Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenpret 07-07-2007

Titel (5K) Verslag

Spellenpret, Sassenheim, 7 juli 2007

Een onverwachts ingeplande Spellenpret. De aanvangstijd was wat later dan normaal: 13.00u i.p.v. 11.00u. Toch kwamen Corrie en ik i.v.m. een begrafenis nog later. Er kwam meteen een tafel vrij en Michiel wilde wel graag Portobello Market leren. Sonja en Corrie maakten het geheel compleet. In het begin was het even aftasten wat de handigste strategie zou zijn. Ik nam als eerste een voorsprong door een wijk te claimen, maar al snel werd ik door Corrie ingehaald. Nu zagen Michiel en Sonja de mogelijkheden ook en de strijd om de beste posities ontstond. Corrie liep verder uit en even leek het op een grote overwinning uit te lopen. Maar ineens kwamen er nog diverse bezoekers naar de markt en ook de grote baas kwam een kijkje nemen. Nu ontstond er een mogelijkheid om veel punten te scoren. Michiel maakte een grote sprong en ook Sonja scoorde er lustig op los. Ik had vlak daarvoor een verkeerde planning gevolgd en kon in mijn laatste beurt nog maar één kraampje plaatsen. Dat kostte me de tweede plaats. Eindstand: Corrie 124, Michiel 118, Sonja 111, Ronald I 107.

Risk Express

Michiel stelde voor om Yspahan te gaan spelen. Hij had het zelf eenmaal gedaan en Sonja kende het helemaal nog niet. Corrie had het ook slechts eenmaal gespeeld. Ik verzorgde de uitleg. Nu nam ik als eerste een voorsprong. Ik was met een beetje geluk aan heel veel kamelen gekomen en bouwde er lustig op los. Zo verdiende ik bonuspunten voor de gebouwen en kon ik veel goederen in de wijken leveren. Michiel had echter over de karavaan strategie gelezen en besloot deze uit te proberen. Lange tijd leek het niet van de grond te komen, maar hij hield stug vol. En toen begon het langzaam te lopen. Omdat de anderen vrijwel niets met de karavaan deden, bleef hij uiteindelijk op 2 punten van mij steken. Een volgende keer zal het vast beter gaan. Eindstand: Ronald I 74, Michiel 72, Sonja 59, Corrie 43.

Can't Stop

Enrico was bezig met het uitleggen van Street Illegal, de Amerikaanse uitvoering van Fette Autos. Op een door 8 kaarten weergegeven route racen de spelers met hun auto. Drie speelkaarten geven de huidige snelheid van elke auto aan. Op elk deel van de route wordt één van de kaarten van de snelheid vervangen door een kaart van de stapel. Daarna kunnen de spelers nog één kaart aanpassen vanuit hun hand. Als de snelheid hoger is dan de huidige snelheidslimiet, moeten ze boete betalen. Vervolgens kunnen ze proberen de voorganger in te halen. Daarbij kunnen fiches worden gebruikt om de snelheid tijdelijk te verhogen. Er werd even vergeten dat de snelheid na elke inhaalmanoeuvre verlaagd moet worden en dat bij elke nieuwe inhaalmanoeuvre de snelheidslimiet opnieuw gecontroleerd moet worden. Daardoor kon Jeroen vd V met een flinke inhaalmanoeuvre bij de koplopers Enrico en mij komen. De tussenliggende neutrale rijders waren geen probleem voor hem. Ward bungelde ergens achteraan en het lukte hem maar niet om daar wat aan te veranderen. Het bleek uiteindelijk nog best een leuk kaartspelletje met toch wel een behoorlijke geluksfactor.

Jenseits von Theben

Op dat moment verschenen de dames (Caroline, Lotte en Corrie) met de chinese maaltijd. Een groot deel van de aanwezigen liet het zich prima smaken. De pizza-eters moesten nog even wachten. Na het eten hadden we nog wel even tijd voor het kaartspel Succesvol Slecht Zijn. Een beetje een Munchkin-achtig spelletje, waarbij je als eerste 4 van de 5 soorten voorleg-kaarten voor je op tafel moet zien te krijgen. Door middel van het uitspelen van soms heel aparte afleg-kaarten kun je jezelf helpen en anderen dwarszitten. Omdat bijna niemand van de zes spelers het eerder had gespeeld, ging veel tijd verloren met het lezen van alle kaarten. Daarna kwam het spel enigszins op gang. Sonja ging het beste, op de voet gevolgd door Sandra. Beiden kwamen in de buurt van de overwinning, maar werden nog op tijd dwarsgezeten. Romario en Ward kregen veel te verduren, voornamelijk van Corrie. Ik verloor veel tijd doordat ik door Sandra "op het toilet" werd gezet. Daardoor had ik gelukkig geen last van enkele afleg-kaarten. Uiteindelijk besloten we het spel af te breken, want we moesten nog naar een verjaardagsfeestje. Sonja was ook niet echt enthousiast over het spel. Voor de juiste doelgroep is het echter een geslaagd spel.

Zooloretto

Een korte Spellenpret voor mij deze keer, maar toch weer lekker gespeeld.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007