Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Jumbo 17-01-2002 deel 1

Titel (5K) Verslag

Jumbo deel 1, Amsterdam, 17-01-2002

 

(19K)

De hoofdingang in Amsterdam

Op uitnodiging van Karin bracht ik een bezoekje aan Jumbo in Amsterdam. Aan de hand van de nieuwe catalogus 2002 namen we in de showroom de nieuwe producten van 2002 door. Hieronder volgt hiervan een overzichtje. Vanwege de vele plaatjes is het verslag in drie stukken verdeeld. De meeste producten zullen pas in de loop van 2002 beschikbaar komen. De kleinere spellen in het voorjaar, de grotere spellen in het najaar.

(10K)

Catalogus 2002

Een groot deel van de collectie bestaat uit kinderspellen. Met name wordt er gezocht naar spellen voor kinderen vanaf 3 jaar. De serie Electro is nog steeds een hit. Wie kent het niet uit zijn jonge jaren ? Voor kinderen vanaf 4 jaar komt er weer een nieuwe versie. Deze is geschikt voor 1 tot 4 spelers. Kleine dierenkaartjes worden daarbij in een scanner gestoken en het is de bedoeling dat het bijbehorende geluid wordt gevonden.  Er zijn 16 verschillende geluiden.

Ook de "Ik leer..." serie is uitgebreid. Er waren o.a. al "Ik leer lezen" en "Ik leer rekenen" en het in 2001 bekroonde "Ik leer schrijven". Daar is nu "Ik leer kleuren en vormen" bijgekomen. Deze is speciaal samengesteld voor kinderen vanaf 3 jaar.

Voor de jeugd vanaf 8 jaar moet Een 10 voor topo de nieuwe hit gaan worden. Het dubbelzijdige speelbord heeft aan de ene kant een kaart van Nederland en aan de andere kant een kaart van Europa. Op de kaarten staan heel veel plaatsnamen. Deze zijn verdeeld in 3 kleuren: gemakkelijke, normale en moeilijke. Iedere speler krijgt een aantal fiches en daarmee kunnen plaatsnamen worden afgedekt. Middels de dobbelstenen wordt bepaald in welk gebied je een plaatsnaam moet zien te raden. Door de verschillende niveau's kunnen bijvoorbeeld ook ouders en kinderen tegelijk spelen.

(21K)

Een 10 voor topo

Mens Erger Je Niet wordt ook regelmatig in een nieuw jasje gegoten. Dit keer een electronisch jasje. Het spelbord is kleiner geworden en geheel electronisch. Als de speler zijn pion heeft verplaatst, druk hij op de grote knop in het midden. Nu wordt duidelijk of de pion in een valkuil is beland of op een bonusvakje. Er wordt trouwens niet meer met dobbelstenen gespeeld, maar met dobbelsteenkaartjes, waarvan elke speler zijn eigen set heeft. De valkuilen en bonussen zitten trouwens elk spel weer op een andere plek.

(41K)

Electronisch Mens Erger Je Niet

De mooie serie De Spelende Olifant heeft ook weer een nieuw lid: Krokodil onder mijn bed. Het spel is gebaseerd op het boek "Er ligt een krokodil onder mijn bed" van Ingrid en Dieter Schubert. Het is de bedoeling dat verschillende voorwerpen op het spelbord worden verstopt en dat daarbij een verhaaltje wordt bedacht. Zo is makkelijker te onthouden waar de voorwerpen liggen en wordt de fantasie geprikkeld.

(13K)

Krokodil onder mijn bed

Ga naar:

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina