Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Tour du Cyclisme VI 16-08-2003

Titel (5K) Verslag

Tour du Cyclisme VI, 16 augustus 2003

(10K)

Ronde-miss Sandra

Eindelijk weer een wielerspektakel. Ronald II had de organisatie op zich genomen en met enige hulp van Ronald I werd het bij Ronald I in de Kwakel gehouden. Eén voor één druppelen de wielrenners binnen. Ronald I in wieleroutfit, Rutger met helm en bidon en toen Sandra als de prachtige ronde-miss van de Kwakel met een grote bos bloemen en Enrico als reporter. Henk-Jan had een flitsende bril opgedaan. Ronald I mocht als regerend kampioen in het geel starten. Sandra kreeg als best geklede deelnemer de ploeg met het hoogste budget toebedeeld: Fasso Bortolo. De anderen moesten een tweetal vragen over de afgelopen Tour de France beantwoorden. Hoe beter het antwoord, hoe hoger het budget van de ploeg. Daarna werd op de computer met Cycling Manager 3 de proloog van de Tour de France verreden. Op basis van het ploegenklassement werden seconden achterstand toegekend aan de deelnemers. Willem deed het met Once het beste:

(13K)

Henk-Jan denkt nu nog aan winnen

Proloog/Stand: Willem 0, Sandra +2, Rutger +4, Ronald I +6, Ronald II +8, Henk-Jan +10, Paul +12, Enrico +14

Willem startte de eerste etappe in het geel. Een spelletje Ausreisser, maar dan zonder Steigung (berg) kaarten en de tegenwindkaarten konden bij andere spelers worden uitgespeeld. Dit laatste was nog even wennen, maar al snel had men door dat daar leuke truukjes mee uitgehaald konden worden. De winnaar van de etappe kon nog bonusseconden verdienen en iedereen die in het peloton eindigde had ook nog de mogelijkheid bonusseconden te verdienen. Na de etappe moest iedereen 2 kaarten in een envelop doen, voor later gebruik. Enrico won de massasprint.

Etappe: Enrico -6, Paul -4, Rutger -2, Ronald I -1, Ronald II 0, Henk-Jan +4, Sandra +4, Willem +5
Stand: Rutger +2, Willem +5, Ronald I +5, Sandra +6, Ronald II +8, Paul +8, Enrico +8, Henk-Jan +14

(34K)

Henk-Jan tijdens de tijdrit onder het toeziende oog van de pers

Nu was het tijd voor de tijdrit op de hometrainer. Eigenlijk stond nu de ploegentijdrit op het programma en zou de tijdrit als voorlaatste voor de Champs Elyséé verreden worden. Maar in verband met het tijdstip werd dit omgewisseld. Henk-Jan moest als eerste starten en reed flink door. Later bleek dat hij niet helemaal voluit was gegaan en daar baalde hij behoorlijk van. De rondemiss reed met blote voeten en een sportbroekje van Ronald I. Paul kreeg kramp en stapte halverwege af. Op verzoek van Henk-Jan mocht Paul overrijden. Niemand had bezwaar, totdat het resultaat bekend werd. 

Tijdrit: Rutger 0, Ronald II +4, Paul +8, Willem +8, Enrico +16, Ronald I +16, Henk-Jan +24, Sandra +28
Stand: Rutger +2, Ronald II +12, Willem +13, Paul +16, Ronald I +21, Enrico +24, Sandra +34, Henk-Jan +38

De aanloop naar de bergen met Ausreisser. Nu wel met bergkaarten, maar ook ditmaal mochten de tegenwindkaarten tegen andere spelers gebruikt worden. De tegenwind mocht je trouwens afkopen met een spurtkaart. Ronald I trok er flink aan en de een na de ander moest lossen. Ronald I consulteerde zijn ploegleider (de envelop) en perste er nog een flinke sprint uit. Alleen Willem wist aan te klampen. Ronald II zat er helemaal doorheen en kwam op 27 seconden achterstand binnen. Opnieuw moesten er 2 kaarten in de envelop worden gedaan.

Etappe: Ronald I -8, Willem -6, Paul +3, Enrico +4, Henk-Jan +5, Sandra +9, Rutger +9, Ronald II +27
Stand: Willem +7, Rutger +11, Ronald I +13, Paul +19, Enrico +28, Ronald II +39, Sandra +34, Henk-Jan +43

(17K)

De zware bergetappe

Nu stond de zware bergetappe op het programma. Een dubbelbord Demarrage (Homas Tour). Een massaal peloton dat maar langzaam uit elkaar werd gereden. Ronald I zijn renners bleven achterin hangen en kwamen maar niet naar voren, behalve zijn wegrenner. Wat die in de bergen te zoeken had wist niemand, maar hij ging er goed vandoor. In de aanloop naar de laatste berg werd hij bijgehaald door een klein groepje en op de laatste berg stortte hij in. Hij kwam uiteindelijk als 20e of zo binnen. Henk-Jan leek de beste papieren te hebben om de rit te winnen, maar twee renners van hem bleven op het laatste vakje voor de finish steken. Of hij gooide te laag of hij kreeg pech. De score van de beste twee renners zou uiteindelijk worden genoteerd. Ronald I zakte hier finaal door het ijs en liep 80 strafseconden op. Hij was zo goed als kansloos op de overwinning. Sandra bleek als grote winnaar uit deze bergetappe te zijn gekomen met haar klimmersploeg. 

(41K)

Een valpartij ?

Bergrit: Sandra +19, Ronald II +20, Rutger +22, Paul +22, Willem +35, Henk-Jan +36, Enrico +54, Ronald I +80
Stand: Rutger +33, Paul +41, Willem +42, Ronald II +59, Sandra +62, Henk-Jan +79, Enrico +82, Ronald I +93

De rit die de bergen uitging, verliep eerst erg rustig met Ausreisser. Iedereen wilde op adem komen van de zware bergrit. Maar toen Ronald I een alles of niets poging ging doen (met 4 x een 39 in handen), werd het peloton wakker geschud. Hij wist het nog lang vol te houden, maar uiteindelijk nam Willem de versnelling over. Alleen Ronald II en Henk-Jan liepen grote achterstand op. Opnieuw moesten 2 kaarten in de envelop worden gedaan. 

Etappe: Willem -8, Enrico -6, Paul -4, Sandra -2, Ronald I +1, Rutger +3, Ronald II +12, Henk-Jan +16
Stand: Willem +34, Rutger +36, Paul +37, Sandra +60, Ronald II +71, Enrico +76, Ronald I +94, Henk-Jan +95

(24K)

Rutger in de gele trui tijdens de tijdrit

Dan de ploegentijdrit middels een kaartspelletje gebaseerd op Race der Goden. Iedere speler kreeg een setje van 13 kaarten van 2 tot en met 14. Tegelijkertijd speelt iedereen een aantal kaarten uit. Diegene die de laagste som uitspeelt valt af en wordt 8e. Met de overgebleven kaarten speelt iedereen verder voor de 7e plaats en zo verder. De uitgespeelde waardes lagen erg dicht bij elkaar: van 16 tot 19 ! Willem en Henk-Jan waren het slachtoffer en moesten nogmaals tegen elkaar spelen. Willem viel zwaar gedesillusioneerd af, omdat hij nu maar liefst 46 strafseconden kreeg en zijn overwinning in rook op zag gaan. Henk-Jan was het volgende slachtoffer. Sandra viel vervolgens af. De winnaars waren Ronald I en Ronald II die beiden gelijk eindigden.

Ploegentijdrit: Ronald I +2, Ronald II +2, Rutger +8, Paul +14, Enrico +20, Sandra +28, Henk-Jan +36, Willem +46
Stand: Rutger +44, Paul +51, Ronald II +73, Willem +80, Sandra +88, Ronald I +96, Enrico +96, Henk-Jan +131

De etappe naar de Champs Elyséé werd geen formaliteit. Hier kon de winst gepakt worden. Paul was nog zeker niet kansloos en er werd dus nog even gerefereerd aan de tijdrit, waarbij Paul over mocht rijden vanwege de kramp. Hij had de avond stilletjes meegereden, maar ging nu toch voor de overwinning. Willem zat nog steeds te balen dat hij met een klein kaartspelletje zoveel seconden kon verliezen (maar dat had er mee te maken dat de tijdrit en de ploegentijdrit waren omgewisseld). De zes kaarten uit de envelop vormden de 6 startkaarten voor de laatste etappe. Ronald II had goed gespaard, maar het was Paul die meteen hard van start ging. Bij deze etappe maakten trouwens de verschillen in seconden achterstand niet uit. Het ging nu puur om positie, waarmee vooraf vastgestelde seconden te verdienen waren. Paul was de vroeg begonnen en zakte terug. Ronald II won uiteindelijk de etappe glansrijk, maar was het voldoende voor de gele trui ?

Etappe: Ronald II 0, Enrico +10, Willem +15, Rutger +20, Paul +25, Sandra +30, Ronald I +35, Henk-Jan +40
Eindstand: Rutger +64, Ronald II +73, Paul +76, WIllem +95, Enrico +106, Sandra +118, Ronald I +131, Henk-Jan +171

(6K)

De gele trui

Rutger wist deze zesde Tour du Cyclisme toch weer te winnen. De gele trui werd door iedereen getekend en Rutger werd gehuldigd door de ronde-miss Sandra. Met een groepsfoto werd de avond afgesloten. Bij het napraten bleek dat de eerste drie van de einduitslag ook de eerste drie bij de tijdrit waren geweest. Een waardige tour dus en erg gezellig. Ronald II bedankt voor de organisatie.

(33K)

Enrico, Ronald I, Paul, Ronald II (zittend), Henk-Jan, Rutger (in het geel), Sandra, Willem

Nawoord: Organisator Ronald II heeft ook nog een andere telling losgelaten op het Tour spektakel. Daarbij werd uitsluitend uitgegaan van de behaalde posities per spel, onafhankelijk van de hoeveelheid verloren of gewonnen secondes. De uitslag blijft vrijwel onveranderd. Alleen Ronald I zou een plaatsje zijn gestegen, zoals te zien is in de onderstaande tabel:

  Positie Proloog Etappe 1 Etappe 2 Etappe 3 Etappe 4 Etappe 5 Etappe 6 Etappe 7 Totaal
Rutger 1 3 3 1 7 3 6 3 4 30
Ronald II 2 5 5 2 8 2 7 1 1 31
Paul 3 7 2 3 3 4 3 4 5 31
Willem 4 1 8 3 2 5 1 8 3 31
Enrico 5 8 1 5 4 7 2 5 2 34
Sandra 6 2 7 8 6 1 4 6 6 40
Ronald I 7 4 4 5 1 8 5 1 7 35
Henk-Jan 8 6 6 7 5 6 8 7 8 53

(13K) Wielrenner Ronald I opent de deur voor ronde miss Sandra. (Foto: Enrico)

(19K) Nadenken bij Der Ausreisser: Paul, Ronald I, Sandra, Rutger, Ronald II. (Foto: Enrico)

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003