Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Ducosim spellenbeurs 12-09-2009

Titel (5K) Verslag

Ducosim spellenbeurs, Amersfoort, 12 september 2009

Het was weer tijd voor de Ducosim spellenbeurs in Amersfoort. Hieronder een impressie van de dag.

Voor mij stond het grootste deel van de dag in het teken van de Nederlandse Spellenprijs. Vandaag konden alle spellen uitgeprobeerd worden en vandaag was ook de eerste dag waarop gestemd kon worden. De juryleden waren vandaag aanwezig om de spellen te demonstreren. Ik was mooi op tijd aanwezig, alleen de spellen kwamen iets later. De tafels werden gevuld, de stemcomputer ingeschakeld en de dag kon beginnen. Cities, Krakow, Stenen Tijdperk, Chicago Express, Agricola, Het Achtste Wereldwonder, Dominion, Pandemie, Age of Empires III om de volgorde van de stapel op de foto maar aan te houden.
Voor Pandemie vond ik de eerste twee slachtoffers. Een van de twee dacht dat het spel niet zou bevallen, maar wilde het toch uitproberen. Al snel schoven er nog twee spelers aan. Ze konden snel beginnen met het redden van de wereld. En zie daar, ze slaagden er ook nog in. En nog met veel plezier ook. Het spel was prima bevallen. Ondertussen legde ik ook Cities en Krakow uit. Met deze laatste had ik niet al te veel speelervaring, waardoor de uitleg af en toe wat haperde. Ondertussen was Han bezig met het spel Chicago Express.
Agricola en Dominion waren eigenlijk voor de middag ingepland, maar er was zoveel vraag naar, dat die toch ook maar werden uitgestald. Dominion is snel uitgelegd, maar Agricola vraagt toch wat meer aandacht. Het waren vooral spelers die het spel al hadden, maar de spelregels niet helemaal konden volgen. Dat moet na deze dag toch wel lukken. En verder werden ook Age of Empires III en Stenen Tijdperk gevonden en gespeeld. Alleen rond Het Achtste Wereldwonder bleef het behoorlijk stil. Dat heeft blijkbaar toch niet voldoende uitstraling.
In de middag had ik even gelegenheid voor een rondje over de beurs. Ook dit keer weer veel miniaturen. De beurs was goed bezocht. Ruim 450 bezoekers. Na de bordspellenveilingbeurs de beste beurs tot nu toe op deze locatie.
Raymond (Roll the Dice) legt het spel Tokyo Train uit aan twee teams. De teamleden zitten tegenover elkaar. Tussen hen in liggen 6 Japanse treinpassagiers die volgens een opdrachtkaart in een bepaalde volgorde in de trein moeten zitten. De ene speler van een team mag de namen van de passagiers roepen en handsignalen geven. De andere speler moet de passagiers op de juiste plek leggen. Welk team is als eerste klaar? Wie als eerste zeven keer heeft gewonnen, wint het spel. Uiteraard veranderen in de loop van het spel de namen van de passagiers en de handgebaren. Aaargh!
Valentijn Eekels was aanwezig met Day & Night. Sinds het spel is genomineerd voor de International Gamers Awards is het aantal aanvragen voor spellen flink gestegen. Daar is hij uiteraard zeer content mee. Hij heeft ook een stand bij Spiel in Essen. Aangezien hij nog nooit naar Spiel geweest is, weet hij niet goed wat hij moet verwachten. Hij heeft uiteraard al alle verslagen en fotoberichten gelezen die hij heeft kunnen vinden.
Tegen het einde van de beurs kwam Corné van Moorsel (Cwali) ook nog even aanwaaien. Hij had de drukvellen van zijn nieuwe spel (BasketBoss) bij zich. In het spel moet je een basketballteam managen. Het zag er prima uit. En verder had hij Tricky Trek bij zich. Een spel met porceleinen diertjes als speelstukken. Tijdens Spiel zijn er 300 exemplaren van het spel te koop. De regels zijn simpel en het spel duurt ongeveer een kwartiertje.
Het zat er weer op. De dag was voorbij gevlogen. Veel spellen kunnen uitleggen. Nu maar hopen dat er veel stemmen binnen komen voor de Nederlandse Spellenprijs.

             

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2009