Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > De Spielzondag van Sandra en Enrico

Titel (5K) Verslag

De Spielzondag van Sandra en Enrico, Essen, 21 oktober 2007

 

De laatste dag van Spiel alweer en dus moesten we eerst ons appartement ontruimen. Een behoorlijke inspanning aangezien de ‘oogst’ van de afgelopen dagen eerst 4 etages naar beneden gebracht moest worden.


een deel van de buit bestond uit dit vrolijke servies...

Daarna gingen Sandra en Enrico snel naar de Messe, waar we net na 10 uur aankwamen. Ronald was er voor het eerst in jaren niet meer bij op zondag, omdat Corries kinderen in de loop van de middag ook thuis zouden komen van hun vakantie. Eenmaal binnen viel onze mond bijna open van verbazing. Waar we voorgaande jaren moesten dringen om ergens bij te komen, waren er nu nog veel tafels leeg. We wilden graag Container spelen en de 4 tafels in de stand bleken nog allemaal leeg! Dat duurde natuurlijk niet lang en we kregen gezelschap van 2 Duitse en een Nederlandse jongen. De speluitleg werd gedaan door een Vlaamse jongen in het Engels: hoezo internationaal…? Het spel ziet er prima uit en ook het spelverloop is origineel. Je kunt goederen produceren met de fabrieken die je hebt. Deze goederen kunnen door andere spelers gekocht worden, die deze op hun beurt aanbieden in hun eigen haven (uiteraard tegen een hogere prijs). Vervolgens kunnen de spelers met hun schip naar deze haven gaan en de goederen kopen en verschepen naar het centrale eiland. Hier kan iedereen een bod op de goederen uitbrengen. De verkoper heeft de keuze: het bod accepteren waardoor de opbrengst door de bank verdubbeld wordt of de goederen zelf houden door het bedrag van het hoogste bod aan de bank te betalen. De goederen worden in het gebied van de koper opgeslagen. Aan het einde van het spel leveren deze punten op, waarbij de soort waarvan je de meeste bezit niets oplevert. Het aantal punten dat je voor de overige goederen krijgt verschilt per speler. Je hebt hiervoor aan het begin van het spel een kaartje gehad. We bleken allemaal nogal moeite te hebben met de beperkte hoeveelheid geld die je in het spel hebt. Gelukkig kun je ook een lening afsluiten en de meeste spelers hadden deze dan ook hard nodig. Sandra had al snel in de gaten dat ze zeker niet voor de overwinning mee kon strijden en ging dan ook over op de ‘uitprobeerstrategie’. Veel punten had ze aan het einde van het spel niet, maar ze eindigde gelukkig wel positief. De scores bleken uiteindelijk allemaal laag, want zelfs de winnaar had slechts 37 punten. Dit in schril contrast met de ruim 100 punten die in andere partijen werden gescoord. Hoewel we het zeker geen slecht spel vonden, viel het ons toch wat tegen. Misschien kwam dit ook doordat we nogal hooggespannen verwachtingen hadden door de enthousiaste reacties die we van anderen hadden gehoord.


Container

Daarna was het voor Enrico tijd om naar de Cwali-stand te gaan. Om 12 uur begon daar het WK Streetsoccer. Het aantal aanmeldingen viel wat tegen, het niveau van de partijen echter niet. Bovendien waren de spelers enthousiast en dit sloeg over naar het publiek en de degenen die elders in de Cwali-stand Gypsy-King uitprobeerden: bij een doelpunt werd er steevast uitbundig ‘goaaaaaallll’of ‘Tooooooorrrr’ geroepen waarop spontaan geapplaudisseerd werd. De spelers bleken goed aan elkaar gewaagd. In de ene halve finale speelden Simon en Wout tegen elkaar. Wout nam al snel een 2-0 voorsprong en leek op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Simon gaf echter niet op en op 2/3e van de partij was het weer gelijk. Toch leverde een eindsprint van Wout hem uiteindelijk de overwinning op: 3-2. De andere halve finale ging tussen Enrico en Maaike. Hoewel Maaike niet veel ervaring had met Streetsoccer ging de partij behoorlijk gelijk op, mede door de vele lage worpen. Pas in de 17e beurt werd de eerste 6 gegooid! De ervaring van Enrico gaf uiteindelijk de doorslag: hij bleef geduldig proberen de posities goed te houden en in de 19e beurt leverde dit een doelpunt op. Uiteindelijk scoorde hij ook voor de 2e keer en kwam de 2-0 eindstand op het bord. De finale ging zodoende tussen Wout en Enrico en dit werd een echte thriller. Wout kwam al in de eerste beurt op voorsprong, maar Enrico kwam in de 10e beurt langszij. Daarna kon het alle kanten op gaan. De positie van Enrico was niet geweldig en Wout kon hiervan profiteren: 2-1. Op dit moment (de 17e beurt) had de beslissing kunnen vallen: Als Enrico slecht had uitgeschoten, zou zeker de 3-1 gevallen zijn. Dit gebeurde echter niet en 2 beurten verder scoorde Enrico 2-2. Beide spelers gingen op jacht naar de overwinning en Wout leek deze binnen te gaan halen toen hij 4 minuten voor tijd 3-2 scoorde. Enrico kon bij de uittrap de bal echter bij een vrijstaande speler krijgen en in de volgende beurt met een hoge worp wederom gelijk maken. Hoewel beiden nog wel aandrongen, bleek een sudden-deathverlenging noodzakelijk. Wout legde de druk aanvankelijk op het doel van Enrico, maar deze kon de aanval pareren. De beslissing viel na een iets te lage worp van Wout en vervolgens een 6 van Enrico waarmee hij de bal in het lege doel kon schuiven: 4-3 en na het Nederlands kampioenschap in 2004 is nu ook deze titel en de daarbij behorende trofee voor Enrico.


uitgever Corné en wereldkampioen Enrico

Tijdens het Streetsoccer-toernooi was Sandra intussen in de rij gaan staan bij John Kovalic: de tekenaar van (onder andere) Munchkin en Dorktower. Ze was om iets voor 12 aanwezig, terwijl de signeersessie om 1 uur zou beginnen. Maar ze was niets te vroeg: zelf stond ze al op de 5e plaats in de rij, meteen achter Bianca en Vincent. Het wachten bleek heel gezellig, verschillende mensen lieten hun Munchkinverzameling zien en ook promo-kaartjes werden onderling weggegeven. Toen John tegen 1 uur aankwam was het feest compleet. Zoals altijd nam hij weer tijd om met zijn fans even te praten in plaats van alleen maar signeren. Vervolgens spraken we met Enrico af in het restaurant: tijd om met elkaar te lunchen.


John Kovalic

Daarna werden er foto’s gemaakt van de toppers van Spiel. Ook moesten er nog een paar spellen worden gekocht voor Saskia. Bij de stand van 2F bleek dat er voor Filou iets te lang gewacht was: dit luchtige kaartspelletje over katten bleek uitverkocht te zijn. Daarna nog een ‘afscheidstoernee’ over de beurs om nog wat mooie plaatjes te schieten. Om 4 uur zat ook voor Sandra en Enrico Spiel 2007 er op. Op naar Spiel 2008! Dan is de beurs overigens een weekje later: van 23 tot en met 26 oktober.

 

Naar Spiel 2007

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor de tekst en de foto's