Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Verjaardag Ronald I

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Ronald I, De Kwakel, 11 november 2001

 

Ter gelegenheid van mijn verjaardag een uitgebreid verslag. Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Deelnemers: Rob, Odet, Rutger, Willem, Sacha, Henk-Jan, Ronald II, Djouni, Monique, Paul, Ellen en Pieter.

Na het openen van de vele cadeautjes (videobanden, videofilm, DVDfilm, poster, houten Wari-spel, liedjesboek, scheurkalender, puzzelboek), begon Ronald I met de uitleg over deze avond.

Het werd deze keer een Kleine Spelletjes Koppel Toernooi. Het systeem van de vragenkaartjes van vorig jaar werd weer boven tafel gehaald. Een vragenkaartje bevat een plaatje, meestal van een televisiebeeld. Dit is een richtlijn voor de vraag die gaat volgen. Telkens als iemand een spel wist te winnen, mocht hij/zij een vragenkaartje uitkiezen. Aan het eind van de avond zouden alle vragen gesteld worden en degene die de meeste vragen goed had, kon een klein prijsje winnen. Dit jaar werd er in koppels gespeeld. De koppels werden willekeurig samengesteld. Elk koppel zou 3 verschillende spellen spelen: een aktiespel, een racespel en een denkspel. Rutger arriveerde veel te laat, dus nam Ronald I tijdelijk zijn plaats in. Het winnende koppel mocht 3 vragenkaartjes uitzoeken, waarvan 2 voor de beste speler en 1 voor de slechtste. Het verliezende koppel kreeg niets.

De eerste ronde: Dots: Henk-Jan en Rutger (en tijdelijk Ronald I) wonnen van Willem en Djouni. Rutger bracht er niet veel van terecht, maar Henk-Jan was duidelijk de beste. Bij 24Game wonnen Rob en Monique met gemak van Ellen en Pieter. Halli Galli was een prooi voor Sacha en Ronald II, die Odet en Paul versloegen. Het waren de dames die hierbij de boventoon voerden. Ronald II werd snel uitgeschakeld, maar Sacha was onverslaanbaar.

De tweede ronde: Ausreisser lag meer in het straatje van Ronald II. Hij nam het voortouw en bezorgde Sacha weer een kaartje. Rob en Monique moesten hun meerdere erkennen. Monique had maar liefst een achterstand van 31 ! Grand Prix werd een spannende strijd, die pas op het laatst beslist zou worden. Ellen en Pieter haalden 103 punten, maar Rutger en Henk-Jan waren te sterk met 107 punten. Formel Fun werd een prooi voor Paul en Odet. Het waren de heren Paul en Willem die tot op het laatst de strijd volhielden, maar uiteindelijk was het Paul die als laatste overbleef. Djouni was als eerste uitgeschakeld.

De derde ronde: Cartagena was opnieuw een prooi voor Paul. Hij wist als eerste de boot te bereiken met zijn complete team. Daarmee bezorgde hij Odet weer een kaartje. Ellen en Pieter bleven met lege handen achter. Koehandel bleek heel anders te worden nu er in teams gespeeld werd. Om voor de vermenigvuldig bonus in aanmerking te komen, moesten de dieren natuurlijk zoveel mogelijk bij ťťn teamlid geplaatst worden. Het werd een heel spannende strijd die met de laatste koehandel beslist ging worden. Rob moest proberen met 1 dier de 3 dieren van Djouni af te pakken. Djouni zette al haar geld in en Rob moest proberen haar zo laag mogelijk over te bieden om bij de returnhandel ook de andere 2 dieren af te pakken. Hij ging er van uit dat Djouni 2 x 500 goudstukken had, maar er bleek nog 1 bij Willem te zitten. Daardoor bood Rob veel te hoog en verloor hij de dieren aan Djouni. De omstanders bleken allemaal goede stuurlui te zijn, die het allemaal anders gedaan zouden hebben. Djouni haalde 6950 punten, Monique 4950, Rob 650 en Willem 160. Als Rob de dieren van Djouni had weten te kopen, dan hadden Rob en Monique de overwinning gepakt. Ook 6Nimmt! werd erg spannend. Ronald II ging als een speer richting de 66, maar Sacha deed het erg goed. Rutger en Henk-Jan pakten allebei ook nog de nodige punten, dus het kwam op de laatste ronde aan. Het verschil tussen beide teams was 2 punten. Ronald II stond op 59 en het zag er naar uit dat hij uit zou gaan. Dat bleek het geval met 11 punten. Rutger en Henk-Jan konden niet profiteren en in plaats van de 2 punten goed te maken, haalden ze er nog 16 extra bij. Opnieuw een overwinning voor Sacha.

Ellen en Pieter waren de enigen die geen vragenkaartjes hadden verzameld. Daarom mochten ze als laatste toch nog een kaartje uitzoeken. Nu kon er met de vragen begonnen worden. Ronald I had het dit jaar niet zo moeilijk gemaakt, dus de meesten werden goed beantwoord. De doe-vragen bleken een stuk lastiger. Zo moest Paul binnen 60 seconden een geschud kaartspel (zonder boeren, vrouwen en heren) weer op volgorde leggen. Dat lukte van geen kant. Rutger wist wel hoe dat moest, maar slaagde er in 2 pogingen ook niet in. Ronald I toonde dat het ook in 45 seconden kan, al maakte hij bijna een foutje. Na het beantwoorden van de vragen bleek Sacha met 4 goede antwoorden de beste en zij mocht een prijsje uitzoeken.

Diverse gasten hielden het voor gezien en keerden huiswaarts. De overigen gingen verder met het spelen van spellen. Sacha wilde graag eens Dots spelen. Ronald I en Odet waren de gewillige slachtoffers, alhoewel... Ronald I bleek in supervorm en de dames kregen geen kans om als eerste de punten te scoren. Alleen als Ronald I een foutje maakte, kregen ze de kans. Eindstand: Ronald I 33, Odet 15, Sacha 9. Odet kende het spel Schnšppchen Jagd en legde het de beide anderen uit. In dit kaartspel moet je punten scoren door de juiste apparaten te kopen. Het bleek erg lastig te doorzien wat nu een goede tactiek was. Het was duidelijk dat Odet dit vaker gespeeld had. Ronald I haalde echter ook veel punten, alleen liet hij zich ook veel rommel aansmeren. Daardoor wist Odet uiteindelijk te winnen. Eindstand: Odet 16, Ronald I 11, Sacha 5. Het was duidelijk dat Sacha haar goede vorm van het begin van de avond was kwijtgeraakt. De heren waren ondertussen aan Mississippi Queen begonnen (Rob, Rutger, Henk-Jan en Willem). Het werd tijd om naar huis te gaan, maar omdat er nog druk werd gevaren werd er nog een spelletje Grand Prix gespeeld. Ronald I wist telkens ontzettend goede auto's samen te stellen, maar greep elke keer weer net naast de raceoverwinning, omdat Odet een evensterke auto met betere coureurs wist te bouwen. Toen Sacha de laatste race wist te winnen en 20 punten scoorde, ging ook zij nog Ronald I voorbij. Eindstand: Odet 87, Sacha 50, Ronald I 49.

Zo kwam een einde aan weer een geslaagde verjaardag.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina