Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Verjaardag Jeroen

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Jeroen, Hoofddorp, 17 februari 2002

 

De verjaardag van Jeroen werd ook gevierd met een spellendag. Even na tweeŽn arriveerden de eerste spelers: Ronald I, Guido en Deborah. Rob en Det hadden een lekke band en zouden daarom later arriveren. Ook kwamen er nog diverse collega's van Jeroen. Ronald I had Vanished! meegenomen en samen met Monique, Guido en Deborah werd de strijd met de lift aangegaan. Guido deed het stukken beter dan de dag ervoor en eindigde als tweede. Het verbaasde niemand dat Ronald I het spel wist te winnen. Eindstand: 1) Ronald I 0, 2) Guido 2, 3) Monique 3, 4) Deborah 4. Monique haalde vervolgens Hexenrennen uit de kast. Dat is een grappig kinderspelletje. Met behulp van fiches wordt een willekeurig spelbord samengesteld. Daarover lopen de spelers met behulp van een dobbelsteen. Ze hebben de keuze uit 3 pionnen om te verplaatsten, maar vooral in het begin zijn deze keuzes nogal beperkt: er mag namelijk maar 1 pion op een fiche staan en slaan is niet mogelijk. Verder beschikt elke speler over een aantal speelkaarten, waarmee hij in bepaalde gevallen zijn eigen pionnen naar voren kan brengen en soms ook pionnen van de tegenspelers naar achteren. Het spel houdt verder niet veel in. Eindstand: 1) Guido 10, 2) Ronald I 6, 3) Deborah 5, 4) Monique 3. 

Inmiddels was Kyra gearriveerd en ze schoof aan. Monique richtte zich op haar andere gasten. Na enig getwijfel werd Roborally op tafel gezet. Ronald I legde het spel aan Kyra uit en er werd voor ťťn bord gekozen, waarop 2 vlaggen werden geplaatst. Kyra maakte in het begin direct een fout en kon weer opnieuw beginnen. Ook Deborah moest direct een nieuwe robot inschakelen. Guido ging helemaal buitenom, terwijl Ronald I zich rustig door een band liet voortbewegen. Ook met haar tweede robot kwam Kyra in problemen, maar met enkele tips van Ronald I kon ze zich redden. Deborah maakte een foutje door twee kaarten om te wisselen en Ronald I draaide onverwachts de verkeerde kant op. Gelukkig voor hem zonder grote schade. Vervolgens zette hij er flink de sokken in en bereikte als eerste de eerste vlag. Guido reed zichzelf stuk en moest ook met een nieuwe robot beginnen. Ronald I reed zonder dralen door naar de finish. Roborally is een grappig spel, zolang het niet te langdradig wordt. Dit komt zeker nogmaals op tafel. Ook Rob en Det waren gearriveerd en er werd begonnen met een spelletje Mamma Mia. Guido haakte hier even af. Rob en Det streden om de eerste plaats, waarbij beiden 5 pizza's wisten te completeren. Rob had echter nog 6 kaarten over en Det 0. Ronald I bleef steken op 4 pizza's. Eindstand: 1) Rob 5 (6), 2) Det 5 (0), 3) Ronald I 4, 4) Deborah 3, 5) Kyra 1. Jeroen was ondertussen ook driftig echte pizza's aan het uitdelen. 

Ronald I had ook Puerto Rico meegenomen, waar Guido, Deborah, Rob en Det graag aan meededen. Det en Guido doken meteen op het gebouw waarbij ze bij elke plantage direct een kolonist konden plaatsen. Rob ging voor de vrije steengroeve keuze, terwijl Deborah en Ronald I het gebouw kozen, waarmee gratis extra plantages konden worden verkregen. Det vergat vooral in het begin van het spel te produceren, waardoor ze tegen een achterstand opliep. Deze wist ze nog aardig in te lopen door twee grote gebouwen te kopen. Ronald I en Guido waren de grootverdieners voor wat betreft de overwinningspunten. Qua gebouwen ontliep iedereen elkaar niet veel, dus daar zou het spel niet op beslist worden. Eindstand: 1) Guido (0+12+32) 44, 2) Ronald I (0+13+29) 42, 3) Det (12+16+12) 40, 4) Deborah (0+15+24) 39, 5) Rob (0+13+20) 31. De groep werd gesplitst. Ronald I speelde met Monique en Det een spelletje Set! en won met 13 sets. Ook een revanche was met 13 sets een prooi voor hem. Det had nog een klein spelletje meegenomen: Lucky Five. Dit is een gok en dobbelspelletje, waarbij met fiches wordt geboden op dobbelsteen uitkomsten. Hoe langer je doorgaat, hoe hoger de opbrengst. Maar als het misgaat, dan zijn de fiches een prooi voor de volgende speler. Det kende als enige het spel, dus richtte Ronald I zich vooral op de score van Det. Telkens wist hij haar voor te blijven. De regels waren niet helemaal goed geÔnterpreteerd, waardoor hij een keer te veel aan de beurt was. Dit leverde hem waarschijnlijk de overwinning op. Eindstand: Ronald 930, Monique 910, Det 810. Er werd tot een revanche besloten. Ronald I kreeg erg gelukkig de hoge fiches in handen en dacht een zekere overwinning in handen te hebben. Hij zorgde ervoor dat de overige fiches vooral verspreid bij de deelnemers kwamen en maakte daarom expres enkele verkeerde keuzes. In zijn laatste beurt wist hij de overwinning echter niet zeker te stellen en moest Det voor laten. Eindstand: Det 1270, Ronald I 1050, Monique 870. Inmiddels was het al weer tijd om huiswaarts te keren. Jeroen en Monique bleven achter met een grote berg pizza's.

 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina