Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Ducosim spellenbeurs 01-09-2007

Titel (5K) Verslag

Ducosim spellenbeurs, Utrecht, 1 september 2007

Zie ook Ducosim.

de Nederlandse spellenprijs

Voor mij stond deze beurs in het teken van de Nederlandse spellenprijs. Om 9.30u was ik aanwezig om de genomineerde spellen uit te stallen. We hadden 4 tafels ter beschikking om spellen te demonstreren. Aangezien Hodin er vlak naast zat met Shogun en Mr. Jack, konden we deze voorlopig even laten schieten. De Vorsten van Florence, Factory Fun, de Kathedraal en Taj Mahal kwamen als eerste op tafel. Niet lang daarna kwamen de eerste spelers voor Factory Fun. Erwin ontfermde zich over De Vorsten van Florence en de stand zelf. Toen Factory Fun goed op gang was, kon ik even inspringen bij De Vorsten van Florence om wat tips te geven en regels toe te lichten. De spelers van Factory Fun schoven door naar De Kathedraal. Daar bleef ik twee rondes bij, totdat er hulp nodig was bij Taj Mahal. Het was even graven in mijn geheugen, maar daarna verliep ook deze uitleg prima. Tussendoor ook nog even Pompen of Verzuipen uitgelegd. Rond 13.00u werden Erwin en ik afgelost door Peter-Hein en Han. Later viel ik nog wel even in om Taj Mahal nogmaals uit te leggen. Voor Thurn und Taxis en Arkadia konden liefhebbers elders terecht. Vooral Shogun viel goed bij diverse spelers, want het was snel uitverkocht bij de aanwezige winkels. Diverse genomineerde spellen waren helaas nergens te koop. Een gemiste kans.

Im Jahr des Drachen (Alea)

Spelgroep Phoenix had de wereldprimeur van het spel Im Jahr des Drachen. Helaas heb ik daar niet veel van meegekregen. Op de komende bijeenkomsten van Phoenix en hun spellendag van 15 september is er weer een mogelijkheid het spel te proberen. Op de website van Phoenix kun je ook T-shirts bestellen met het mooie logo. Ze hadden ook een grappig spelletje meegenomen, waarmee in 2 dimensies 3 dimensionale kisten moesten worden gebouwd. Het bleek best lastig te zijn, maar toch kwamen vele spelers er weer voor terug.

Cubus | Bring & Buy stand

De Bring & Buy stand van Ducosim had het weer druk. Er werden veel spellen ingeleverd en het grootste deel werd ook weer verkocht. Altijd de moeite waard om weer te gaan kijken en een goede manier om je oude spellen een nieuw tehuis te geven.

Voor de Wind (Phalanx)

999Games demonstreerde De Kathedraal, Thurn und Taxis en Hippe Kippen. Van Phalanx waren de nieuwe spellen Chicago Poker en Voor de Wind aanwezig. PS-Games heb ik niet echt gezien, hoewel er wel Wings of War werd gespeeld. Bij Fantasy Encounter kon je de prachtige nieuwe miniaturen voor dit spel kopen. The Gamemaster demonstreerde Rotterdam, Skyline en Section X. Bij Rotterdam werd een nieuwe variant gedemonstreerd. De goederenkaarten liggen voortaan op een open stapel in de haven. Je weet nu welk goed je gaat krijgen. Als een leeg of een verkeerd schip in de haven aankomt, gaat de goederenkaart onderop de stapel. QWG en University Games waren helaas niet aanwezig.

In de andere zaal dit keer heel veel miniaturen, maar ook twee prachtige Mah Jong tafels. Ook werd het spel Khet gedemonstreerd. Op het spelbord verplaatsen spelers spiegels en na hun beurt activeren ze een laser. Als daarmee een stuk van de tegenstander aan de achterkant wordt geraakt, wordt het geslagen. Het doel is om de farao van de tegenstander met de laserstraal te raken. De spiegels kunnen verplaatst worden of een kwartslag gedraaid worden. Ook waren er weer diverse ontwerpers die een spel hadden ontworpen voor de Ducosim ontwerpwedstrijd. Zo ook de ontwerpster van Section X. Zij heeft twee ontwerpen ingeleverd. Een spel waarin op vissen wordt gejaagd en een abstract spel met draaiende ringen, waarbij pionnen op een rij gekregen moeten worden. Het plaatsen van de pionnen wordt gestuurd door dobbelstenen, het draaien van de ringen door kaarten.

miniaturen in gevecht

Weer een prima geslaagde beurs wat mij betreft. Tussendoor even naar de Blokker 3-daagse en de boekenmarkt geweest. Daardoor ben ik zelf niet aan spelen toegekomen. Volgende keer beter.

prototypes van CCS Games

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007