Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Bezoek Jumbo 13-01-2003 deel 1

Titel (5K) Verslag

Bezoek Jumbo, 13 januari 2003 deel 1 kinderspellen

Deel 2 Gezelschapsspellen | Deel 3 Kleine spellen

(4K) Net als vorig jaar bracht ik dit jaar weer een bezoekje aan spellenfabrikant Jumbo om kennis te maken met de nieuwe spellen van het komende jaar. In 2003 bestaat Jumbo trouwens 150 jaar. De nieuwe catalogus heeft dan ook een nostalgisch tintje doordat op de voorzijde een afbeelding staat van een van de eerste catalogi. 

In dit deel vind je een overzicht van de nieuwtjes op het gebied van kinderspellen. In deel 2 vind je de gezelschapsspellen en in deel 3 diverse kleine spellen en nog wat andere nieuwtjes.

Het spellenbereik van Jumbo is nu ook uitgebreid naar baby's van 0 tot 18 maanden. Deze lijn is gemaakt van het gebruikte hout van rubberbomen gecombineerd met zacht katoen. Voor de wat oudere kinderen vanaf aan jaar of twee zijn er nu de zogenaamde Sound Cubes. Dit zijn grote kubussen, voorzien van afbeeldingen. Als je twee bij elkaar behorende afbeeldingen op de juiste manier tegen elkaar houdt, dan hoor je het geluid dat de afbeelding maakt. Een soort voorloper van Electro. Er zijn Sound Cubes van dieren, voertuigen en Sesamstraat.

(5K) (5K)

Sound Cubes: dieren en voertuigen

De Electro serie is nu uitgebreid met een Electro Laptop voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit is de oude bekende Electro computer, maar nu in een modernere compactere uitvoering. Er is nu ook een mogelijkheid om tegen elkaar te spelen door middel van een tijdklok.

(9K) De serie "Ik leer" is een groot succes. De nieuwste toevoeging aan de serie is Ik leer Muziek. In het bekende kofferformaat vind je nu een piano en 12 kinderliedjes. Door middel van kleuren en vormen kunnen kinderen vanaf 5 jaar deze liedjes leren spelen. Als een liedje correct wordt gespeeld, krijg je het lied in een mooiere uitvoering met diverse instrumenten te horen. Ook kun je de zelfgespeelde liedjes opnemen en afspelen. In de serie is er nu o.a. Ik leer Vormen en kleuren, Ik leer Schrijven, Ik leer Lezen, Ik leer Rekenen, Ik Teken en kleur, Ik Stempel en kleur en Op weg naar de grote school. (7K)

 

Nieuw is ook het spel Beestenbende. Dit is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 4 jaar. Voor elke speler zit er een grote gekleurde staart in de doos. Deze moet achter in je broeksband. Tijdens het spel speel je dit dier. Een draaischijf bepaalt wat je moet doen om vakken verder te mogen. Wie als eerste het bord rond is, wint het spel.

(10K)

(12K)

De serie van de Spelende Olifant is geheel in een nieuw jasje gestoken. Het logo is veranderd en het uiterlijk van de dozen is wat kleurrijker. Ook zijn de 2 grootste spellen in een maat kleinere doos gemaakt. De serie Lego spellen is uitgebreid met Lego Junior Builder. Dit is een soort Lego Creator, maar dan voor kinderen vanaf 3 jaar. Uiteraard wordt hierin gebruik gemaakt van de grotere Lego stenen. 

Naar deel 2

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003