Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Siedlerparty

Titel (5K) Verslag

Siedlerparty, De Kwakel, 14 november 1998

 

Ter gelegenheid van mijn verjaardag.

Deelnemers: Ronald I, Ronald II, Rutger, Esther, Djouni, Willem, Sacha, Hans, Robbert en Henk-Jan.
(Brenda & Bert en Yvette & Sander kunnen niet ivm hun vakantie. Pepijn kan niet ivm een ander feest. Karin en Ilse wilden bijkomen van de laatste weken en Martine en Ilonka blijven bij hun kinderen. Ellen had al een andere afspraak.)

Het eerste uur was een spelletje Siedler, niet alleen om de regels te leren kennen, maar ook om de beste spelers te selecteren. Er werd op twee borden gespeeld en de 5 beste spelers zouden in de finale bij elkaar op een bord komen. Hoe goed de beginners hun best ook deden, de ervaren spelers bleken toch de meeste kneepjes van het vak te kennen. De 5 besten waren: Esther, Rutger, Ronald I, Ronald II en Willem.

Ronald I stond vrijwillig zijn plaats af aan Henk-Jan, zodat er op beide borden weer een spelleider zou zijn. Voordat de finale zou beginnen werden er 2 spelletjes gedaan waarmee extra grondstoffen en ontwikkelingen konden worden verdiend. Ronald II, Djouni en Esther waren de besten met het woordspelen Ronald I en Esther domineerden het rekenspel.

Het finalespel was mijn variant de rally Parijs-Catan. Op beide borden werden verschillende tactieken gebruikt:
1) veel bouwen en daarna met veel grondstoffen snel racen, of
2) zoveel mogelijk grondstoffen gebruiken voor de race.

Deze laatste tactiek werkte op het sterkste bord erg goed. Esther en Ronald II stormden richting finish en bereikten die al voordat op het andere bord maar het tweede hokje was bereikt. Esther was daarmee de overduidelijke winnares van de avond. Het geheel was een uiterst gezellige en geslaagde verjaardag.

 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina