Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Moordavond I

Titel (5K) Verslag

Moordavond I, De Kwakel, 12 september 1998

 

 

Een avondje Moord (13K)

een bloedige bruiloftsdag

Een spel uitgebracht door Hodin.

Rolverdeling: Jan Schoonmans - Rutger (voorzien van een jasje met kogelgaten), Josje Schoonmans - Ellen, Pater Michel Leyzame - Ronald I, Mimi - Ronald I (met hoed) ter vervanging van Monique, Doctor Chantal Goeminne - Ilse (opzichtig gekleed), Claire Nickele - Sacha, Kolonel Peter Devos - Willem (in militaire kledij), Sjaak Linke - Danny.

Moordavond (7K)

Claire Nickele

Het was het tienjarig huwelijksfeest van Jan en Josje Schoonmans. Alle gasten van destijds hadden zich verzameld in de kapel. Plots valt het licht uit en klinkt er een schot. Rik Goeminne, de vader van de bruid, valt dood neer. De aanwezige gasten besluiten voordat de politie er is onderling de dader te achterhalen.

Moordavond (16K)

de tafel is gedekt

De tafel was gedekt, een grote taart stond in het midden. Na het horen van het geluidsfragment van de moord, introduceren de toepasselijk geklede gasten zichzelf, zodat een ieder weet met wie ze te doen hebben. Dan is het tijd voor akte 1 en beginnen de eerste beschuldigingen. Niemand blijkt zo onschuldig te zijn als op het eerste gezicht lijkt.


*** (Niet verder lezen. Deze alinea alleen lezen als je het bovenstaande spel nooit gaat spelen ! Volgende alinea.) ***

 

 

 

Kolonel Devos wordt erg kwaad als er slecht over het slachtoffer wordt gesproken, maar blijkt evenlater verwikkeld te zijn in geheime missies en liet vlak voordat het licht uitviel nog de kapel uit. De pater denkt dat hij de schuldige is en onderbouwt dat met een overtuigende redenatie. Claire Nickele blijkt zelfs meer dan een zakelijke relatie met het slachtoffer te hebben gehad, maar blijkbaar acht men haar niet schuldig. Evenmin Mimi, die ondanks haar gokschulden en ruzies met haar vader Rik, door de aanwezigen niet als dader wordt aangewezen. Ook de verdenking van Jan Schoonmans, met nota bene 2 kogelgaten in zijn jaszak, is maar miniem. Zijn vrouw is helemaal de onschuld zelve. Niemand noemt haar ook maar bij het aanwijzen van de daders. Nee, dan de pater en zijn heimelijke vriendin Chantal, de vrouw van Rik, die zijn duidelijk de klos. Dan is het tijd voor de bekendmaking door middel van de cassette. Tot ieders verbazing is Josje de dader. Door haar drankprobleem is het schot op haar man mislukt en heeft ze haar vader geraakt. Als een volleerd misdadiger wist ze echter alle verdenkingen van zich af te wenden.

 

 

 

*** (Ga hier verder met lezen.) ***


Een heel geslaagde avond. Helaas moest Monique voortijdig afhaken door ziekte, maar het spelen van 2 rollen door Ronald I leverde geen grote problemen op. Van tevoren moest heimelijk een pistool in de tas van Ilse worden gestopt (dat hoorde bij de voorbereiding), maar haar tas liet ze niet los. Improvisatie leverde een andere handtas op, waarin het pistool werd gestopt. De gasten hadden allemaal aandacht besteed aan toepasselijke kledij.

Moordavond (12K)

de aanwezige gasten

Opmerkingen: Als je voor de eerste maal zo'n moordspel speelt, is het voor de organisator erg moeilijk in te schatten wat er wanneer komt. Moeten de gasten zich al meteen voorstellen, of staat er een introductie in het boekje ? Moeten enkele regels worden uitgelegd of worden deze op het bandje toegelicht ? Als het spel echter eenmaal op gang is gekomen, dan blijkt de introductie ook in het boekje te zijn geregeld. Na deze introductie begint de akte 1 en dan speelt het spel zich vanzelf. Hoe beter de gasten zich inleven hoe leuker het spel wordt. De verwikkelingen worden soms een beetje ongeloofwaardig, maar dat mag de pret niet drukken. Het is echter zeer de moeite waard, helaas maar eenmalig speelbaar met dezelfde gasten.

 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina