Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Oud en Nieuw 31-12-2002

Titel (5K) Verslag

Oud en Nieuw, 31 december 2002

31 december 2002

Oud en Nieuw zou worden gevierd bij Jeroen en Monique in Hoofddorp vanaf ongeveer 17.00u. Ook dit jaar was er weer besloten om een moordspel te gaan spelen. Willem en Sacha zouden ook dit keer meedoen. Ronald I had nog een nieuw scenario liggen: Dubbelmoord in de tropen. Omdat er 3 dames waren en 4 damesrollen, was Ronald I het slachtoffer om de vierde dame te spelen. Hij had zich daarbij goed voorbereid, niet wetend dat op het laatste moment TV Noord-Holland wilde komen filmen. Rond een uur of 18.00u arriveerde Ronald I als laatste. Iedereen was inmiddels leuk verkleed aanwezig. 

(18K)

Het "lopende buffet". 

Na even bijgekletst te hebben werd aan het buffet begonnen. Jeroen en Monique hadden een groots buffet voorbereid en ook de anderen hadden daaraan een klein steentje bijgedragen. Iedereen liet het zich prima smaken. Toen iedereen zo'n beetje klaar was haalde Ronald I een fotoquiz te voorschijn. Deze moest op de DVD speler op de televisie worden afgespeeld. Foto's van bekende en minder bekende Nederlanders, beelden uit films en series, beelden uit reclames en songs schoten in een razendtempo voorbij. Na een minuut of 10 waren de 32 vragen gesteld. Het was allemaal vrij snel gegaan en er werd besloten het nogmaals te vertonen, zodat iedereen nog wat aan kon vullen. Daarna volgden vanzelf de antwoorden. Sacha bleek het meeste televisie te hebben gekeken, want ze kwam aan maar liefst 19 goede antwoorden. Ondanks de moeilijkheidsgraad waren er toch vele complimenten over de quiz. 

(45K)(28K)

De vrolijk geklede gasten vermaken zich tijdens het moordspel.

Daarna was het tijd voor het moordspel. De cassette werd gestart en langzaam maar zeker kwam het toneelspel op gang. Iedereen moest een beetje in zijn rol groeien. Toch bleef het allemaal een beetje gezapig en draaide iedereen er een beetje omheen. Toen de vierde akte gespeeld was, was het voor niemand eigenlijk duidelijk. De dames "Ronald I" en Monique werden niet verdacht. De rest kreeg één of meer stemmen. Uiteindelijk bleek de dader maar liefst driemaal te zijn aangewezen. 

(22K)

Rutger de grote Merlini en actrice Leonie

Toch was iedereen het er over eens dat de Bloedige Bruiloftsdag leuker in elkaar zat. Net toen het moordspel af was, kwam de televisieploeg van TV Noord-Holland binnen. Ronald I stond er in zijn outfit natuurlijk gekleurd op, maar ook Willem met een grote snee op zijn wang en Rutger in zijn tovenaarspak vielen goed op. De tafel werd ontruimd en Formula Dé werd op tafel gezet. Er kon zo snel geen ander spel voor acht personen worden bedacht. Het spel werd snel gestart en de camera begon allerlei opnames te maken. Ronald I, Willem en Jeroen werden door de verslaggeefster ondervraagd, terwijl het spel gespeeld werd. De filmploeg had champagne meegenomen, want rond half elf moest er net gedaan worden of het twaalf uur was. Sacha opende de champagne, maar ondanks de goede zorgen spoot alles er uit over het Formula Dé bord. Snel werd het bord gered, maar dat was natuurlijk niet zo handig voor de opnames. Nadat de visitekaartjes van de websites aan de cameraploeg waren overhandigd, ging deze naar een volgende locatie. 

(23K)

Leonie bij Carabande

Formula Dé werd terzijde geschoven en Carabande tevoorschijn gehaald. Met één doos werd nog een aardig parcours gebouwd. Ronald I was nog het meest helder en won gemakkelijk. Rutger en Willem volgden op korte afstand. Leonie had lang derde gelegen, maar in de laatste ronde ging het helemaal mis. Ook Sacha reed geen deuk in een pakje boter. Eindstand: 1) Ronald I, 2) Rutger, 3) Willem, 4) Jeroen, 5) Monique, 6) Leonie, 7) Sacha, 8) Seb. Toen was het bijna twaalf uur. Een aantal spelers kleedde zich om nog voordat de klok twaalf sloeg. 

(25K)

Willem schenkt de champagne in

Er was nog een fles champagne. Daarna gingen de meesten naar buiten voor het vuurwerk. Ook de rest kleedde zich om. Ronald I kon een T-shirt van Willem lenen, zodat zijn prachtige roze truitje de tas in kon. 

Is dit Ronald I ?

Monique kon zijn gezicht weer een menselijk aanzien geven. Daarna werd er gezellig verder gekletst, er werd een spontane muziekquiz gestart. Na verloop van tijd stelde Willem voor om een spelletje te doen. Met Ronald I koos hij Battle Cry uit. Net toen ze wilden beginnen, stelde Leonie voor om The Great Dalmuti te gaan spelen. Jeroen wist de meeste regels nog en dus konden we beginnen. Willem begon als de boer, Leonie als de koningin. Na 3 rondes hadden de meeste het wel gezien: ze vonden er niet veel aan. Ronald I en Willem begonnen aan Battle Cry, de rest bleef nog wat kletsen. In het Chickamunga scenario ging het erg gelijk op, maar het was uiteindelijk Willem die met de union een 6-5 overwinning haalde. Het volgende scenario was Shiloh. Willem kreeg met de union geen poot aan de grond. Ronald I schoot met zijn artillerie de ene eenheid na de andere aan gort. Hij kreeg te veel kaarten voor zijn zwakbezette linkerflank. Uiteindelijk werd het een 6-3 overwinning voor Ronald I. Willem wilde een revanche. Ronald I koos het scenario Kernstown. Nadat zijn eenheden zich hadden verschanst achter het hekwerk, besloot hij met een force march een zware aanval op de linkerflank te doen. De eenheden van Willem werden met de grond gelijk gemaakt. De generaals van Ronald I aan de rechterflank maakten het karwei af. Een 7-1 overwinning voor de confederates. Willem had het helemaal gehad met Battle Cry en koos voor Abalone. Dat ging niet veel beter. Maar liefst vier overwinningen op rij voor Ronald I met 6-2, 6-3, 6-3, 6-3. Toen was het mooi geweest. Het was bijna vier uur en Ronald I ging huiswaarts. Seb en Leonie waren al eerder vertrokken en Sacha was inmiddels ook al naar bed. Het was weer een bijzondere en vermakelijke avond geweest. Nu maar hopen dat de televisiebeelden van TV Noord Holland meevallen...

(9K)(8K)(11K)(11K)

TV Noord Holland Nieuws over de spellenavond.
Klik op de laatste twee foto's voor een vergroting.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2002