Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellendag Den Bosch 13-09-2003

Titel (5K) Verslag

Spellendag Den Bosch 13 september 2003

Zie ook het fotoalbum.

Voor de eerste keer de spellendag in Den Bosch. Toen Ronald I als eerste aankwam, arriveerden vlak daarna Enrico en Sandra. Sandra wilde graag Maniki leren en Ronald I toonde de mogelijkheden. Toen hij een comfortabele voorsprong had, liet hij de anderen die inmiddels waren gearriveerd verder spelen. Op verzoek van Sandra had Ronald I Traumfabrik meegenomen. Vincent en Bas wilden graag aanschuiven. Er was in de zaal zelfs een CD-speler aanwezig, zodat de CD met filmmuziek kon worden afgespeeld. Het was vooral Vincent die voortvarend van start ging. Bas bleef flink achter en kreeg geen mogelijkheid om daar iets aan te doen. Ronald I zette een tussensprint in, maar die liep snel dood. De strijd zou gaan tussen Sandra en Vincent. Net toen de CD af was, was ook het spel afgelopen. Sandra wist de winst te pakken door maar liefst 18 Vertrage over te houden. Eindstand (Films + Prijzen + Vertrage): Sandra (36+25+18=) 79, Vincent (42+25+10=) 77, Ronald I (40+30+0=) 70, Bas (42+0+20=) 62. Corné had de uiteindelijk uitvoering van Logistico meegenomen, zijn nieuwe transportspel. Bianca en BoB schoven aan bij Ronald I en Corné. Bianca investeerde vooral in het begin veel, terwijl Ronald I voor de kortstondige kleine winst ging. BoB schommelde daar een beetje tussenin. Het was duidelijk dat Corné het spel veel vaker had gespeeld. Ronald I liet zijn vliegtuig in het begin vrij lang ongebruikt, maar kon hem aan het eind toch goed inzetten. Toch was het Corné die uiteindelijk het spel wist te winnen. Eindstand: Corné 73, Ronald I 65, BoB 50, Bianca 39. Een geweldig goed spel, dat het bij de spellenliefhebbers in Essen zeker goed zal gaan doen. Door Nancy werd met de hulp van Bas die de spelregels erbij pakte het spel Orkz uitgelegd. Ronald I speelde een proefronde mee, maar zag het niet zitten om het spel te spelen. Nancy had echter goede herinneringen aan het spel, dus een van de omstanders wilde graag invallen. Later werd het spel toch eerder afgebroken, omdat het de spelers niet kon boeien helaas. 

Een overzicht van de zaal
(klik op de foto voor een vergroting)

Ronald I wilde met Koen en Lody Drahtseilakt gaan spelen. Corné en BoB wilden het ook wel graag leren. Het evenwichtsspel bleek voor de meesten nog even wennen. Alleen Ronald I wist de eerste ronde keurig op 0 strafpunten te eindigen. In de tweede ronde slaagden zowel Ronald I als BoB erin. Na drie rondes stonden Ronald I en BoB gelijk, dus zou de vierde ronde de beslissing moeten brengen. Lody kreeg het spel steeds beter door en eindigde de laatste ronde wel op 0 strafpunten. De laatste kaart van deze ronde zou de beslissing brengen voor de winst. Eindstand: BoB 3, Ronald I 7, Lody 17, Corné 22, Koen 32. Er werd besloten nog een klein spelletje te doen: Too Many Cooks. Nadat de spelers aan het spelconcept waren gewend, ontstond er een spannende strijd. Lody had al snel een voorsprong genomen en het lukte de anderen niet om deze te overbruggen. Eindstand: Lody 22, Corné 19, Ronald I 14, BoB 12, Koen 2. De plaats van Corné werd overgenomen door Leonie en wederom een kaartspelletje kwam op tafel: Mamma Mia. Ronald I ging als een speer van start, maar langzaam maar zeker kwam BoB dichterbij. Koen zat telkens mis en moest zijn pizzamenu's weer terugnemen. Ook Leonie zat er enkele keren naast. In de laatste ronde gokte Ronald I op het verkeerde menu, waardoor BoB de overwinning kon pakken. Eindstand: BoB 5, Ronald I 4 (5), Lody 4 (5), Leonie 3, Koen 2. Voor BoB was het tijd om naar huis te gaan. De anderen speelden een spelletje Blokus. Voor Leonie was het de eerste keer dat het spel gespeeld werd. Koen deed het spel verrassend goed en kon bijna al zijn stukken plaatsen. Een terechte winnaar. Koen -4, Leonie -14, Ronald I -18, Lody -22. De spelers waren allemaal erg enthousiast over het spel. Frank van PS Games kwam ook een kijkje nemen en informeerde Ronald I over Warcraft, dat in november uit zal komen. Het spel ziet er veelbelovend uit. Daarna was het tijd om te eten. Iedereen liet het zich prima smaken en er werd over andere dingen gekletst. Maar niet voor lang. Het was weer tijd voor spellen. 

Een hapje eten...
(klik op de foto voor een vergroting)

Ronald I legde Too Many Cooks uit aan Remco, Bianca, Ronnie en Enrico, hoewel sommigen het spel al kenden. Bianca was uitermate goed op dreef en was niet te stoppen. Enrico daarentegen wist uiteindelijk in de laatste ronde toch nog wat punten te verzamelen om niet op 0 te eindigen. Eindstand: Bianca 18, Remco 13, Ronald I 13, Ronnie 12, Enrico 4. Ondertussen had Jeroen zijn PitchCars set opgebouwd (de nieuwe Carabande). De nieuwe vangrails bleken echter niet zo goed als verwacht. Doordat ze zachter waren ging het botsen minder goed en schoten de vangrails regelmatig uit de baan. Vastlijmen dus maar ? Een ander klein minpuntje is dat de auto's niet genummerd zijn. De chicanes in de bochten blijken echter een leuke aanvulling te zijn. Enrico startte als laatste, maar had al snel de kop te pakken. De rest knokte om de tweede plaats. Ronnie was uiteindelijk het beste in vorm en haalde de tweede plaats. Ondanks een opgelopen achterstand, wist Ronald I hem echter nog het vuur aan de schenen te leggen. Ronald I pakte vlak voor Bianca de derde plaats. Remco had voortdurend pech en eindigde op grote achterstand als laatste. Eindstand: 1) Enrico, 2) Ronnie, 3) Ronald I, 4) Bianca, 5) Jeroen, 6) Remco. Tot slot van de avond nog een spelletje Democrazy. Ronald I en Jeroen wisten gezamenlijk de regels nog te reproduceren en het spel kon beginnen. Het begon vrij tam, maar uiteindelijk werden een aantal wetten aangenomen. Ronald I bracht een wet ter stemming waarbij de vrouwelijke spelers 5 bonuspunten zouden krijgen. Alle heren stemden natuurlijk tegen, maar Bianca zette haar veto in. In de loop van het spel werd de wet echter weer afgeschaft en vanaf dat moment lag Ronnie op kop. De tijd was te kort om daar nog iets aan te doen. Eindstand: Ronnie 10, Ronald I 9, Remco 9, Jeroen 9, Bianca 7. Het was tijd om te gaan opruimen. De tafels werden aan de kant gezet, de stoelen op hun plaats. De zaal was bij bijna alle spelers goed bevallen, hoewel voor een aantal de afstand toch een probleem zou kunnen zijn. Verder niets dan lof. Er was tijd geweest voor goede langdurige spellen, maar snelle korte kaartspelletjes. Er werd regelmatig gewisseld tussen de spelers en een groot deel van de dag en de avond waren velen nog aanwezig. Aan het eind was het moeilijk om afscheid te nemen, zodat de laatsten pas na half elf vertrokken.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003