Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Bezoek Jumbo 01-03-2007

Titel (5K) Verslag

Bezoek Jumbo, Amsterdam, 1 maart 2007

Spelmagazijn was uitgenodigd bij Jumbo en uiteraard namen Ronald I en Sandra deze uitnodiging graag aan.

een  vrolijke olifant voor de deur

Dit was de eerste keer dat het pand in Zaandam werd bezocht. Voor de deur van de voormalige Koekfabriek staat een vrolijke olifant. Bij binnenkomst was er niet echt een ontvangst balie. In een grote hal zaten aan diverse bureaus mensen te werken. Uiteindelijk was er iemand die de ontvangst deed. Na een korte rondleiding over de diverse verdiepingen konden de nieuwe spellen voor komende jaar worden bekeken.

de voormalige koekfabriek nog in de steigers

Er was weer een nieuwe catalogus met nieuwe en oude spellen.

De catalogus is helemaal in de nieuwe stijl van Jumbo. De hoofdstuktitels zijn geschreven in een speciaal ontworpen "handgeschreven" lettertype. Tevens is het logo aangepast. Het rode olifantje is uit zijn kader ontsnapt. Bij Nieuwe Aanwinsten in Spelmagazijn kun je al enkele afbeeldingen van de nieuwe spellen zien.

De "Ik leer" serie bestaat inmiddels 10 jaar en uiteraard is er weer een nieuwe aanwinst voor de serie: Ik leer alles over dieren. De uitgave "Ik leer lezen" is geheel vernieuwd. Ook de Electro serie heeft weer nieuwe aanwinsten: Electro Beesten Blokken voor kinderen vanaf 3 jaar en Electro Pocket voor kinderen vanaf 4 jaar. Met deze laatste leren de kinderen omgaan met een palmtop computer.

Een nieuw concept is de 4Fun Tower. Er worden er voorlopig twee uitgegeven met mogelijk een vervolg. De 4Fun Tower bestaan uit 4 gestapelde bakjes met in elk van de bakjes iets leuks, zoals bijvoorbeeld een puzzel, een geheugenspel, een verhalenboekje en speelfiguren. De thema's van de eerste twee torens zijn Disney Princess en Het lelijke jonge eendje.

Het belangrijkste nieuws betrof Stratego Fortress. Een nieuwe Stratego variant. Er kon slechts een prototype worden bekeken. Beide spelers krijgen een fort van 3 verdiepingen. De onderste verdieping is 4 bij 4 velden, de middelste 3 bij 3 en de bovenste 2 bij 2. Beide spelers bouwen met muren, trappen en valkuilen een doolhof in hun fort. Daarnaast worden er verdedigers opgesteld, gifbekers en een vlag. Om beurten mogen de spelers een van hun aanvallers naar binnen sturen en proberen de vlag te vinden. Als je tegen een muur loopt, is je beurt voorbij. Je zult regelmatig moeten wisselen met de stukken die je naar binnen stuurt, omdat bepaalde stukken eerst hindernissen moeten uitschakelen, voordat andere stukken er weer langs kunnen. Het idee lijkt een beetje op het aloude Uitweg, gecombineerd met de eigenschappen van Stratego.

Jumbo heeft ook het bekende koffertjesspel als bordspel uitgebracht. Deze versie heet nog Miljoenenjacht, maar de komende editie zal net als het televisieprogramma Deal or No Deal gaan heten. Het spel richt zich voornamelijk op het televisiekijkende publiek.

Tot slot was er nog goed nieuws voor de liefhebbers van Black Box. Er komt eindelijk een nieuwe editie: True Colours. In dit geval wordt het een DVD spel. Het spel zal net als bij Kleur Bekennen, maar één box hebben. De vragen worden aan de hand van een situatiefimpje op de DVD gesteld, maar je kunt het spel ook spelen zonder de DVD.

uiteraard moesten Sandra en Ronald I even poseren bij de olifant

Na afloop van het bezoek bij Jumbo, brachten Ronald I en Sandra nog een bezoekje aan Madame Tussaud in Amsterdam. De volgende beelden mochten dan ook niet ontbreken.

wat een klein mannetje, die Armstrong | Sandra en Bono | van wie is de mysterieuze glimlach?

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007