Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenpret 22-09-2007

Titel (5K) Verslag

Spellenpret, Sassenheim, 22 september 2007

Deze spellenpret stond in het teken van de verjaardag van Lody. Uiteraard kreeg hij weer de nodige spellen. Hij nam ze maar al te graag van Sandra in ontvangst.

Lody en zijn cadeautjes

Vanaf 12.00u waren we welkom. Toen we (Ellen, Corrie en ik) zo tegen kwart over één aankwamen, werd er al aan diverse tafels gespeeld. Omdat Ellen niet al te lang de tijd had, stelde ik voor om Zooloretto te gaan spelen. Corrie en Caroline wilden wel meedoen. Toen we net begonnen waren, kwam Saskia nog binnen en wilde wel graag meedoen. Ze kreeg net zoveel tegels van de stapel, als iedere andere speler inmiddels had en de apart gelegde dieren werden aan het spel toegevoegd. Er werd flink gepest waar dat kon en dat was te merken aan de eindscores. Zo laag had ik ze nog nooit eerder gezien. Eindstand: Caroline 22, Saskia 21, Ellen 9, Ronald I 8, Corrie 3. Voor Ellen was het helaas alweer de hoogste tijd om naar haar volgende afspraak te gaan. Hopelijk heeft ze de volgende keer meer tijd.

Zooloretto

Saskia stelde voor om Portobello Market te gaan spelen. Caroline kende het nog niet, maar het was snel uitgelegd. Het spel verliep anders dan de eerdere partijen en er werd dan ook flink met de bobbie gesprongen. Caroline raakte steeds verder achter en maakte het spel voortijdig uit. De zwarte hooggeplaatste bezoeker kwam niet in het spel, waardoor Corrie haar voorsprong in winst kon omzetten. Eindstand: Corrie 77, Ronald I 72, Saskia 40, Caroline 36.

Het was tijd om te splitsen. Corrie ging met Sandra, Bianca H en Vincent een avontuur van Betrayal at House on the Hill spelen. Ze werden verkleind door een gemene professor en wisten met een speelgoedvliegtuigje te ontsnappen aan de huiskat.

Corrie en Sandra | Walhalla

Lody wilde heel graag Walhalla spelen en Caroline kon het wel uitleggen, dacht hij... Er moest echter erg veel opgezocht worden en de aandacht van de spelers was daardoor op een laag pitje geraakt. Maar toch werd er aan het spel begonnen en uiteindelijk bleek het ook nog wel de moeite waard, maar het liet geen superindruk achter. Met Vikingschepen bestormen de spelers diverse fjorden en gaan daar aan land. Elk soort land heeft zijn eigen manier om punten op te leveren. Als er al een speler op het desbetreffende landstuk staat, komt het tot een gevecht. De verdediger bepaalt of hij wint of verliest. Dat klinkt raar, maar het heeft gevolgen voor de plaatsen in het Walhalla, waar de gesneuvelde figuren naartoe gaan. Niet alleen tijdens het spel heb je veel aan je strijders in het Walhalla, aan het eind van het spel leveren ze ook nog eens veel punten op. Eindstand: Ronald I 74, Saskia 60, Enrico 60, Lody 51.

Terra Nova

Voor het eten nog even een snel spelletje Terra Nova met Saskia gespeeld. Nou snel, er moest af en toe toch flink nagedacht worden. Saskia kende het nog niet, maar was aangenaam te spreken over deze hersenkraker. Eindstand: Ronald I 126, Saskia 99. Je hoort eigenlijk veel te weinig van dit spelletje. Daarna was het tijd voor chinees en pizza. Er werd weer heerlijk gesmuld.

Wikinger

Voordat we naar huis gingen wilde Corrie nog wel een spelletje Wikinger meespelen. Sandra wilde het graag leren en Rutger had er ook wel oren naar. De aandacht bij het uitleggen was niet altijd aanwezig, waardoor het wat langer duurde dan normaal en ook niet iedereen alle regels had meegekregen. Tijdens het spel liep Rutger zoals verwacht weer regelmatig te klagen, maar nu was het zelfs soms terecht. Hij vond het spel dan ook niet echt geweldig en wil het eerst nogmaals spelen, voordat hij zijn oordeel velt. Lody had het deze dag ook al gespeeld en hij had zijn mening in positieve zin bijgesteld. Ik won doordat ik veel bonuspunten met mijn vissers kon vergaren. Eindstand: Ronald I 35, Corrie 32, Sandra 26, Rutger 25.

Het was helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Een gezellige dag was weer voorbij gevlogen.

Sandra neemt er nog maar eens een koekje bij

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007