Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Jubileum Spelkwartier

Titel (5K) Verslag

Jubileum Spelkwartier, Arnhem, 12/13 mei 2001

 

Spellenwinkel Spelkwartier vierde haar vijfjarig jubileum met een groot spellenevenement in een kerk in Arnhem. Tussen Utrecht en Arnhem werd aan de weg gewerkt en dus was een grote file het gevolg. Uiteindelijk kwam ik dan toch in Arnhem aan. Via de winkel van Spelkwartier kwam ik bij de kerk uit. In de kerk was het een drukte van belang. Er was veel te zien en er waren veel spelers op afgekomen. De hoofdmoot werd gevormd door miniaturen en de aanwezigheid van Games Workshop. Een andere grote trekker waren de verzamelkaartspellen Magic en Pokémon. Het kolonisten toernooi begon veel later dan gepland, omdat de spellen o.a. door de file niet op tijd waren aangekomen. Ducosim was ook met een stand aanwezig, tezamen met TMG. Er was een spelotheek waar je vele bordspellen kon halen om te spelen. Tevens waren er voldoende speluitleggers, zodat iedereen aan de slag kon. Het was echter wel handig als je al met meerdere spelers was. Gelukkig kwam ik Jeroen met zijn vriendin Monique tegen. Een mooie gelegenheid om ze weer eens wat nieuwe spellen te leren.

 

Big City stond al uitgestald en nodige uit tot spelen. Even leek het spel ingewikkeld, maar al snel bleek dat dat heel erg meeviel. Monique vermaakte zich er dan ook uitstekend mee. Toch namen de heren langzaam een voorsprong. Ronald I had de ideale plaats voor een winkelcentrum gevonden, alleen moest de tram er nog heen. Jeroen zag het aankomen en wist de tram handig de verkeerde kant op te loodsen. Een verstandig besluit, want zo wist hij uiteindelijk te winnen. Eindstand: Jeroen 92, Ronald I 86, Monique 63. Het spel werd direct op de aanschaflijst van Jeroen en Monique gezet.

 

Na de lunch gingen we verder met NY Chase. Monique nam graag de taak van Mr. X op zich. Dit bleek niet gemakkelijk. Al direct vanaf het begin zat ze in de problemen. Al in de eerste kolom moest ze haar toevlucht zoeken tot 2 maal een dubbelzet. En in beurt 9 werd ze al gepakt. Oei oei oei. Toch was dit voor haar een record. Zo hoog was ze met Scotland Yard nog niet gekomen. Ronald I en Jeroen speelden beiden met 2 detectives.

 

Tot slot van de dag werd Torres op tafel gezet. Dit spel sloeg ook erg goed aan. Al snel zaten de spelers er goed in en met de actiekaarten werden verrassende acties uitgehaald. In de laatste ronde dacht Ronald I nog even te profiteren in de koningsburcht, maar Monique wist dat handig de grond in te boren. Daardoor behaalde zij als enige de 15 punten bonus. Zo maakte ze een flink eind van haar achterstand goed, maar het bleek niet voldoende voor de overwinning. Deze ging met slechts 2 punten voorsprong naar Ronald I. Eindstand: Ronald I 192, Jeroen 190, Monique 176. Voor de reis naar huis werd aangevangen, werd nog een bezoekje aan de winkel van Spelkwartier gebracht, want Big City moest aan de verzameling worden toegevoegd. Ronald I had Elfenwizards en Rainbows aan zijn verzameling toegevoegd.

 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina