Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellen aan Zee spellenbeurs 28-08-2010

Titel (5K) Verslag

Verslag Spellen aan Zee spellenbeurs, Den Haag 28 augustus 2010

Spellen aan Zee spellenbeurs

Een nieuwe twee-daagse spellenbeurs in Den Haag, dat was natuurlijk een bezoekje waard. Ondanks wegopbrekingen kon er eenvoudig gratis in de buurt worden geparkeerd. De beurs stond buiten niet echt aangekondigd. Pas toen je binnen kwam, wist je dat je goed zat. Met de lift naar de tweede verdieping, waar een grote kantine gevuld was en verder nog diverse "klas"lokalen. Diverse verenigingen en spellenuitgevers zorgden ervoor dat veel spellen konden worden uitgeprobeerd en uitgelegd. Ook waren er diverse punten waar spellen konden worden gekocht. Hieronder een foto-impressie.

In de kantine kon o.a. Santoska worden gespeeld. Een spelletje dat door spellenwinkel The Joker weer een beetje onder de aandacht wordt gebracht.

Hier wordt een prototype het nieuwe spel van Giuoco: Lino. Het spel begint met het samenstellen van het spelbord. Daarna leggen de spelers om beurten een steentje van de eigen kleur op het spelbord. Als je een of meerdere rijen vol maakt, scoor je zoveel punten als de lengte van die rijen. Als beide spelers geen steentjes meer hebben, scoor je nog bonuspunten voor 4, 5, 6, 7 en meer steentjes van de eigen kleur op een rij. Eenvoudige regels, maar lastig te winnen.

Een overzichtje van een deel van de kantine. Achterin demonstreert The Gamemaster Block It, Tobago, Hotel Amsterdam en Het Koopmanshuis.

Hier zie je het splinternieuwe Battles of Westeros van Fantasy Flight Games.

Een van de "klas"lokalen gevuld met spelende mensen.

Dit is het prototype van Era of Inventions. De auteur van het spel, Anthony Daamen, was aanwezig om het spel te demonstreren. In het spel kun je producten uitvinden, verbeteren en patenteren. De uitgevonden producten komen beschikbaar voor productie. Door deze producten te produceren verdien je geld, punten of informatie. De uitvinder van het product profiteert meestal mee van de productie van deze producten. Je kunt acties gebruiken om producten te produceren, fabrieken aan te schaffen, grondstoffen aan te schaffen, uitvindingen te doen of te patenteren. Verder is er nog een ruilmarkt. Het spel komt bij Spiel 2010 uit en maakt ook deel uit van de Master Print serie van Quined Games.

De definitieve versie van Lorrein, een van de spellen die aan de Ducosim ontwerpwedstrijd had meegedaan.

Een overzicht van het andere deel van de kantine.

Rond een uur of vijf op de zaterdag, waren er ongeveer 160 bezoekers geweest, waarvan 20 kinderen. De beurs was aardig van opzet, maar er zullen nog de nodige inspanningen moeten worden verricht om het groter te laten groeien. Hopelijk komen er op zondag nog meer mensen. Een prima initiatief.

Er was ook een Bring & Buy stand, waar bezoekers hun tweedehands spellen konden laten verkopen. Daar konden aardige spellen op de kop worden getikt voor een zacht prijsje.

Bij de vooraankondiging werd niet vermeld dat eigen consumpties niet in het gebouw mochten worden genuttigd. Dat gold ook voor de standhouders. Dat was wel een minpuntje.

Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2010