Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellendag Beesd 05-04-2008

Titel (5K) Verslag

Spellendag, Beesd, 5 april 2008

Spellendag Beesd

Ik was deze keer wat later dan gepland, omdat de gym-wedstrijden van Milo wat uitliepen. Toen ik aankwam, werd er dan ook overal al lustig gespeeld. Gelukkig was er een spel net afgelopen en kon er wat uitgekozen worden. Ik stelde Patrick voor om Agricola te gaan spelen en Enrico wilde wel meedoen. Ook Romario had er wel oren naar. Hij had het onlangs voor het eerst gespeeld op de Ducosim spellenbeurs. Voor anderen was het nieuw. Op het laatste moment schoof ook Jeroen H nog aan.

een overzichtje | Jeroen S en Amanda spelen Sint Petersburg

Na mijn uitleg kon het spel beginnen. Het was duidelijk dat de anderen het spel voor het eerst speelden en verrast werden door de mogelijkheden en de beperkingen. Toch wist iedereen zich er prima doorheen te slaan en naar later bleek was het een spannende strijd om de tweede plaats. Daar waren de spelers echter niet mee bezig. Ze probeerden het vooral zo goed mogelijk te doen. Eindstand: Ronald I 30, Enrico 24, Patrick 23, Romario 22, Jeroen H 18. Inmiddels waren ook de nodige andere spelers klaar met hun spel en kon er gewisseld worden. Martijn wilde graag zijn meegebrachte spel De Kathedraal spelen, maar dat was voor maximaal 4 spelers. De keus viel uiteindelijk weer op... Agricola. Martijn, Lies, Esther en Enrico waren de andere spelers. Enrico had het inmiddels een keer gespeeld, maar de anderen hadden een uitleg nodig. Dat liep allemaal voorspoedig en het spel kon beginnen. Het was te merken dat Enrico het al een keer gespeeld had en hij werd een geduchte concurrent. Lies en Esther deden het echter uitstekend en bleven slechts op kleine achterstand. Alleen Martijn had moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Eindstand: Ronald I 29, Enrico 27, Lies 25, Esther 25, Martijn 12.

Voor de Wind

Het was ondertussen tijd geworden om te eten. Samen met Enrico deed ik een bestelling bij de pizzaboer en haalde een uitgebreide maaltijd bij de chinees. Net toen we met de chinese maaltijd binnen kwamen, werden ook de pizza's bezorgd. Ondertussen waren ook Corrie en Sacha aangekomen, zodat ze meteen bij het eten konden aanschuiven. Iedereen liet het zich prima smaken. Maar hoe lekker het ook was, de spellen lonkten en er moest weer gespeeld worden.

Runebound

Ik had Galaxy Trucker meegenomen en Martijn en Lies wilden het wel spelen. Corrie had het al eens gespeeld en wilde graag meedoen. De eerste ruimtereis was min of meer een proef. Fouten tijdens het bouwen van het ruimteschip werden door de vingers gezien. Uiteindelijk was iedereen klaar voor de eerste ervaring. De tweede reis werd al heftiger. De gevaren werden groter, net zoals de schade aan de ruimteschepen. De derde reis moest de ultieme test worden. Martijn had door dat hij de kaarten alvast kon bekijken en hij merkte dat er dit keer weinig gevaren zouden komen en veel planeten. Hij gooide zijn schip dan ook vol met laadruimen en zorgde voor tijddruk door de zandloper snel om te draaien. Ikzelf bouwde er lustig op los en had een prachtig groot ruimteschip, dat van alle gemakken was voorzien. Ik haalde dan ook met gemak de overwinning binnen. Bij Corrie liep het veel slechter en ze werd helemaal aan flarden geschoten. Het zat haar echt niet mee en ze vond het spel dan ook niet veel aan. Dat zal ze niet snel meer spelen. Lies en Martijn vonden het wel erg leuk en origineel. Eindstand: Ronald I 71, Lies 44, Martijn 37, Corrie 22.

Mykerinos

Sandra wilde graag nog een spelletje Agricola doen, maar het was al best laat. Als we een beetje door zouden spelen, moest het kunnen lukken. Corrie zou een kort spelletje spelen, want ze wilde niet al te laat naar huis gaan. Vincent, Bianca en Eric S stonden te trappelen om met Agricola mee te doen. Oei, dat zou toch wel eens een lang spelletje kunnen worden. Iedereen speelde echter in een razendtempo door en binnen één uur (!!!) was het spel al afgelopen. Eindstand: Vincent 32, Ronald I 28, Erik S 25, Sandra 24, Bianca 23. Vincent haalde maar liefst 10 punten met zijn grote aanschaffingen. Ondanks het hoge tempo was er uitstekend gespeeld. Corrie en Sacha waren zelfs nog bezig met hun spel. Niet lang daarna kon er echter worden opgeruimd en de reis naar huis worden aangevangen. Drie keer Agricola gespeeld...

De Kathedraal

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008