Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Roll the Dice

Titel (5K) Verslag

Roll the Dice, Veldhoven, 19 mei 2001

 

Spellenvereniging Roll the Dice houdt regelmatig spellenavonden. Er zijn speciale avonden voor de jeugd van 11 t/m 15 jaar en voor spelers vanaf 16 jaar. Meestal worden de avonden gehouden in Veldhoven in gebouw de Erikant, maar af en toe gaan ze ook op reis naar een andere locatie. Meer informatie over de data vind je in onze agenda.

 

Omdat een andere activiteit niet doorging, besloot ik een bezoekje te brengen aan de Roll the Dice spellenavond. De routebeschrijving was redelijk duidelijk, dus al snel had ik de bordjes Erikant gevonden. Helaas was de ingang van het gebouw bijna niet te vinden. Na veel zoeken en vragen zag ik op een deur een formuliertje hangen van een bordspellenavond. Gevonden. Het was nog niet zo heel druk, een man of 12 was aanwezig en er werd al volop gespeeld: Carabande, Axis & Allies, Odysseus. Ze hadden een deel van de spelotheek van TMG in huis, dus er was volop keus. Ik had zelf Spokenjacht meegenomen en Drachendelta. Dat waren dan ook de eerste twee spellen die gespeeld werden.

Bij Spokenjacht moet één speler als spook uit handen van de jagers zien te blijven door te vluchten in een groot huis. Hij heeft als voordeel dat hij door de muren heen kan, maar heeft als nadeel dat hij elke kamer maar eenmaal mag bezoeken. Het bleek al snel vrij lastig te zijn voor het spook, maar hij hield zijn speciale kaarten nog even achter de hand. Plotseling kwam hij er achter dat hij een verkeerde kaart had gespeeld en al gepakt was door een jager. Aan Drachendelta deden in totaal 6 spelers mee. Ik werd blijkbaar als grote concurrent gezien, want ik werd flink vaak door draken tegengewerkt. Terwijl de anderen allang aan het lopen waren, stond ik nog steeds in mijn dorpje. Op een gegeven moment waren 3 spelers in het zicht van de haven. De witte speler werd voortdurend tegengewerkt, waardoor de anderen konden profiteren. De groene speler stond op het laatste plankje voor de finish en was ook nog eens startspeler. Het was dus zaak goed te plannen wanneer de draken werden uitgespeeld. Wonder boven wonder ging dit uitstekend en dat zonder te overleggen. De eerste 4 beurten van groen werden geblokkeerd. Dit gaf zwart vrij spel om rustig binnen te lopen. Wit probeerde het ook steeds, maar telkens wist iemand hem er van te weerhouden.

(23K) (28K)

DrachenDelta en RoboRally

De winnaar (zwart) mocht het volgende spel uitkiezen en dat werd Wongar. Ik was de enige die het ooit gespeeld had, al was dat maar eenmaal. We begonnen in de Duitse handleiding met de startopstelling. Halverwege de handleiding zijn we maar gestopt en probeerde ik het spel uit te leggen aan de hand van de samenvatting en mijn geheugen. Dat ging vrij goed. Er ontspon zich een spannend spel. Rood liep flink uit en leek met gemak te gaan winnen. Maar dat was gezichtsbedrog. Op wit na, wisten alle andere spelers weer in de buurt te komen. Op een gegeven moment nam ik zelfs de kop over. We speelden het basisspel en daarvan was ik het slachtoffer. Ik trok allebei de schorpioenen, wat me in totaal 7 punten kostte. De winnaar zou bepaald worden door de verzamelde kaartjes. Ik stond met 2 punten voor en haalde geen meerderheid. Bijna alle spelers hadden 1 cylinder kaartje en mochten allen dus 8 stappen vooruit. Uiteindelijk haalden rood en oranje me in en eindigden gelijk met 6 punten voorsprong op mij. De schorpioenen hadden met de das om gedaan. Maar ook 1 cylinder kaartje zou voldoende geweest zijn voor de overwinning.

Ter afsluiting van de avond speelden we nog Set! en Richochet Robot. Bij Set! duurde het even voordat ik op gang kwam. Ondertussen kwamen er meer mensen kijken en meedoen. Uiteindelijk won ik toch nog ruim met 11 sets. Ricochet Robot werd gespeeld volgens een simpele variant. De kleur van de robot die naar het doel ging maakte niet uit. Dit bleek goed te werken en nog best moeilijk. Ik wist uiteindelijk een gedeelde overwinning te halen met 6 fiches. Inmiddels was het tijd om naar huis te gaan, want het was nog best een eindje rijden. Een prima geslaagde avond, maar niet zo druk als ik verwacht had.

 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina