Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Uitreiking International Gamers Awards 2007

Titel (5K) Verslag

Spiel 2007, Essen, 19 oktober 2007

Uitreiking van de International Gamers Awards

Tijdens Spiel 2007 zijn de International Gamers Awards uitgereikt. Zoals altijd gebeurde dat bij de stand van de winnaar van de Multi-Player titel. Aangezien de doorgang voor de stand van Czech Board Games wat te smal was, werd uitgeweken naar een gangetje in de buurt. Voorzitter Greg Schloesser hield een korte toespraak, zoals gewoonlijk met een Duitse introductie, die vrijwel niemand kan volgen. De rest is vervolgens in het Engels. En zoals elk jaar werd ook nu beloofd om volgend jaar een microfoon te hebben.

Greg Schloesser keurig in pak; Mik Svellov houdt de prijzen vast

Als eerste werd de winnaar van de Multi-Player titel gehuldigd: Czech Board Games met ontwerper Vlaada Chvatil voor het spel Through the Ages. De tweede editie van Through the Ages zou beschikbaar zijn tijdens Spiel, maar dat was uiteindelijk helaas niet het geval. Er waren nog 40 exemplaren van de oude editie. Je kon je inschrijven als je deze wilde kopen en op zaterdag werden de "gelukkigen" daaruit geloot.

Links ontwerper Vlaada Chvatil

De laatste exemplaren van de eerste editie van Through the Ages | De gewonnen prijs

Daarna werd de winnaar van de Two-Player titel gehuldigd: Hurrican Games met ontwerpers Bruno Cathala en Ludovic Maublanc voor het spel Mr.Jack. Op de beurs was inmiddels ook de uitbreiding van Mr.Jack te koop. Pas op zaterdag werd echter een nieuwe set kaarten aangeleverd. Dit keer met ronde hoeken. In de uitbreiding zaten namelijk kaarten met rechte hoeken. Let goed op welke editie van het basisspel je hebt, voordat je een setje kaarten wegdoet.

Yves Menu (Hurrican Games) en de auteurs Ludovic Maublanc en Bruno Cathala. Op de achtergrond tekenaar Pierre Lechevalier

Bruno Cathala toont trots zijn prijs

Ook werden nog de juryleden voorgesteld die aanwezig waren op de beurs. Voornamelijk de Europese juryleden natuurlijk. Ongeveer de helft van de jury was aanwezig.

Naar Spiel 2007

Naar International Gamers Awards

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Corrie voor de foto's