Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen >  Snowgame 2008

Titel (5K) Verslag

Snowgame, La Tania (F), 14-23 maart 2008

Snowgame

Met 26 man/vrouw gingen we op pad (waarvan maar liefst 22 met de bus) naar La Tania in Frankrijk.

Veel files in het begin in Nederland, maar toch waren we 's morgens vroeg al op de plaats van bestemming. We konden echter pas in de middag in onze huisjes. Enkele fanatiekelingen gingen direct al skiŽn, de rest zocht een zonnig terrasje en haalde de spellen uit de koffers.

Twee naast elkaar gelegen huisjes, elk geschikt voor 13 personen. Nou ja, eentje was eigenlijk geschikt voor 10 personen, maar met een beetje passen en meten (en een extra bed), slaagden we er toch in. Het waren voornamelijk 2 persoons kamers, elk met een eigen badkamer. Het "dorpscentrum" lag wat lager.

Gezellig samen aan het ontbijt, terwijl de zon de kamer binnendringt. Afwisselend in de keuken om voor de hele groep te koken. Het kleinste huisje, had trouwens de grootste keuken.

Corrie en Femke namen samen beginners les en ook Erik deed de eerste pasjes op de ski's. Dat viel hem erg zwaar en na een paar dagen hield hij het voor gezien. Dan maar spellen spelen. Enkele meer ervaren skiŽrs namen de eerste zondag een uitgebreide skiles.

Het "fanatieke" huisje ging 's morgens vroeg al op pad en legde lange tochten af. Mooie toppen in de mist, tot diepe afdalingen.

Soms ook even buiten de pistes. Organisator Enrico vermaakt zich zo te zien ook prima.

Natuurlijk werden er in beide huisjes ook spellen gespeeld. Het is niet voor niets Snowgame.

 

En niet alleen bordspellen, maar ook elektronische spellen, zoals de Nintendo DS en de Wii. Vooral tennis en bowlen waren daarbij favoriet. En dat terwijl het buiten toch schitterend weer was, met een soms prachtige blauwe lucht.

Spelmagazijn viel zoals gewoonlijk weer op door een felle oranje outfit. En soms spelen de skiŽrs zelf voor verkeersbord. Hoog op de piste werd regelmatig van een uitgebreide lunch genoten.

De laatste dag was voor sommigen de tijd om een boswandeling te maken door soms wel een halve meter sneeuw. Dat leverde prachtige beelden op. Het betekende echter ook alweer het einde van Snowgame 2008. Gelukkig heeft Enrico alweer plannen voor Snowgame 2009.

Naar Snowgame
Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008