Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Moordavond II

Titel (5K) Verslag

Moordavond II, De Kwakel, 24 januari 1999

 

 

Een avondje Moord (13K)

een bloedige bruiloftsdag

Een spel uitgebracht door Hodin.

Rolverdeling: Jan Schoonmans - Ronald I (voorzien van een jasje met kogelgaten), Josje Schoonmans - Djouni, Pater Michel Leyzame - Ronald II, Mimi - Esther, Doctor Chantal Goeminne - Marinke, Claire Nickele - Nathalie, Kolonel Peter Devos - René, Sjaak Linke - Rutger.

Moordspel (14K) Moordspel (15K) Moordspel (10K)

Chantal & Claire - Claire & Josje - Sjaak & Peter

Moordspel (11K) Moordspel (14K) Foto (12K) Moordspel

Sjaak - Chantal - Michel

Moordspel (25K)

Mimi

Het was het tienjarig huwelijksfeest van Jan en Josje Schoonmans. Alle gasten van destijds hadden zich verzameld in de kapel. Plots valt het licht uit en klinkt er een schot. Rik Goeminne, de vader van de bruid, valt dood neer. De aanwezige gasten besluiten voordat de politie er is onderling de dader te achterhalen.

Moordspel (21K) Moordspel (21K)

De tafel was gedekt, een grote taart stond in het midden. Na het horen van het geluidsfragment van de moord, introduceren de toepasselijk geklede gasten zichzelf, zodat een ieder weet met wie ze te doen hebben. Dan is het tijd voor akte 1 en beginnen de eerste beschuldigingen. Niemand blijkt zo onschuldig te zijn als op het eerste gezicht lijkt.


*** (Niet verder lezen. Deze alinea alleen lezen als je het bovenstaande spel nooit gaat spelen ! Volgende alinea.) ***

 

 

 

Kolonel Devos was wat later; dat kwam, naar later bleek, door een ziekte, opgelopen bij zijn laatste opdracht. Journalist Sjaak is opvallend aanwezig, duidelijk gebruik makend van zijn cassetterecorder. Pater Leyzame wast zijn handen in onschuld en zijn sexuele uitspattingen met Chantal worden door iedereen vergeven. Mimi houdt zich erg stilletjes, maar stille wateren hebben vaak diepe gronden. Claire is de schoonheid aan tafel en blijkt al diverse relaties achter de rug te hebben, die van haar een rijke zakenvrouw hebben gemaakt. Sjaak komt voortdurend terug op het dopingschandaal van basketballer Jan. Wil hij de aandacht ergens van afleiden ? Josje lijkt ook niet zo onschuldig en heeft regelmatig ruzie met haar moeder. Beschuldigingen over en weer. Bijna iedereen wordt beschuldigd, behalve... Josje. Tot ieders verrassing blijkt zij de dader te zijn. Knap gespeeld !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** (Ga hier verder met lezen.) ***


Het spel verliep gladjes, vooral omdat ik het al eens had gespeeld en zodoende wist wat er ging komen. Het leuke was dat op hele andere punten de aandacht werd gevestigd dan bij het Avondje Moord I. Ook nu lukte het weer niet het pistool in de tas te krijgen, dus moest wederom een andere handtas worden geregeld. De gasten leefden zich leuk in in de rol, maar er was toch voldoende gelegenheid om te lachen. Nu dus maar op zoek naar andere scenario's.

 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina