Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Heksenstrijd

Titel (5K) Verslag

Heksenstrijd, De Kwakel, 31 juli 1999

 

Locatie: bij mij thuis vanaf 20.00u. De gastheer had een strijd gepland tussen diverse heksen. Ellen kon op het laatste moment niet aanwezig zijn, maar de andere heksen Sacha, Karin en Ilse waren wel van de partij. Onder het genot van een kopje thee stortten de heksen zich in de kruidentuin op de eerste opdracht. Hun neus was daarbij het grootste hulpmiddel. Diverse kruiden en planten moesten op de reuk worden herkend. In het begin kwam daar de term toiletreiniger vaak naar voren, omdat daar de bekende geurtjes als bijvoorbeeld lavendel van bekend is. Sacha nam een voorsprong, maar Ilse wist haar goed te volgen. Karin lag flink op achterstand. Ineens begon haar reukvermogen aan de geurtjes te wennen en liep ze snel in. De eindstand was uiteindelijk 12-10-10 voor Sacha. De volgende opdracht was in de binnenplaats van het kasteel. Eerst werd de reactie van de heksen getest door een grote spin op hun stoel, maar geen van de heksen reageerde verkeerd. Daarna moesten kruidentuintjes worden geplant. De gastheer deed zelf ook mee. Opnieuw was Sacha daarbij veruit de beste: 22-12-11-8. Om als heks een goede uitstraling te hebben is de kledij natuurlijk van belang. Alle aanwezigen stemden over de kleding van de anderen. Karin won met 6-5-4 punten.

Naast het verbouwen van kruiden moeten ook speciale voorwerpen worden verzameld, zoals de wortel van een alruin of de veer van een raaf. Daartoe gingen de heksen het magisch labyrinth in. Ronald en Ilse startten voortvarend, maar langzaam kwam Sacha opzetten. In de laatste ronde sloeg Karin met een beetje geluk haar slag en won overtuigend: 114-99-76-75. De kruiden en de voorwerpen werden gezamenlijk in de kookpot gegooid, waarna het 3 minuten exact moest pruttelen onder luid gezang. De heksen in diepe trance probeerden de juiste kooktijd zo goed mogelijk te schatten, zich afzettend tegen het wisselende ritme van het gezang. Ilse hield het bij 1 minuut 40 al voor gezien, Sacha dacht na 2 minuut 9 het juiste brouwsel te hebben, maar Karin kwam het dichtste in de buurt met 3 minuut 14. De spanning steeg, het einde naderde. De heksen moesten nu de strijd aangaan met Anne de Chantraine, een gevaarlijke heks. Ze had het duidelijk op Ilse gemunt, maar desondanks wist Ilse al heel snel de 6 sleutels te verzamelen, maar niet voor lang... Alles kwijt ! Karin en Sacha hadden beiden uiteindelijk ook de 6 sleutels en Karin trok daarbij aan het langste eind. Enkele minuten voor tijd bereikte ze opgelucht het centrum om Anne te verslaan. De kracht van de 3 heksen was nu bekend: Sacha 1215, Karin 1135, Ilse 825. Ronald verving Ellen in de eindstrijd met 1000. In 3 rondes zou nu de winnaar bepaald worden. Sacha legde bijna het loodje met 351, maar Karin verloor de eerste ronde met 350. De inzet steeg en de volgende ronde lagen de krachten nog dichter bij elkaar: Sacha zette 405 in, Ronald 402 en Ilse ook 405. Opnieuw ontsprong Sacha de dans. In de laatste ronde had Ilse geen schijn van kans meer met de haar resterende kracht en Sacha won de heksenstrijd.

Tot slot van de avond nog wat oude en nieuwe spellen: MindPower, Scrupules en Ricochet Robot. Een heel geslaagde avond en voor herhaling vatbaar.

Heksenstrijd (4K) Heksenstrijd (11K) Heksenstrijd (7K) Heksenstrijd (3K)

de gastheer, de kruidentuin, het strijdperk van Anne, de winnares

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina