Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Ducosim Spellenbeurs 06-09-2003

Titel (5K) Verslag

Ducosim Spellenbeurs 6 september 2003

Zie ook het fotoalbum.

De spellenbeurs was wat rustiger qua bezoekersaantal, maar er was weer erg veel te doen. Zo demonstreerde Duivelsei onder andere het kaartspel Richelieu van Ravensburger. Van dit twee speler spel waren maar liefst 10 exemplaren aanwezig. Het bleek goed aan te slaan, want het spel werd flink verkocht bij de aanwezige winkeliers. CornÚ van Moorsel had zijn nieuwe spel Subulata meegenomen. Dit gloednieuwe spel trok ook goed de aandacht en zag er prachtig uit. Hans van Halteren was aanwezig met zijn nieuwe spel Constellation dat wordt uitgegeven bij JKLM Games. Dit is het eerste spel met zijn nieuwe multi functionele spelcomponent de Stellar Tiles. Dit zijn houten tegels met 7 verschillende stersymbolen, elk met 7 verschillende voorgrondkleuren en 7 verschillende achtergrondkleuren. Constellation is een spel voor 2 of 3 spelers. Elk van de spelers speelt met een aspect (symbool, voorgrondkleur of achtergrondkleur) en probeert in de uitgelegde kaartjes van 7 bij 7 een patroon te maken. In een beurt mogen twee tegels met eenzelfde aspect van plaats worden verwisseld. Er zijn telkens 3 mogelijke patronen, waar alle spelers gelijktijdig aan werken. Het spel werd aan twee tafels gedemonstreerd. (Andere spellen van JKLM Games die beschikbaar zijn: Kogge, een handelsspel van Andreas Steding en Junk Yard Races van Hive ontwerper John Yianni).

(7K)

Constellation
(klik op de foto voor een vergroting)

Ad Jongeling had ook weer een nieuw ontwerp meegenomen: 6-Ball. Dit spel kun je een beetje vergelijken met een soort biljart. De spelers moeten verschillend gekleurde stenen naar hun eigen pocket brengen door middel van een eigen steen. Verder had hij ook het energiespel van de vorige beurs meegenomen in een nieuwe uitvoering. Ook BarboGames was weer aanwezig met hun Yin Yang spel.

De Nederlandse Spellenprijs was met een stand aanwezig waar alle genomineerde spellen konden worden uitgeprobeerd en waar op deze spellen gestemd kon worden. Murphy's Heroes was aanwezig met een demonstratie van een prachtig piratenspel. Phalanx Games demonstreerde diverse spellen en ook Identity Games was weer aanwezig, dit keer met Tomb Raider. Via het Boardgames Prikbord hadden een aantal liefhebbers gezamenlijk Pitch Cars in Frankrijk besteld. De co÷rdinator liep tijdens de beurs dan ook flink te sjouwen met stapels exemplaren van dit houten spel. Mooi dat spelers zo met elkaar in contact kunnen komen via internet. Ikzelf had voor diverse mensen spellen die ik van de Jumbo zolder had weten te redden. Leuk hoor, Sinterklaas spelen.

Enrico en Sandra waren juist aan tafel gegaan om Puerto Rico te gaan spelen met Rogier en Carlo. Carlo had het spel nog niet eerder gespeeld. Ik schoof aan om mee te doen. Ik koos voor de geldstrategie en deed zoveel mogelijk om aan geld te komen. Regelmatig was dat de goudzoeker, maar al snel kon ik met het verkopen van koffie in combinatie met de kleine markt veel geld verdienen. Daarna nam een fabriek het werk over. Al snel konden ook de grote gebouwen worden gebouwd. De enige die daarin kon volgen was Enrico. En dat bleek ook bij de eindscore.

Eindstand (Punten + Gebouwen + Bonus)

Ronald I (17+27+11=) 55
Enrico (29+18+7=) 54
Sandra (31+15+0=) 46
Carlo (37+7+0=) = 44
Rogier (20+17+0=) 37

Nu was het tijd om te assisteren bij de Nederlandse Spellenprijs stand. Achtereenvolgens demonstreerde ik Clans, ZooSim en Puerto Rico. De tijd begon echter te dringen, want ik was ook nog uitgenodigd voor een etentje en de voetbalwedstrijd Nederland-Oostenrijk. Snel nog even afscheid genomen van bekenden en er snel vandoor. Gelukkig wist het Nederlands elftal te winnen, zodat de avond ook nog goed werd afgesloten.

(6K)

de elftallen voor aanvang van de wedstrijd

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003