Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Racespektakel VI

Titel (5K) Verslag

Racespektakel VI, 3 mei 2003

Eindelijk (!) weer een racespektakel. Een iets andere opzet dan in het verleden, maar toch weer een aardig vervolg. Nog even geen decor en geluiden, maar wel een nieuwe opzet. 8 coureurs waren uitgenodigd door 8 verschillende teams om te solliciteren. De sollicitatieprocedure bestond uit een aantal onderdelen. Enrico verscheen wat later dan gepland, dus de bonus voor best geklede coureur was al vergeven aan Rutger. Enrico en Roger kregen nog wel een bonus voor de toepasselijk autodrop die ze hadden meegenomen. Elke coureur kreeg een teamuitnodiging met de mogelijkheid te ruilen met andere coureurs. Alleen Rutger wilde van deze gelegenheid gebruik maken, maar er was niemand die daar op inging. Plaats van handeling was het circuit van San Marino. Er mocht eerst geoefend worden op de computer, waarna een kwalificatietijd moest worden neergezet op de computer met stuur en pedalen. Monique moest als tweede rijden en zette een redelijke tijd neer. Deze bleek echter maar moeilijk te verbeteren en alleen in de laatste rit liet Ronald II zien dat het kon. Hij dook er een kleine seconde onder. Ronald I liet met één demonstratieronde zien dat het nog zeker 4 seconden sneller kon. De kwalificatietijden bepaalden de startpositie voor de latere grote finale: Ronald II 1.33.198, Monique 1.34.051, Roger 1.40.055, Marcel 1.41.836, Jeroen 1.42.713, Enrico 1.47.400, Rutger 1.49.433, Doenja 1.55.341. Het tweede onderdeel was een testrace met behulp van Carabande. Over 4 rondes moest worden gereden/gegleden en daarmee konden tussentijds turbo's voor de finale worden verdiend en tevens een flink kapitaal. Rutger verdiende hier veel turbo's, maar ook Enrico, Marcel en Roger konden profiteren. Ronald II reed een goede eerste ronde, maar werd daarna overmoedig en hij zakte steeds verder weg. Marcel wist de race te winnen, gevolgd door Rutger en Enrico. Monique wist net te voorkomen dat ze op een ronde werd gezet. 

(45K)

Het circuit wordt bestudeerd

Daarna de grote finale met Formule Dé met enkele aanvullende regels. Afhankelijk van het team kregen de spelers harde of zachte banden. Met het verdiende geld kon een auto worden samengesteld. Met de testrace waren turbo's verdiend en sommige teams hadden speciale coureursopties. De zachte banden leveren de eerste ronde elke beurt +1 indien gewenst. Zo kan ook een bocht in worden gegleden. Dit kon zonder schade op te lopen. De turbo's konden worden ingezet op 1 vakje extra te rijden per beurt. Erg handig om een gemiste bocht alsnog te halen. De coureursopties bestonden uit het opnieuw gooien van een snelheidsworp. De nieuwe worp was dan de geldige. Ronald I zou ook meerijden. Hij startte als laatste met een gemiddelde auto, op zachte banden. De race zou twee rondes duren. Het programma was inmiddels wel wat uitgelopen, dus moest er flink doorgespeeld worden. Het werd een spannende race op een interessant circuit. Rutger en Ronald II vormden de kop, toen Roger moest afhaken. Uit het achterveld kwam Ronald I snel opzetten met enkele zeer gewaagde, maar ook zeer geslaagde akties. Jeroen miste gefrusteerd maar liefst 8 bochten. Hij besloot de pits in te gaan en al zijn geld om te zetten in onderdelen. De tweede ronde ging hij dus veel risico nemen. Twee bochten voor het einde sloeg het noodlot toe voor Ronald II. Hij dacht een reserve motor bij zich te hebben, maar het bleek zijn enige motor, die helaas uitviel. Een triest einde. Rutger pakte toen gemakkelijk de winst. Ronald I haalde in de zesde versnelling Enrico en Roger bij. Enrico waagde een gokje en vloog uit de baan. Roger moest terugschakelen en Ronald I pakte de tweede plaats. Eindstand: Rutger, Ronald I, Roger, Marcel, Doenja, Jeroen, Monique, Ronald II, Enrico. 

(43K)

Een drukte rond het circuit

Het spektakel zou echter niet gewonnen worden door de winnaar van de finale, maar door de coureur die het meeste geld over had. Dit bleek ook Rutger te zijn. Hij won het spektakel en een grote beker. Eindstand: Rutger 670, Roger 580, Marcel 580, Doenja 480, Monique 340, Jeroen 320, Ronald II 260, Enrico 150. Het was erg laat geworden, veel later dan gepland. Toch was alles zeer goed verlopen en heel gezellig. Voor herhaling vatbaar !


Voorbeeld teamuitnodiging:

Geachte kandidaat,

Het is ons een eer u in staat te stellen de vacature bij ons team te vervullen. De sollicitatieprocedure zal bestaan uit een aantal onderdelen en zal worden afgesloten met een deelname aan de race op het circuit van San Marino.

In het onderstaande overzicht kunt u lezen wat wij u te bieden hebben. We wensen u veel succes bij uw inspanningen om voor het team een zo groot mogelijk bedrag te verdienen.

Met een vriendelijke groet,
Hoogachtend,

De directie.

 

Naar eigen goeddunken te besteden tijdens de onderdelen: 100

Onderdeel 1: Verkenning: 3 rondes
Onderdeel 2: Warming up: 4 minuten
Onderdeel 3: Kwalificatie: 4 rondes
Onderdeel 4: Testrace: 1 turbo / Startpositie: 1
Onderdeel 5: De grote race
We hebben een prachtige bolide in de kleuren rood/rood. Wegens onze extra sponsor kosten de carrosserie onderdelen altijd 10. Onze bandenspondor levert gratis 6 zachte banden. We hebben 1 speciale optie ingebouwd.


Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003