Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Moordavond IV

Titel (5K) Verslag

Moordavond IV, De Kwakel, 10 november 2000

 

Een avondje Moord (13K)

een bloedige bruiloftsdag

Een spel uitgebracht door Hodin.

Rolverdeling: Jan Schoonmans - Robbert, Josje Schoonmans - Brenda, Pater Michel Leyzame - Rutger, Mimi - Esther, Doctor Chantal Goeminne - Yvette, Claire Nickele - Karin, Kolonel Peter Devos - Bert, Sjaak Linke - Sander.

(24K)

de Pater en de Kolonel schudden een handje

Ter gelegenheid van mijn verjaardag organiseerde ik nogmaals een avondje moord. Weer zeven slachtoffers gevonden die het verhaal nog niet kenden en Rutger wilde graag ook nog meedoen. Op het laatste moment moest Hans afzeggen, maar gelukkig was Esther bereid nogmaals de rol van Mimi op zich te nemen. De meeste gasten waren keurig op tijd aanwezig, alleen Brenda en Bert waren wat verlaat. Daardoor was er geen tijd meer om haar te voorzien van de bruidsjurk. Bert had helaas ook geen toepasselijke kleding aan.

(21K)

het aansnijden van de taart

We begonnen de avond met het aansnijden van de bruidstaart. Robbert, die de rol van Jan Schoonmans speelde, en Brenda, die zijn partner Josje was, namen deze taak gezamenlijk op zich. Toen iedereen de eerste acte had gelezen kon het spel beginnen. Het kwam dit keer een beetje traag op gang, omdat iedereen een beetje de kat uit de boom keek. Rutger, die dit keer Pater Leyzame was, gooide olie op het vuur door het moordwapen uit de tas van de weduwe te vissen. Yvette die deze rol speelde, trok fel van leer, waarna ook de andere gasten de schroom van zich afwierpen. Mimi constateerde direct dat Sjaak Linke, gespeeld door Sander, een handschrift in blokletters had, dat precies overeenkwam met het gevonden briefje. Zo volgende de beschuldigingen over een weer...

(6K) (9K)

de charmante Claire en de jarige butler Ronald I

Alleen de charmante Claire, voortreffelijk gespeeld door Karin, bleef uitermate kalm, naar haar eigen zeggen door de therapie die ze had gevolgd. De actes volgden elkaar snel op en het werd steeds mistiger wie nu de echte dader zou zijn. Uiteindelijk moest iedereen dan toch een uitspraak doen. Yvette kwam het dichtst in de buurt van de juiste oplossing en wees de correcte dader aan. Al met al was het weer een heel geslaagd moordavondje. Jammer dat de andere scenario's bijna niet verkrijgbaar zijn.

Nadat we hadden nagepraat kwam toch nog even Talking Stones op tafel. Na een complete ronde waren er drie winnaars: Ronald I, Yvette en Esther, elk met 11 punten.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina