Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellendag Kouros 06-07-2003

Titel (5K) Verslag

Spellendag Kouros 06-07-2003

Ronald I en Jeroen waren ook uitgenodigd. Door een file en een kort bezoekje aan Jeroen Doumen om een exemplaar van Roads & Boats op te halen, kwamen ze om ongeveer 15.00u aan. In de achtertuin van het café was een groot terras, waarin een party-tent was geplaatst. Aan een tweetal tafels werd al gespeeld: de Kolonisten van Catan en Abentueur Menschheit. Ronald I en Jeroen besloten te beginnen met Tom Tube. Jeroen richtte zich erop om snel een route te bouwen om zijn twee stenen op te halen. Ronald I sprokkelde veel punten bij elkaar door energie te verzamelen. Toen Jeroen ineens een versnelling inzette gooide Ronald I van schrik zijn drankje over tafel. De schade aan het spel bleef gelukkig beperkt. Ronald I creëerde vervolgens 3 buisuiteinden naast elkaar en kon met gebruik van zijn energie 3 blauwe stenen verzamelen. Verder blokkeerde hij Jeroen op diens terugweg. Dat kon hij echter niet lang volhouden en Jeroen was terug op zijn basis. Eindstand: Jeroen 18, Ronald I 15. Inmiddels waren er wat meer dames gearriveerd die wel een nieuw spel wilden leren. Ronald I legde Cannes uit. Doordat de dames veel werden geholpen, bleef Ronald I lang steken op enkele basisinkomsten. Door echter de juiste tegel aan te leggen had hij ineens alles klaar voor 2 science fiction films. Er was echter geen producer voor te vinden. Sandra wist als eerste een film te produceren en lange tijd leek dat de enige film te blijven. Toen ging het ineens snel. Ronald I probeerde nog om te schakelen naar een ander type film, maar hij bleef steeds net achter de feiten aanlopen. Nathalie wist nog twee films te maken en Jeroen wist er na lang nadenken zelfs nog 3 te maken. Sandra kon er op het laatst op advies van Jeroen nog eentje maken, maar die leverde niet voldoende op. Ronald I bleef achter met een enkele film. Eindstand: Jeroen 33, Nathalie 26, Sandra 22, Ronald I 12. Sandra had geen idee hoe ze precies gespeeld had en paste voor het volgende spel. 

Nathalie wilde wel weer wat nieuws leren. Paris Paris dan maar. Jeroen deed de uitleg met enkele aanvullingen van Ronald I. In het middenspel nam Jeroen een flinke tussensprint. Dat had tot gevolg dat de onderlinge strijd tussen Ronald I en Nathalie beslissend zou zijn voor de einduitslag. Nathalie had zich goed weten te groeperen en scoorde voldoende punten om de tweede plaats veilig te stellen. Eindstand: Jeroen 65, Nathalie 50, Ronald I 45. André en Chris schoven aan. Jeroen haalde Too Many Cooks tevoorschijn. De eerste twee rondes bleek het erg wennen voor de nieuwe spelers, maar langzaam maar zeker kwamen ze beter in het spel. Nathalie haalde de eerste 3 rondes zelfs bijna geen punten, maar dat zou veranderen. Ronald I viel steeds verder terug. Hij haalde weliswaar niet veel strafpunten, maar hij haalde ook maar weinig pluspunten binnen. Eindstand: André 18, Nathalie 17, Jeroen 17, Ronald I 11, Chris 8. Het begon al wat frisser te worden en Jeroen ging even terug naar de auto om zijn trui te halen. Ronald I haalde King Lui uit de tas. Wederom een spel over eten. Tegen de tijd dat Jeroen terug was, kon ook de score worden bepaald. Eindstand: Ronald I 56, André 52, Nathalie 36, Chris 17. Nathalie had even genoeg van nieuwe spellen en voegde zich bij een andere tafel. Ronald I had Korsar meegenomen en dat wilden de andere heren nog wel proberen. Ronald I had inmiddels de smaak te pakken en scoorde ook bij dit spel een flink aantal punten. Hij moest het spel uitmaken door de laatste kaart van de stapel te pakken. Dit bleek nog een vrachtschip te zijn, waardoor hij nog 2 strafpunten opliep. Zijn overwinning kwam echter niet in gevaar. Eindstand: Ronald I 33, Jeroen 29, André 17, Chris 12. 

Het was inmiddels tijd voor de barbecue. Ronald I en Jeroen speelden ondertussen nog een spelletje Rozenkoning, omdat er toch een rij wachtenden was. Halverwege het spel besloten ze echter toch maar wat te gaan eten. Salades, fruit, stokbrood en natuurlijk veel vlees. Het duurde echter even voordat het vlees goed klaar was, waardoor het aanvullende eten al bijna op was, voordat men aan het vlees kon beginnen. Maar dat was eigenlijk geen probleem. Iedereen liet het zich prima smaken. Bij de barbecue werd de omdraaidienst goed afgewisseld, zodat iedereen aan eten toekwam. Daarna kon Rozenkoning worden afgemaakt. Jeroen had met een tussensprint een heel groot gebied weten te vormen en Ronald I slaagde er niet in dat te doorbreken. Eindstand: Jeroen 407, Ronald I 221. 

Tot slot van de avond was het nog tijd voor een goed spel: Amun Re. Edith, Petra en Bas schoven aan. Het was voor de nieuwe spelers even aftasten wat nu goede zetten waren. Vooral Bas had niet echt het idee dat hij wist waar hij mee bezig was, waardoor hij vaak achter de feiten aanliep. Petra speelde het spel erg goed, maar bleek tot haar teleurstelling aan het einde toch nog voorlaatste te zijn geworden. Ronald I had zijn voorsprong uit de eerste helft van het spel goed weten te behouden. Edith en Jeroen eindigden gelijk, maar de tiebreaker bleek uiteindelijk in het voordeel van Edith. Eindstand: Ronald I 37, Edith 34, Jeroen 34, Petra 32, Bas 19. Het spel had bij de nieuwe spelers een goede indruk achtergelaten. Het was inmiddels al laat. De meeste spelers waren al naar huis. Ronald I en Jeroen hielpen nog even met het afbreken van de partytent en gingen toen snel richting huis. Het was nog wel even anderhalf uur rijden. Het was een heel gezellige dag geweest. Er waren duidelijk ook veel mensen aanwezig die slechts af en toe een spel spelen, maar die hadden het leuk gevonden om weer eens wat nieuws te leren. Leuk weer zoveel nieuwe gezichten gezien te hebben. Misschien zien we die nog eens bij een andere spellenactiviteit.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003