek, want zelfs met de spelregels erbij werden toch heel wat regeltjes foutief verteld. Er werden enkele beurten gespeeld, maar het spel werd gestopt toen het eten aankwam.

(33K)

de Chinese maaltijd

Na het eten schoven Frank, Claudia, Rutger, Jeroen en Ronald I aan bij Monique om Prophecy uit te laten leggen. Een Tsjechisch spel dat Monique had voorbereid. Het bleek een Talismankloon te zijn, waarbij de spelers met een karakter over het bord rondlopen en diverse monsters met kracht of mana proberen te verslaan. Daarbij zijn voorwerpen te verdienen, die nodig zijn om enkele grote monsters te verslaan. Zonde van de vele voorbereiding van Monique, maar na enkele rondes hielden de spelers het voor gezien. Jeroen stelde voor om Keythedral te gaan spelen. Samen met Ronald I werden de regels nog even doorgenomen en Frank en Claudia schoven aan. Ronald I stapelde fout op fout en kwam steeds verderop achterop. Zo kon hij niet voldoende steden bouwen en kreeg steeds minder inkomsten. Toch was hij tot het einde nog niet kansloos voor de overwinning. Er waren nog 2 stoelen te bouwen in de kathedraal. Jeroen en Frank gingen voor de stoel waarin goed zat verwerkt. Ronald I ging voor de stoel waarin 2 ijzer was verwerkt. Claudia had op geen van beide kans en kocht toen maar een wetkaart. Met deze wetkaart kon ze één van beide stoelen vervangen door een andere. Daarin zat goud verwerkt, dus was Ronald I meteen kansloos. Het zou hem vier beurten kosten om alles bij elkaar te ruilen en aangezien Jeroen en Frank beiden goud hadden, zouden zij vast sneller zijn. Ronald I kocht ook een wet, waar hij verder niets aan had. Jeroen kocht de ene stoel, maar Frank kon de andere niet kopen. Een schok voor Ronald I die hem deze ronde nog wel had kunnen kopen. In de laatste ronde wist Claudia deze stoel te kopen en pakte daarmee de winst. Ronald I werd laatste. Had hij die stoel nog wel weten te kopen, dan was hij gedeeld eerste met Jeroen geweest. Jeroen zou dan echter nog hebben gewonnen, aangezien hij meer grondstoffen overhad. Eindstand: Claudia 15, Jeroen 13, Frank 10, Ronald I 8. Tot slot van de avond nog een kort spelletje Werner. Bart en Koen speelden mee. Vooral de jonge Bart wist zich verrassend goed te redden met de Duitse kaartjes. Na één ronde was het echter al tijd om naar huis te gaan. Eindstand: Jeroen 480, Koen 320, Monique 210, Bart 0, Ronald I 0. Een zeer geslaagde dag met voldoende spelers, waaronder ook een aantal nieuwe.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003