Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Bezoek Hodin bij Ronald I 27-07-2003

Titel (5K) Verslag

Bezoek Hodin bij Ronald I - 27 juli 2003

De Belgische spellendistributeur Hodin bracht op 27 juli 2003 een bezoekje aan Spelmagazijn. Niet lang geleden had Hodin de game discovery bus ge´ntroduceerd en helaas kon Spelmagazijn niet bij de opening aanwezig zijn. Op de website van het Vlaams Spellenarchief zijn daar wel foto's van te vinden. Een delegatie van 2 personen verscheen om 12.30u in de Kwakel. Jeroen van Spellenstapel was ook uitgenodigd. Na een korte introductie werd direct met de deur in huis gevallen. Hodin wil de Nederlandse markt op, als eerste met de spellen Jungle Speed en Blokus.

Jungle Speed is een snel spel, dat je een klein beetje kunt vergelijken met Halli Galli, maar dan wat lastiger. Een grote houten totem staat midden op tafel en de spelers hebben allemaal een stapeltje kaarten. Om beurten draaien ze een kaart om en als er twee dezelfde kaarten in het spel zijn, ongeacht de kleur, dan moet je proberen als eerste de totem te grijpen. Als je dit correct doet, dan raak je kaarten kwijt. Wie als eerste door zijn kaarten heen is, wint het spel. Uiteraard zijn er ook nog diverse actiekaarten, die bijvoorbeeld de aandacht van de vorm verleggen naar de kleur. Binnenkort volgt meer in Spelmagazijn.

(7K)(3K)(3K)(3K)(3K)  

de doos, 3 speelkaarten en 1 aktiekaart
(zijn de speelkaarten hetzelfde of niet ?)

Blokus is een abstract legspel. De kracht blijkt pas nadat je het een keer hebt gespeeld. Het is erg verslavend en je wilt het eigenlijk meteen weer spelen. Het spel is in 2002 genomineerd voor Spiel des Jahres. Een echte aanrader. Binnenkort volgt er meer in Spelmagazijn.

(8K)

Blokus

Op het aanstaande Spellenspektakel zal Hodin ook aanwezig zijn met de Game Discovery Bus. Daar kun je dan kennismaken met de produkten. Hodin is nog op zoek naar mensen die op het Spellenspektakel de spellen willen komen demonstreren. Verder wordt er gezocht naar een contactpersoon die in Nederland de contacten met de diverse spellenwinkels kan onderhouden voor Hodin. Ben je ge´nteresseerd in ÚÚn of beide functies, neem dan contact op met Kristel Peeters.

Wat kunnen we in de toekomst nog van Hodin op de Nederlandse markt verwachten ? Misschien het spel Similarius of een heruitgave van een Avondje Moord. De tijd zal het leren.

(14K)

Similarius

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003