Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Jumbo 17-01-2002 deel 2

Titel (5K) Verslag

Jumbo deel 2, Amsterdam, 17-01-2002

 

In samenwerking met Lego gaat Jumbo ook enkele spellen uitbrengen.

(8K) (13K) (12K)

Bionicle. Een avontuur met de zoektocht naar Matuka. Het spelbord bestaat uit 20 grote puzzelstukken van glanzend karton. De speelfiguren zijn van karton in plastic voetjes. Er zitten geen bionicle robots in, maar wel de Matuka Tempel. Het spel bevat een heleboel fiches en 3 speciale dobbelstenen. De sloten van de tempel zullen gekraakt moeten worden met behulp van sleutel fiches.

(30K)

Bionicle bordspel

Racers. Een racespel voor kinderen vanaf 5 jaar. De racebaan bestaat uit puzzelstukken, zodat telkens een nieuwe baan kan worden gelegd. De raceauto's zijn van lego en moeten in elkaar worden gezet. Over het parcours worden hulpstukken verspreid. Als je op een baanstuk komt met een hulpstuk, mag je het op je auto plaatsen. Dit hulpstuk kun je dan later inzetten. Op dat moment wordt het achtergelaten op het baanvak waarop je staat. Je mag maximaal maar één hulpstuk op je auto hebben. Telkens als je een ronde hebt afgelegd komt er een blokje op je auto bij. Degene die als eerste drie rondes heeft gereden, wint de race. De hulpstukken bestaan bijvoorbeeld uit olie die je achter kunt laten, een turbo waarmee je sneller kunt rijden en vlammenwerpers, waarmee je de auto voor je kunt hinderen. Verder zijn er ook schilden die je kunnen beschermen tegen de hulpstukken van anderen. Op elk baanvak mag maar één auto staan. Kom je op een baanvak waarop een andere auto staat, dan moet deze een baanvak achteruit, tenzij hij een schild heeft. In plaats van een dobbelsteen is er een draaischijf en ook de pits is voorzien van een draaischijf.

(35K)

Racers bordspel

Creator. Een bouwspel voor kinderen vanaf 5 jaar. Door rond het spelbord te lopen verzamelen de spelers legoblokjes die op hun bouwkaart staan. Als ze alle blokjes hebben kan het bouwwerk worden gebouwd volgens de beschrijving. Degene die als eerste zijn bouwwerk klaar heeft, wint het spel. Er zitten moeilijke en makkelijke bouwkaarten bij. Ook zijn er mogelijkheden om blokjes bij de tegenstanders weg te halen. Soms is dat noodzakelijk omdat er niet voldoende van een bepaald type aanwezig zijn.

(47K)

Creator bordspel

En verder is er een nieuw uitdagend geheugenspel: de Memo Globe. Deze bol heeft allemaal dopjes met afbeeldingen. Als het dopje in de bol zit, kun je de afbeelding niet zien. Het is de bedoeling dat je er een dopje afhaalt en deze tezamen met de bol aan de volgende speler geeft. Deze moet (in één keer) het bijbehorende dopje vinden. Lukt dat niet, dan moet hij één van de twee dopjes weer ergens terugzetten op de bol en de bol met het overgebleven dopje doorgeven. Lukt het wel, dan mag de speler de dopjes houden. Het lijkt op gewoon Memory, met één verschil: het bord is bol. Als je even nadenkt merk je dat het heel lastig is je te oriënteren. Om je een beetje te helpen staat ergens op de bol een randje om één van de dopjes houders. Erg origineel en ook gemakkelijk in de auto of trein te spelen.

Memo Globe

Inmiddels zijn we aangekomen bij de spellen voor oudere spelers.

Stratego doet het ook nog altijd goed. Van Stratego Original zijn in Europa inmiddels 15 miljoen exemplaren verkocht. Het spel bestaat nu 40 jaar. De nieuwe uitvoering van Stratego Original zit trouwens in hetzelfde formaat doos als bijvoorbeeld Odysseus en De Veilingmeesters. Ook Weekend Miljonairs gaat door, maar dan in de euro versie. De bedragen blijven hetzelfde, maar dan in euro's. Odysseus en De Veilingmeesters zitten nog steeds in het programma. De tweede heeft het een stuk beter gedaan dan de eerste. In de serie After Dinner games is alleen nog Strijd der Seksen beschikbaar. De anderen zijn een stille dood gestorven, helaas Kleur Bekennen ook.

 

Ga naar:

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina