Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Ducosim spellenbeurs 15-05-2010

Titel (5K) Verslag

Verslag Ducosim spellenbeurs, Amersfoort 15 mei 2010

Ducosim spellenbeurs
Deze Ducosim beurs stond voor Spelmagazijn in het teken van het NK Bordspellen. Tussendoor was er wel even tijd om een rondje over de beurs te maken. Hieronder volgt een korte impressie.

Det en Erno spelen Jishaku, een nieuw spelletje van Identity Games. Iedere speler heeft een aantal magneten in verschillende vormen. Het spelbord is een bakje met een schuimplastic inlay. Om beurten leggen de spelers een magneet ergens op het spelbord. Als er andere magneten aan vast klikken, dan moet je deze allemaal op handen nemen. Wie als eerste zijn magneten kwijt is, wint. Een grappig spelletje om enkele malen te doen. Een luchtig tussendoortje, maar niet meer dan dat.

Ondanks het NK was het in de zaal toch ook lekker druk. Er konden diverse nieuwe spellen gespeeld worden. The Gamemaster had het Koopmanshuis en Tobago, 999 Games het prachtige Vasco da Gama. Maar ook bijvoorbeeld Seeland, Galapagos, Macao, Brass en Offrandes konden worden gespeeld. Cwali was aanwezig met het rekenspel Kruissom en een hotelspel.

Ook waren er diverse mooie en goed speelbare prototypes. Op de foto staat Flourish, waarbij je moet proberen de sleutel te pakken om de stad van de tegenstander te veroveren. Er zitten wat elementen van schaken in. Ook was er een prototype van een abstract spel. Iedere speler heeft 3 x 6 blokjes. Deze worden op een spelbord van 6 x 6 kaartjes geplaatst. Om beurten plaatsen de spelers een blokje. De zet van de tegenstander bepaalt echter welk soort blokje je moet plaatsen. Zet de tegenstander zijn blokje op een symbool  dat voorkomt op één van jouw blokjes, dan moet je dat blokje plaatsen. Zet hij hem op een ander symbool, dan mag je zelf kiezen. Blokjes met hetzelfde symbool moeten aan elkaar grenzen en mogen niet op hun eigen symbool geplaatst worden. Je wint als je tegenstander niet meer kan zetten of als hij van één soort geen blokjes meer heeft. Een heel listig spelletje dat meteen vraagt om een revanche. Het duurt 5 tot 10 minuten.

Dit is een foto van het spel Galapagos. Grafisch ziet het er niet uit naar mijn smaak. Over het spelverloop kan ik niet veel zeggen.

Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2010