Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Verjaardag Enrico & Sandra 13-01-2007

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Enrico & Sandra, Beesd, 13 januari 2007

Enrico & Sandra

Omdat de maand december vol zat met andere activiteiten vierden Enrico en Sandra hun verjaardag in januari. Vanaf 11 uur was iedereen welkom voor een spellendag. Ronald I, Seb en Leonie moesten eerst echter naar skiles. Leonie kreeg van Ronald I een lift naar Beesd en onderweg werd Sacha ook nog opgehaald, dus arriveerden ze tegen 2 uur met een auto vol spellen en cadeaus. Het was nog niet zo druk, maar uiteraard werd er al gespeeld. Eerst maar even genieten van een kopje thee en de door Sandra zelfgemaakte versnaperingen.

een overzicht van het zaaltje | Enrico, Sandra en Bianca H spelen Hazienda

Erik R stelde voor om met Die Fürsten von Florenz te beginnen. Dat vonden de anderen echter nog te zwaar. Ronald I stelde voor om Die Säulen der Erde te gaan spelen. Leonie wilde graag meedoen en Sacha wilde het graag leren. Ook Rogier wilde het wel leren. Ronald I verzorgde de uitleg en het spel kon beginnen. Rogier was goed in vorm en langzaam maar zeker nam hij een voorsprong. Ronald I en Leonie leken elkaar voortdurend in de weg te zitten, terwijl Sacha een goede middenweg probeerde te vinden. Ronald I was duidelijk nog niet helemaal uitgeslapen, want hij liet bij de puntentelling enkele malen kostbare punten liggen. En ook een kaartje dat een extra grondstof opleverde per beurt, vergat hij telkens te gebruiken. Voor de winst waren deze punten niet genoeg geweest, maar wel voor een tweede plaats. Eindstand: Rogier 51, Leonie 42, Ronald I 40, Sacha 39. Leonie wilde het spel meteen op haar verjaardagslijstje hebben en ook de andere spelers waren enthousiast.

Stef Stuntpiloot | De Val van Rome

Leonie was ook erg enthousiast over Leonardo da Vinci en ook de anderen waren daar wel voor te porren. Rogier kende het nog niet en Sacha had het eenmaal gespeeld. Op dat moment kwam ook net Corné binnen en hij wilde het ook wel leren. Na de uitleg van Ronald I kon er worden begonnen. Corné had nog veel last van zijn kies en kon zich niet helemaal concentreren. Hij liet zo wat mogelijkheden liggen. Iedereen liep te klagen dat het maar niet wilde lukken. Ronald I leek gemakkelijk naar de overwinning te kunnen gaan. Maar halverwege liep hij ook vast en werd het een strijd naar het einde. Leonie had de eindstrijd goed voorbereid en had voldoende grondstoffen. Ronald I en Sacha hadden zich misrekend in de voorlaatste ronde. In ronde 7 werden namelijk geen projecten afgemaakt, waardoor de verwachte nieuwe projecten niet in het spel kwamen. De laatste twee rondes moesten ze vrijwel werkeloos toezien hoe Leonie en Rogier nog geld binnenhaalden. Eindstand: Leonie 58, Rogier 48, Ronald I 33, Sacha 31, Corné 29.

Rutger verschoont Mette | Sacha met Mette

Tijd voor wat luchtigers: In 80 Tagen um die Welt. Vincent en Willem wilden ook wel meedoen. Leonie moest zich even met Eline bezig gaan houden, die inmiddels met Seb was aangekomen. Rogier en Vincent reisden telkens met hoog tempo, terwijl Willem zo zuinig mogelijk aan het reizen was. Ronald I probeerde telkens bij de koplopers te komen, maar het laatste stapje lukte telkens niet. Corné kon zich nog steeds niet concentreren en moest regelmatig opnieuw naar de spelregels vragen. Het veld kwam steeds dichter bij elkaar en bijna iedereen had nog zicht op de overwinning. Tot verrassing van Ronald I en Sacha besloot Corné op het laatste moment alsnog naar Londen te reizen, waardoor ze geen kans meer op de winst maakten. Eindstand: Vincent 65, Willem 65+, Rogier 72, Corné 79. Ronald I stond op 58 dagen en Sacha op 60 dagen. Beiden hoefden alleen nog de laatste etappe af te leggen. De laatste keer dat het spel gespeeld was, waren er nogal veel regelfoutjes gemaakt. Gelukkig bleef het deze keer beperkt tot één. Bij 6 spelers is er een extra keuzemogelijkheid: het trekken van een kaart van de stapel. Dit mag echter alleen door de laatste speler gedaan worden en niet door iedere speler.

heerlijke salades | een verrassend cadeautje van Peter

Het was tijd om te gaan eten. Er waren heerlijke salades en zelfgemaakt brood. Tijdens het eten kon er lekker bijgekletst worden. Tegen het einde van de maaltijd was het tijd voor cadeaus, aangezien bijna alle gasten aanwezig waren. Enrico en Sandra kregen een groot pakket waarin vele cadeautjes waren verstopt. De hoofdmoot werd gevormd door Mini PitchCar en alle uitbreidingen.

van wie is het cadeau allemaal? | een verrassingspakket

Na het eten stelde Ronald I voor om Morgenland te gaan spelen. Voor Peter, Rogier en Corné was het nieuw. Willem had het al eens eerder gespeeld, maar hij was er naar eigen zeggen niet zo goed in. Peter speelt niet zo vaak spellen, dus het duurde even voordat hij grip op het spel kreeg. Corné was wat afwezig, dus de echte strijd ging tussen Ronald I, Willem en Rogier. Ronald I probeerde een paar keer flink roet in het eten te gooien met wat toverspreuken. Willem kon ze echter tegenhouden, waardoor het plan van Ronald I in duigen viel. Dat bleek de beslissing. Eindstand: Willem 8 (2), Rogier 7 (3), Ronald I 7 (0), Peter 4 (0), Corné 4 (0). Volgens sommigen is het een biedspel, anderen vonden het meer een blufspel of een meerderhedenspel. Een heel apart, maar intrigerend systeem.

Ronald I, Peter, Willem en Corné spelen Morgenland | Mini PitchCar

Ter afsluiting van de avond moest er natuurlijk nog Santy Anno gespeeld worden. Onder leiding van Ronald I durfden 7 andere spelers het aan om mee te doen. Aangezien niet iedereen het spel kende, introduceerde Ronald I elke ronde nieuwe kaartjes. Het werd steeds lastiger. Vincent was in vorm en won de meeste rondes. Willem kwam halverwege op gang en begon goed te scoren. Ronald I en Sandra maakten enkele foutjes en konden het zo Vincent niet echt lastig maken. Eindstand: Vincent 21, Willem 12 (2x5), Ronald I 12 (2x4), Sandra 12 (1x4), Bianca H 8, Peter 5, Rogier 3, Corné 2.

Bianca H, Monique en Vincent spelen Mini PitchCar | Santy Anno

Tijd om op te ruimen, want het was al bijna 12 uur. Onderweg naar huis nog veel last van de windstoten. Een gezellige dag was weer voorbij...

Erik R, Jeroen B en Sacha spelen Funkenschlag | Sandra, Erik R, Esther en Bianca H spelen Drakon

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007