Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spiel 22-10-2009

Titel (5K) Verslag

Spiel verslag Corrie, 22 oktober 2009, Essen (D)

Verslag Spiel 2009 (door: Corrie en Milo)

Introductie

Corrie: Het was de eerste keer dat we met de kinderen (Nisha 6 jaar en Milo 10 jaar) naar Spiel gingen, dus vandaar een ander soort Spiel dan we normaal hebben. We zijn dus meer alle kinderspellen en atracties afgegaan en af en toe tussendoor een van onze bekende spellenauteurs bezocht die op Spiel stonden om te kijken hoe het bij hen er op de stand aan toe ging. Langs Mystics waar Valentijn voor het eerst op Spiel stond om hem te feliciteren met zijn prijs voor beste 2 spelers spel, Day en Night. Langs Cornť om met Nisha zijn nieuwe spel  Tricky Trek te spelen. Langs de familie Opstelten, die ook 2 nieuwe kaartspellen hadden over de angsten die een kind kan hebben en waar Nisha een spel tegen Sabine speelde. En Milo nam het op tegen Martijn met zijn spel Cities, wat een derde onbekende speler gewonnen heeft. En Hans Tol heeft met Ronald uitgebreid zijn nieuwe spel Opera doorgenomen. En nog even langs University Games om Sonja even te feliciteren met haar huwelijk en daar even gekeken naar het nieuwe spel Miyu, wat Sonja in de beginfase al eens met Milo en zijn vriendin Kirsten had gespeeld toen het nog een prototype was. En last, but not least langs Chislaine van den Bulk, die voor het eerst met Hannie op Spiel stond met haar zelf uitgegeven Koplopers en Dwarsliggers en Fish Fish Fish en door een Duits bedrijf het kaartspel voor kinderen Mausgeflipt.

Kleine Magier wordt uitgelegd

Milo en Nisha spelen Kleine Magier

Milo: Kleine MagiŽr is een soort Memory, maar het kleine magiŽr poppetje zegt welk beest je moet zoeken door op een beest te gaan staan op het spoor op het spelbord. De dobbelsteen geeft aan hoeveel stapjes de kleine magiŽr op het spoor loopt. Met een magisch stafje (met een magneetje) moet je het hoedje optillen en kijken of je het juiste beest hebt gevonden. Het is een leuk spel, maar voor mij een beetje kinderachtig.

Corrie: De kinderen konden mee doen met een reuzespel van de Kleine Magier en later werd er nog een spel er van verloot tussen de deelnemers. Nisha vond dit spel leuker dan Milo.

Fingerboard

Milo: Ik vind het leuk om met de skateboards op de banen te spelen en over dingen heen te jumpen, maar het is af en toe nog best lastig. Bella Sara is een leuk spel, waar je je paard op de computer moet verzorgen en wedstrijden kunt doen. Het is ook leuk voor jongens als je een leuk paard hebt. Met behulp van een code op een kaartje van een paard kun je het paard via internet bereiken.

Bella Sara

Corrie: Nisha vond Bella Sara met die paarden geweldig. Het is ook echt voor die doelgroep. Ze had alles erg snel door, maar ik denk dat ze niet zuinig genoeg met de kaartjes zal zijn, dat sparen is meer iets voor grotere kinderen denk ik.

Nisha en Corrie knutselen

Spongi - een soort klei, maar dan anders

Milo: Spongi is grappig zachte klei wat je goed kunt kneden en kan mengen. Als je iets gemaakt hebt, moet je het 24 uur laten drogen en dan wordt het hard. En als je het gaat maken, kun je er hele leuke hoofden en buiken of iets dergelijks op plakken, waardoor het een alien of iets raars wordt.

Corrie: Dat Spongi is geweldig leuk spul. Ik heb er ook even mee gespeeld toen ik Nisha hielp. Lekker zacht soepel en licht. En na drogen blijft het ook licht en mooi van kleur.

op de foto met bekende figuren

Milo: Het is geweldig leuk om te zien dat ze figuren uit televisieprogramma's en spelletjes als verklede mensen of als standbeelden namaken. Zoals Spongebob, Munchkin, Warcraft of Dinosaur King.

Nisha speelt Tricky Trek

Milo: Bij Tricky Trek is het de bedoeling dat je als eerste met je leeuw aan het eind van het dierenspoor komt. Als je een vlinder inlevert (opeet) mag je 1 stap doen, een muis is 2 stappen, met een konijn 3 stappen, met een varken 4 en met een hertje 5. Als je op een plekje terechtkomt waar een beestje staat, mag je dat beestje hebben (om later op te kunnen eten). Het is een leuk en grappig spel, omdat je ook dingen moet inleveren die weer aan het eind van het spoor komen te staan. Dan denk je dat je er al bent en dan staan er ineens meer beesten.

Corrie: Nisha snapte het al snel en ook wat elk dier kon en de diertjes zijn ook leuk om naar te kijken. Ze deed fanatiek mee, maar kon toch niet winnen van Caroline. Het is goed om tellen en optellen te oefenen.

op de klimmuur naar de top

Milo: In een andere hal waren springkussens en andere leuke activiteiten. Wat ik heb gedaan is klimmen op de klimmuur. Dat vond ik wel grappig want als je bovenaan was, dan mocht je je laten vallen en dan gleed je langzaam naar beneden. Het was moeilijk om te doen voor kleintjes, maar voor groteren was het makkelijk.

Corrie: Ja Milo klom met gemak naar boven en Nisha kwam tot de helft, dat vond ik ook erg knap van haar hoor.

Nisha bouwt een kogelbaan

Milo: Bij deze grappig soort knikkerbaan was het leuk, want als je iets gaat bouwen komt het meestal niet uit. Als er een verkeerd punt zit, moet je alles opnieuw gaan doen. Het is wel leuk om te bouwen, want als je het klaar hebt, dan is het rollen maar!

Bakugan

Milo: Bij dit spel heb je 3 Bakugan's en 3 kaarten. Er moeten 4 kaarten in het midden van het bord liggen en telkens als er een kaart wordt weggehaald, moet je er een nieuwe bij leggen. Om de beurt moet je een van je ballen rollen en die klapt uit op een kaart (als je het goed doet). Als je er een tweede op krijgt, dan is hij van jou. En als er een Bakugan van iemand anders bij komt, dan kijk je wie de hoogste punten heeft. Dat kun je zien op de onderkant van je uitgeklapte Bakugan en dat tel je op bij de punten die op de kaart staan. Het spel is afgelopen als niemand meer kaarten heeft om in het midden neer te leggen. Dan ga je kijken wie de meeste kaarten heeft, die heeft gewonnen.

Bakugan toernooi

Milo: Bij Spiel heb ik bij het spelletje Bakugan meegedaan aan een toernooi. Alleen ben ik de op-een-na-laatste ronde uitgeschakeld door mijn veel oudere tegenstander (zie foto). Dat was op het nippertje voor hem.

Corrie: Ik vond het erg leuk dat Milo met de wedstrijd ervan mee deed. Hij deed het erg goed. Het is ook echt wel een spel voor die leeftijdsgroep en hoger. Alhoewel Nisha het ook goed deed.

diabolo / levend tafelvoetbal

smullen van de suikerspinnen

Milo: In een van de hallen kon je ook circus activiteiten doen, zoals jongleren, diaboloŽn en bordjes rond laten draaien. In diezelfde hal kon je ook tafelvoetbal in het groot doen. Daar was ik keeper bij. Dat was best moeilijk, want voor mij stonden twee grote jongens, die steeds de bal aan hun voeten kregen. Maar ik heb alsnog met mijn team gewonnen. Je kon er ook suikerspinnen eten. Jammie!

Corrie: Milo deed het goed met voetbal. Erg leuk om te zien.  En Nisha was zo weg van de diabolo dat ze hem voor Sinterklaas wilde vragen.

Sabine legt Katoiz uit aan Nisha

Corrie: Nisha deed met Sabine Opstelten het spel Katoiz en dat deden ze erg leuk samen tot Nisha gilde ik moet plassen en weg holde naar de WC. Soms zijn andere dingen belangrijker dan spellen spelen op Spiel.

Koplopers en Dwarsliggers van Chislaine

Milo: Bij Koplopers en Dwarsliggers moet je met je trein(en) zoveel mogelijk mensen naar de goede stad brengen. Maar je kunt ook ergens een stroomstoring krijgen, dan mag je in dat hele gebied niet komen. Het spel is afgelopen als de zwarte trein die de beginspeler de hele tijd als hij aan de beurt is een stap naar voren doet, bij het station is aangekomen. Dan ga je de punten tellen, die je hebt gekregen door het wegbrengen van de passagiers. Ik vind het een leuk spel, maar je moet aan heel veel dingen denken. Anders kan het spel helemaal verkeerd gaan voor je.

Corrie: Geweldig dat ze het spel Koplopers en Dwarsliggers op tijd afhadden en nu ook op Spiel stonden. Het was er ook best druk bij hun stand. Chislaine genoot er duidelijk van.

een kogelbaan van hout

Milo: Je kon ook in ťťn van de hallen een knikkerbaan maken van houten knikkerbaanonderdelen. Als de knikker niet goed terechtkomt, omdat er ergens een spleetje zit, moet je daar een verandering in aanbrengen. Dus je kunt er uren mee bezig zijn.

Corrie: Ja, dit was ook wel een topper, dat wilden ze ook wel voor Sinterklaas.

Nisha verdiept zich in Dvonn

Corrie: Na wat uitleg over het spel van de maker zelf, Kris Burm, gingen Nisha en ik er mee aan de slag. Ze had het snel door en won ook van me, maar het leukst was het nog om er hoge torens mee te maken.

Afsluiting

Corrie: Het was een leuke Spiel, de kinderen genoten en daardoor wij ook. Maar ik was wel moe toen we weer in ons Landal huisje aan kwamen. Dus de tweede dag is Ronald alleen geweest, want die moest natuurlijk bij de prijsuitreiking van de International Gamers Award zijn die nu voor het eerst naar een Nederlander ging namelijk het spel Day en Night van Valentijn en getekend door Erin, waar de dag tegen de nacht speelt.

Milo: Het was geweldig, maar ik had geen zin om een tweede dag te gaan, want het was erg vermoeiend. Volgend jaar wil ik er misschien wel weer naartoe!

Naar Spiel 2009

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2009

Met dank aan Corrie en Milo voor het verslag en Corrie voor diverse foto's