Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Verjaardag Seb & Leonie 26-01-2008

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Seb & Leonie, Hoofddorp, 26 januari 2008

Het verjaardagsfeestje van Seb en Leonie

Zoals gewoonlijk werd de verjaardag van Seb en Leonie gevierd met een spellendag. Toen ik aankwam wilden de eerste spelers net met Keythedral beginnen. Ik kon meteen aanschuiven en het spel uitleggen. Af en toe moesten de spelregels er nog even bijkomen. Aangezien iedereen het ooit wel eens gespeeld had, werd het snel weer opgepikt. Het spel beviel iedereen weer erg goed. Aan het einde van het spel ging het nog bijna mis, omdat de volgorde van passen niet goed werd aangehouden en de strategie van Sandra plotseling voor niets bleek. Eindstand: Ronald I 48, Enrico 37, Saskia 33, Leonie 32, Sandra 27. Als Sandra nog wel haar strategie had kunnen uitvoeren was ze waarschijnlijk tweede geworden. Iedereen vond het toch weer een geslaagd spel, dat eigenlijk te weinig op tafel komt.

Ronald I, Richard en Jeroen bij RoboRally

Corrie was ondertussen onderweg naar het station waar ik haar oppikte. Dat scheelde weer een hoop busreizen. Jeroen had wel zin in een spelletje RoboRally en Edwin schoof ook aan. Richard werd overgehaald om mee te doen. Hij pikte het spel snel op, maar af en toe moest er even een oogje worden dichtgeknepen. Dat was in mijn nadeel, want de robot van Richard die van de ondergang in een put werd gered, veroorzaakte een hoop schade bij mij. Edwin moest zijn koppositie opgeven, omdat hij naar huis moest. Jeroen wist vervolgens eenvoudig te winnen.

Seb en Leonie kijken naar alle nieuwe aanwinsten

Seb en Leonie werden ondertussen verwend met veel spellen, waaronder Agricola en na heel lang zoeken een van de laatste exemplaren van De Kathedraal. Daarnaast nog een hoop tweedehands spellen die ze allemaal niet bleken te hebben en die direct op tafel kwamen. De rest van de avond speelde ik vooral korte eenvoudige spellen, waar je toch veel lol mee kunt hebben. Egelrace. Eindstand: Ronald I 3, Simone/Rutger/Esther 2, Jeroen 1. Alles im Eimer. Eindstand: Jeroen 3, Simone 0, Ronald I 0. De Pedaalridders. Eindstand: Jeroen 0, Ronald I -6, Simone -9, Willem -10. En nogmaals De Pedaalridders. Eindstand: Ronald I 0, Jeroen -6, Simone -6, Willem -14.

Santiago

Tijd voor een hapje eten bij koning Foodie. Jeroen wist zich het beste in te houden met het schransen en won ruim. Eindstand: Jeroen 66, Ronald I 59, Simone 51, Willem 50. Willem dacht met 50 een prachtige score te hebben, maar alle anderen bleken tot zijn teleurstelling meer te hebben. Tot slot nog een spelletje Biggenrace. Seb en Leonie bleken een versie met verkeerd gekleurde biggen te hebben, dus het werd een beetje behelpen. Jeroen, Simone en Willem kenden het spelletje niet. Vooral Jeroen bleek na afloop erg gecharmeerd van dit spelletje, waarschijnlijk door zijn overwinning. Maar ook Simone bleek er aanleg voor te hebben. Eindstand: Jeroen 16, Simone 12, Ronald I 6, Willem 6.

even uitblazen

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008