Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > De eerste Spiel van Corrie

Titel (5K) Verslag

Spiel 2007, Essen, 17-21 oktober 2007

 

Mijn eerste Spiel

Toen Ronald vroeg of ik 5 dagen met hem mee wilde naar een spellenbeurs in Duitsland, dacht ik: “Wat moet ik 5 dagen op een dergelijke beurs doen?”. Welke gek gaat er nou 5 dagen op een beurs rondlopen en noemt dat vakantie. Ik vind de huishoudbeurs 1 middag al vreselijk, maar het leek me wel leuk om met hem weg te gaan. Met de anderen die mee gingen kon ik ook goed overweg. Omdat mijn kinderen die week toch bij hun vader waren, dacht ik: “Nou vooruit, dan is het misschien eens maar nooit meer, maar dan heb ik het in ieder geval een keer gezien en weet ik waar Ronald en de anderen het over hebben”. Ik neem wel een goed boek mee voor als het me te veel wordt, dan kan ik me altijd nog terugtrekken en lekker gaan zitten lezen.


Spiel '07 Neuheitenschau

Nu wilde de domme pech dat ik griep kreeg voor vertrek en ik ging dus halfbakken mee en ben dan ook de eerste dag na de persconferentie en de Neuheitenschau mijn bed weer in gedoken. Ik vond het erg leuk om te zien, vooral toen voor de pers alle nieuwe spellen werden geïntroduceerd en ik heb veel foto’s genomen voor de website.

Donderdag ben ik, nadat ik tot 1 uur geslapen heb, met de trein naar de Messe gegaan. Dat kostte nog de nodige moeite, omdat ik belabberd Duits praat en uit het apparaat alleen reisadviezen kwamen en geen treinkaartjes. Maar daardoor wist ik wel welke trein en metro ik moest hebben. Uiteindelijk ben ik door iemand geholpen en kon ik met een geldig kaartje de trein in. Bij de metro liep ik een Duitse jongen tegen het lijf, die ook naar Spiel ging en gezamenlijk gingen we verder. Daardoor vond ik nu alle aansluitingen wel. Bij Spiel de anderen gesms't dat ik bij Corné zijn stand stond. ’s Middags nog het een en ander gezien en gespeeld. ’s Avonds hadden we een etentje met spellenuitgever University Games en nadat zij het restaurant ook gevonden hadden, hebben we geweldig lekker gegeten en was het erg gezellig. En tot slot hebben Sandra, Johan en ik in het restaurant aan tafel nog een aantal potentiële spellen gespeeld.


lekker Italiaans met een spelletje

Vrijdag de hele dag mee naar de beurs. Ik was nog wel erg moe, maar de paracetamol hield me op de been. We hebben van alles gespeeld en ik heb ook een tijd met Sandra op het fantasy-gedeelte rondgelopen. Verder heb ik nog een kitscherig schilderijtje met hokjes en spiegeltjes en beestjes gemaakt samen met Bianca en Sandra. Op een of andere manier vloog de dag voorbij. ’s Avonds met zijn allen uit eten. Dat was erg gezellig en daarna in ons huisje hebben een aantal nog Kingsburg gespeeld en ik heb met Vincent en Rogier WortMauMau gespeeld, maar eigenlijk was iedereen wel erg moe. Ik ook, maar omdat ik in de woonkamer sliep met Ronald konden we toch pas als laatste naar bed, dus dan kun je net zo goed nog een spelletje doen.


heerlijk ontbijtje

Zaterdag hadden we veel plannen wat we nog wilden doen. Ronald, Sandra en Enrico wilden Darjeeling, Container en Robotics spelen en dat is deels gelukt. Bij Container was het te druk. En ik wilde Burg Appenzell doen en dat heb ik uiteindelijk met Ronald nog gedaan. We hebben alvast veel cadeautjes voor de komende verjaardagen gekocht en voor Sinterklaas. Ook nog naar de prijsuitreiking van de internationale spellenprijs en de EK bordspellen, die uitliep omdat de buitenlanders 1 uur langer over een bepaald bordspel deden dan de Nederlanders deden bij het NK. Daarom gingen we later eten in een leuk Italiaans restaurantje. Sandra en ik kwamen er achter dat 1 fles wijn goedkoper was dan 2 glazen, dus hebben we samen een fles leeg gedronken. Ik werd steeds meliger en toen we in het huisje met Rob, Det, Sandra, Enrico en Ronald Robotics deden, had ik het idee dat ik maar wat deed en was flink aangeschoten, maar won het spel wel. Zou je met de EK mee mogen doen als je een fles Lambrusco naast je hebt staan?


een gezellig spelletje Robotics

Zondag wel vroeg op gestaan en opgeruimd met zijn allen. Daarna in het dorpje bij de bakker ontbeten, dat kon blijkbaar op zondag. Toen bleek dat Ronald naar huis wilde en niet meer nog een aantal uren naar de beurs, wat ik wel verwacht had en ik had nog wel willen gaan ook. Nou moe? Hoe is het mogelijk, dat was het laatste wat ik van mij zelf verwachtte en sterker nog, ik heb bijna niets gelezen in dat boek wat ik mee had, zo druk heb ik het gehad met rondkijken, fotograferen en spelen. Misschien volgend jaar weer? Wie weet? Begin van de middag waren we weer thuis. Even bijkomen en wat eten. Daarna opruimen om de kinderen weer te ontvangen. Toch maar goed dat we wat eerder naar huis waren gegaan. We hadden de kinderen natuurlijk erg veel te vertellen van de afgelopen week. En natuurlijk kregen ze ieder een spel.

Corrie
 

Naar Spiel 2007

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina