Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Eurospel - Eurospoor

Titel (5K) Verslag

Eurospoor - Eurospel, Utrecht, 17-19 november 2000

 

Eurospoor is een modeltreinenbeurs. Vanaf 2000 wordt deze beurs gecombineerd met Eurospel, een speelgoedbeurs. Deze gecombineerde beurs wordt georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Uiteraard komen kaart- en bordspellen ook aan bod op Eurospel.

Eurospel zou de grootste speelgoedbeurs van Nederland zijn. Dat viel me behoorlijk tegen. Niet alleen op bordspellengebied, maar ook op het gebied van al het andere speelgoed ontbraken veel aanbieders. Van de grote bordspellenuitgevers was alleen Goliath aanwezig. In de stand kon je Rolit, Topminos, Rummikub, OnLine, Triominos en 'n Vat vol Vliegen uitproberen. Er waren voldoende tafels en grote demonstratiemodellen aanwezig, alsmede voldoende spelleidsters. Verder was MaxiMillennium er voor de promotie van Euromille en er was een nieuw woordspel Wordlink genaamd. Tot slot was ook Ducosim er is samenwerking met TMG met een spellenterras.

(17K)

Euromille in een grote versie

De Eurospoor treinenbeurs was een stuk groter en voor de treinenliefhebbers zeker de moeite waard. Het is een mooi gezicht om allerlei verschillende treinenbanen te bekijken.

(27K)

een van de vele treinenstands

Een groot deel van mijn tijd bracht ik door bij Ducosim en tussendoor assisteerde ik bij Euromille. Rond het middaguur kwam het Jeugdjournaal daar langs om opnames te maken, die 's avonds op televisie te zien waren. Bij Ducosim stonden diverse tafels, maar het waren maar weinig mensen die om te spelen kwamen. De meeste tijd speelde de standbemanning dus zelf. En als je eenmaal aan het spelen bent, blijven de mensen ook eerder staan. Stephenson's Rocket trok (uiteraard) de meeste aandacht, maar niemand van de Ducosim bemanning kon het spel uitleggen. Verder kregen Elfenland, De Veilingmeesters van Amsterdam en Jakkiebak Kippenkak enige aandacht. De laatste twee heb ik aan diverse mensen uitgelegd en de meesten waren er erg enthousiast over.

(15K) (14K) (17K)

het Ducosim bestuur speelt Jakkiebak Kippenkak / een nieuw woordspel: Wordlink / een grote Carrera racebaan

Het spel Wordlink was nog niet geheel klaar. Er waren test-exemplaren aanwezig en binnen enkele maanden zal het te koop zijn. Net als Scrabble heeft het spel letterblokjes. Ze zijn echter zeshoekig, evenals de vakjes op het bord. De blokjes die je legt vormen op diverse manieren woorden en de punten van al deze woorden scoor je. Het voorbeeld in het boekje laat enkele scoringsmogelijkheden liggen en dat was niet alle spelleidsters even duidelijk. Ik heb het spel niet gespeeld, maar het lijkt me luchtiger dan Scrabble. Voor de echte Scrabble-spelers lijkt het me dus geen verbetering, maar voor de families die af en toe Scrabble spelen is dit misschien een leuk alternatief.

Gedurende de dag heb ik Cartagena, Axis & Allies, Euromille en Jakkiebak Kippenkak gespeeld. Ook werd er Torres, Carolus Magnus en Carcassonne gespeeld. Om 18.00u was de beurs ten einde en liepen we tegen de stroom KamaSutra bezoekers in naar buiten.

Organisatie: Eurospoor

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina